• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Проектоправила на форума към БАЕ

Започната от NO CARRIER, 04.01.2012 01:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

paolo6481

Аз снощи влязох в списъка на потребителите.Един пример-papi,регистриран 2006г,прекарано време във форума 0мин.После взех да въртя и другите-ами такива има хиляди.Мисля че наистина има мъртви души.

jojo

Не ми харесва идеята да се трият профили. Имам поща в yahoo, влизам там през 6м., наскоро получих поздравления, че я ползвам от 10 г. ...
АЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".

abaro

Ясно е че има много мъртви души. Някои са регистрирани за да могат да виждат всички раздели. Поне така беше преди. Други със съвсем "конспиративна" цел, във връзка с някой конкурс и т.н. и т.н. Аз лично не виждам точно такива профили на кого и как пречат. Щом и Коко казва че не натоварват форума едва ли има причина да се трият. Някакво компромисно решение за отсяване на регистрации с чисто неакваристични цели, според мен може да е следното. Профила да се активира, само след представяне на потребителя в някаква специална за целта тема, където с няколко думи човека да опише аквариума си и ако иска себе си.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

NO CARRIER

paolo6481 е вникнал в същността на нещата. Да, навремето се изискваше регистрация за да се виждат някои раздели. Но тогава прекараното време във форума ще е различно от нула. И аз не виждам смисъл от профили с нулев престой. За какво са ни? Да се бием в гърдите, че имаме много потребители? Да се докажем? Пред кого?  8-)

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

jojo

За нулевият престой съм съгласен, трийте без угризения.
Някога времето на престой даже се виждаше до никнейма, сега не знам къде е.
АЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".

Георги

Темата се измести към рейтинг и профили.
Аз казах, че за 3 месеца потребителите са се увеличили с 1500 във връзка с пазара. С тези темпове след 1 година живот и здраве ще имаме 20к.
Броя не пречи на базата, няма лошо. Но ако да кажем, всеки е искал да се регне някъде и се почва - това име е заето, това също, другото тоже и накрая се регистрираш като "георги-от-подножието-на-планината". Дразни, но не е проблем за форума.

abaro

Аз по отношение на пазара винаги съм бил с много ясни разбирания и много пъти съм го коментирал. Стане ли пазара основната активност на форума - пиши го бегал. Обаче сега съм принуден да се застъпвам за него, щото това ограничение което се предлага, според мен е напълно необосновано и без перспектива за ефективност. Напълно съм съгласен че някакви съвсем минимални изисквания, като 1 месец и 10-ина мнения, могат да имат ефект. Най-малкото ще спрат целенасочените регистрации и ще дадат някаква бегла представа за човека. Но това което се предлага, според мен е напълно излишно и практически ще ограничи много от съвестните потребители. Ами ние примерно от Бургас се познаваме 10-на човека, всички са сравнително надеждни хора според мен, ама едва ли и половината имат над 100 мнения, въпреки че влизат във форума от  години.

PS: По отношение на темповете на регистрация, щях да пиша че това е сезонно явление и ето тази тема е поредния пример - http://aquariumbg.com/forum/bolesti/re-bolestite-v-akvariuma-37361/msg354603/?topicseen#new
Нормално е хора които смятат да си купят или да подарят нещо,  да се регистрират и да прочетат нещо предварително. Сега след празниците темите с Помощ, HELP!!!!!!, Умира и т.н. ще са доста.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Георги

Разбирам те, аз също имам малко мнения за времето от регистрацията си.
Ще се потретя - търсим решение на проблема с бързото регистриране на хора ползващи само пазара.
Сроковете 6 месеца и т.н. са ориентировъчни. Формата за попълване на данните - чакаме следваща версия на форума.
Търсим начин за забавяне на пазара.

tomatomov197

Цитат на: Георги - 05.01.2012 15:49
Темата се измести към рейтинг и профили.
Аз казах, че за 3 месеца потребителите са се увеличили с 1500 във връзка с пазара. С тези темпове след 1 година живот и здраве ще имаме 20к.
Броя не пречи на базата, няма лошо. Но ако да кажем, всеки е искал да се регне някъде и се почва - това име е заето, това също, другото тоже и накрая се регистрираш като "георги-от-подножието-на-планината". Дразни, но не е проблем за форума.
Георги , аз не виждам 1500 теми в пазара за последните 3 месеца , че камо ли да са от нови потребители .   Може би новите са 1500 , но не са се регнали заради пазара .   Аз също имам регистрации в 20 чужди форума , най-много руски и американски .  В някой има рейтинги , в други - не .  Мисля , че за нашата специфична балканска култура е по- добре да няма рейтинги давани от потребителите , пък и от който и да било .   Който влиза често във форума , се ориентира бързо на кого му " тежи " мнението повече и по кои теми . 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

nikolaytoshev

Профилите с нулев престой, според мен не са ни нужни и могат да бъдат изтрити. Не че пречат, но няма смисъл от тях.

NikolaV

Аз все пак не разбрах какво и на кого пречат потребителите без престой и тн. И не разбрах какво би се спечелило ако се направи. Да може би 90% от тях няма и да разберат, че са махнати или си имат други профили, но една подобна мярка би трябвало да се направи само ако има някаква реална полза от нея. Ако е просто така, да се прави нещо, то по-добре си спестете усилието.
Относно рестрикцийте за пазара. Може например да има едно ограничение от 10-тина поста извън лафче. И не виждам смисъл от ограничение във времето. Много хора отблъскват такива рестрикции.
Давам един конкретен пример с мене. От около половин година кисна и основно чета един чужд форум за съвсем друга тематика. Имам 2-3 поста. Исках да помогна на един човек и за целта трябваше да пусна снимка. Е, да ама не. Може да се пускат външни линкове след минимум 7 поста. И дори и като обикновен текст ти го хваща, че е линк и не става. Еми да си ебат майката, не му помогнах. Вече и почти не влизам там.

Асен Евгениев

Според мен не трябва толкова да се хули пазара. Продажбата, покупката и размяната между съфорумниците
в голяма степен развива акваристиката, а това е една от основните функции на форума. Процентът на
използващите пазара за комерсиални и користни цели е сравнително малък. Може да се вземат някакви
мерки, но да не са драконовски.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Mirobg

Референдум  за най-спорните теми май му е майката.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

NO CARRIER

За пазара ви го казвам в прав текст. Целта е да се пресече подмолната търговия, която някои хора в момента въртят без никой друг да има полза от това.
Защо 100 мнения и защо 6 месеца? Защото ако е един месец, точно тези хора са регистрирани от преди доста повече време. 10 мнения са нацъкани за добро утро. За 100 ще трябва да се потрудят. Ако почнат да спамят - ще изядат сопата и готово.

Потребителите с нула мнения ги забравете засега. Те не са на дневен ред.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Mirobg

Това само нови потребители ли са, или има и стари?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед