• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

Main Menu

Предложение за рейтинг.

Започната от malomir, 10.02.2007 05:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

malomir

Здравейте! Имам съвсем конструктивно предложение.Какъв е смисъла от този реитинг ако няма някакви наказания за отрицателен рейтинг.За положителния ок хората виждат че си печен и т.н.Предлагам:
С рейтинг под -10 предупреждение от модератотра или админа
С рейтинг под -20 -предупреждение от модератотра или админа+една седмица размисъл и само четене.
Под -30 моментален бан.
Иначе някък си се обезмисля цялата работа.Нещо такова

Bass_Maker

Подкрепям идеята. Само, че как ще се разбере дали вота не е нарочно недоброжелателен :)
You cannot kill what you did not create...

Emsi

Според мен тва чак е излишно ;)
Направен е да показва колко се уважава потребитела ... като се види толкова отрицателен рейтинг ти става ясно колко е сериозен потребителя  ;-)

hyp

Цитат на: Emsi - 10.02.2007 10:23
Според мен тва чак е излишно ;)
Направен е да показва колко се уважава потребитела ... като се види толкова отрицателен рейтинг ти става ясно колко е сериозен потребителя  ;-)
Абсолютно! В един друг форум има точки. Колкото повече точки има човек толкова повече кредит за даунлоуд има - за да спестяват трафик - не всеки да може да дръпне всеки попаднал му пдф или каквото и да е друго...

веско

А аз пък си мисля че много щедро се раздават тези рейтинги и положителните и отрицателните.Не може даден потребител да има само един пост и то въпрос и да е с положителен рейтинг,също и обратното.Предлагам рейтингите да се определят от модераторите.

Георги

Аз предлагам следното:

Потребителите да не могат да пипат рейтинга. Могат да пишат в отговор на мнение, което им е било полезно и им е помогнало. Например "Благодаря еди-кой си, +1 рейтинг" и т.н. Мод и/или админс да променят рейтинга. Изисква повече време за тях.
В тази връзка е нужно модераторите да трият мнения, които видимо не са по темата.
Модераторите трябва да са екип (сега е разпокъсано) и да се разберат, как точно ще се реагира, ако има въпроси - може би една секция само за модератори.
Нахвърлям ги съвсем общо идеите. Успех.

Longanlon

NO CARRIER

Е, няма как. Рейтингът или може да бъде забранен изцяло или  може да се сложи граница, но базирана на броя мнения. Друг избор няма.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Boby_

Стига де, рейтингът си е рейтинг. По-скоро забавна, отколкото полезна функция.
Не мисля, че някой, който в живота си не е виждал цихлида, може да ме оцени адекватно. Ама нека си го има - кво толкова, много насериозно взимате такива неща според мен. Я тейк ит иийзи и не се впрягайте. ;-)

Ilianidis

Тва с рейтинга е като буркана на полицейската.Защо му се отдава чак такова значение *TIRED*

ВЕТЕРАН

Цитат на: Longanlon - 10.02.2007 15:04
тъй си е

ООО лонги,рейтинга ти се е вдигнал :-) :-)
Беше се отчаял по едно време :) :)

Longanlon

беха взети мерки по въпроса...

miTko

Този път ще изпреваря админа и ще кажа че всичко е субективно! *predupejdavam* Вие пак си се радвайте на рейтингите де, не се притеснявайте! *doskoro*
Разни мои АКВАРИУМИ 

iek

За мен този рейтинг е напълно субективен, а и още по-лошо - може да е проява на междуличности отношения.Предложението за бан е несъвместимо с правилата на форума ( ако греша , поправете ме).Ако човек е прочел по-голяма част от форума, ще знае на кое мнение да се довери.Иначе се получава малко "Народен съд", което ми навява полъх от миналото.

Георги

Кое предложение за бан? едит: А да - за отрицателния рейтинг...
Ако е прочел няма да му се налага да пита за 15 (35) пъти казвани неща.
Иначе и аз съм за спиране на рейтинг системата - някакво много измислено става както е сега - нито разбираш какво си сбъркал, ако си, и не разбираш къде си помогнал, ако си.