• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:46

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Не ми позволява да пусна обява.

Започната от hristol83, 12.12.2016 20:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Aronax

Цитат на: NO CARRIER - 22.12.2016 09:13
Може би някои хора не се обаждат, защото често ще се намери някой да отвърне - А, бе, ти много знаеш!

Наистина. Тук сме за да споделяме знания, а не да си мерим пишките. Пишките се мерят на края на годината в конкурсите. :-D
Ами освен да започнете да заплашвате с бан не хората, които питат, а тези които се репчат и не помагат. Тогава може и да се обърнат нещата?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Стоян Михов

Най-лесното е сега седнем и да напишем ново правило към и без това многото други: "Всеки, който се отнесе грубо и неуважително към питане от нов член, получава 10 дни бан."  Не е целта да създаваме нови правила, всяко едно ново правило, означава още по сериозна намеса на модератори някъде и ограничаване на свободата. Така заради липсата на възпитание у някого се създават един куп правила, които само създават лош вкус в устата на редовния съфорумец.

Всички действия на хората, не само тук във форума, се обуславят от личността на съответния човек и най-вече от нивото на възпитанието му. Виждате какъв е профила на участника във форума тук - това сме основно хора между 20 и 50 години, предполагам сте съгласни, че каквито и правила да измислим тук във форума едва ли ще научим някого на тази възраст, как е вежливо да се държиш с околните или как да се обръщаш към непознат, независимо дали задаваш въпрос или отговаряш или пък да се надяваме, че някой в тази възраст изведнъж ще почне да пише грамотно.

Не очаквайте от модераторите да играят ролята на майки и да шлапкат някого, задето не е казал вежливо "Добър ден". Нито пък можем да задължим някого да помага на друг колега, всичко в един такъв отворен форум опира до възпитание, ентусиазъм и интелигентност. Смело мога да заявя, че ако е един въпрос е формулиран грамотно и е зададен вежливо, вероятността да получи полезен отговор е много голяма.

Когато някой ви отговори грубо и невъзпитано, игнорирайте го, не му отговаряйте или ако му отговорите го направете вежливо. Когато някой зададе тъп, смешен, неграмотно написан,или просто някакъв въпрос който не ви се нрави, ами просто не му отговаряйте.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

bustama

Да... здраво сте задълбали. :-)

Мен, Сахара не ме е дразнил, или поне не си спомням. Проблем е ограничаването ми в раздел Пазар.
От години не продавам почти нищо. Казвам почти нищо, защото две - три обяви за година е толкова.
Аквариумите ми ги започвам с много малко растения и във времето при кастрене остават пак там. Разбира се с много и експериментирам. :-)
Според мен, раздел пазар е за потребители с равни права.

Когато си намокрих за първи път ръцете, преди години - може и тогава по друг начин да съм възприемал акваристиката, но имаше акваристи в много по- голям % любители отколкото продавачи. Ето това, вече не е така.

evgeni200

Меже и да не е правилно това мое заключение, но когато се регистрирах на раздел имаше по един активен модератор, като в последствие те станаха глобални и с времето остана един активен за целия форум!
Форума е голям и един човек трудно би се справил  :-)
Истината е че се виждат и те че са повече, но това е моето наблюдение към тяхната активност и ако няма кой да отговори на вов член на форума на зададен въпрос то това е тяхно задължение(смятам и думата за правилна)

mitko8899

Виждам,че момчето от тази тема:
http://aquariumbg.com/forum/oborudvane/pomognete-57233/msg517752/?topicseen#msg517752
не е писало повече след скастрянето,така че да,явно това е правилния подход към новите, продължавайте в същия дух.



Стоян Михов

Съвсем правилно е заключението ти, мен когато ме направиха модератор в морската част, из форума имаше доста повече активни модератори. Впоследствие ставаха все по-неактивни и се налагаше Коко да дава повече права на малкото останали такива.

Предполагам разбирате, че няма как да задължиш модератор да прави нещо, както не можеш да задължиш, който и да е потребител да прави нещо във форума. Модераторът е обикновен потребител като всички останали, на който администраторите са гласували доверието да съблюдава спазването на правилата, определени във форума. Той работи на абсолютно доброволни начала, на него не му се плаща за това. Затова и модераторите отделят толкова време за форума, колкото им остане, и много често се случва да им омръзне или да нямат необходимото време. Има големи форуми, където на модераторите им се плаща и то доста стабилно, тогава нещата стоят съвсем различно и може да им се търси сметка.

Имайте предвид, че да си модератор не е толкова прекрасно занимание, и съвсем не е това което най-често се вижда от потребителя, някакъв дето само плаши с  картечницата *MODERATOR*. На модераторите основно им се налага вместо да се забавляват с хобито, да се занимават със нелицеприятните селски свади на този и онзи, които много често преминават на лични съобщения.  За благодарност модераторите много често получават обиди, заплахи за саморазправа и други тем подобни дирекнто тук, на лични , по телефона или по срещи. Разбираемо е да си кажат  "И за какво го правя това?" и  постепенно да се отдръпнат.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

evgeni200

Стояне, напълно те разбирам на мен също ми е достатъчен един раздел в моделарски форум  :-)
Между другото с течение на времето и там нещата вървят към все по малка активност  :-(
Задължението на модератора поел раздела трябва да идва от самия него не да му се налага от горе

Деян

Пък на мен ми се струва (може и много да бъркам де), че последните няколко дни атмосферата във форума е малко по-различна, по-задружна. То от нас си зависи да си го направим приятно. Пак призовавам, да бъдем толерантни към останалите участници във форума, няма значение кой колко добър е, колко литра има в хола и от колко години гледа "ееее такава риба".  *DRINK*
Да сте живи и здрави всички, предстоят най-светлите християнски празници!  *thanks