• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 16:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Инициатива на Aquariumbg.com за благотворителност

Започната от niky, 05.04.2013 12:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

niky

По повод събирането на средства за конкурса за Акваскейп IBAC - 2013, и отклика освен на фирми, желаещи да спонсорират конкурса, а и на членове на форума, които не са търговци, у мен възникна идеята парите, които ще съберем по този начин (от членовете на форума), да не ги даваме за конкурси, където има повече от щедри награди от три фирми, а да направим някое добре дело с тях.

Идеята е да съберем един фонд, в който ще участвам и аз разбира се с лични средства, и да решим заедно на кого и как да ги дарим.
На бедно дете (деца), семейство, или пък за някаква кауза, която си заслужава. Парите може да превърнем и в предмети разбира се.

Досега имам съгласието на двама членове на форума:

slayerp5 - Здравей niky, Разбира се че съм съгласен да бъде направен фонд, където да се събират пари за нуждаещите се деца, в нашата страна има много такива.
Идеята е прекрасна и много благородна, с удоволствие ще участвам в нея със съответната сума от 50лв.

terier4o -  Г-н Администратор  подкрепям напълно идеята Ви, и съм съгласен с вашите аргументи.
Чакам данни на някой от Екипа на aquariumbg за да направя своя макар и малък принос към благородната инициатива, която предприемате. Д. Узунов !

Не съм говорил с останалите двама, като получа отговорите им, ще ви информирам.

Аз ще даря сумата от 100лв. за каузата.

Моля за вашето мнение, идеи какво точно да направим, както и какво име да дадем на нашата инициатива.

Николай Начев

niky

Ето още един наш колега, желаещ да се включи в инициативата - Danielm


danielm - Аз също ще участвам, от мен 20лв.
Поздрав

niky

Нашият съфорумник  zlatna ribka ще подкрепи също инициативата.


zlatna ribka Чудесна инициатива... Супер
Ще се включа с 20 лв.


Виртуално събрана сума за момента - 190 лв!

tomatomov197

    Аз мисля , че ще е по-удачно дарение от акваристичен форум да е специализирано т.е. в областта на акваристиката .  По руските форуми например редовно събират пари , аквариуми , техника , риби и правят напълно оборудвани аквариуми за някой дом .  Сега се сещам , че и в американски форум един учител така направи за класна стая аквариум .  Иначе всеки може да си дарява пари за каквато кауза си иска . 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Caxapa

Добре е да им се дари аквариум но помня преди години как за бедстващи от третия свят бяха събрали тук в Австрия помощи- Раздаваха на бедстващите хавлийки-педя на две, паста и четка за зъби и някакви такива безсмислени неща които не им влизаха в употреба в момента на бедствието а и чернилките си живееха в едни колиби от пръти измазани с оборска тор та само това им лисваше на фона на мизерията.  Като стана бедствието в с. Бисер  ме дигнаха  посред нощите  от БГ и ме помолиха да пусна линк на който се даваше обяснение  на сборните пунктове за дарение.  Предполагам е имало и от нашият форум колеги които са помогнали. *thanks *bg* на тези които са се отзовали в него момент. Във форума също имаше колега който потърси пшомощ за операция на детето му. Помогнаха му доста от нас...

bohemeood

Участвам и аз.
От мен към стотак вероятно (по лесно ми е в стекове минерална вода; лакумства и т.н.)!!!

manqka

Здравейте. Пишете ме и мене с едни скромни 20 лв.

niky

Още един от колегите ни се присъединява към инициативата - icebg

icebg Поздрави за инициативата ! Участвам с 50 лева. Защо да не направим един хубав аквариум в някой дом за деца. Това ще им донесе много радост , ще ги научи да бъдат отговорни , а и със сигурност ще привлече бъдещи колеги в хобито.На мен да речем ми се е запечатал в съзнанието първия по нормален аквариум , които видях  имаше 2 скаларий и 2 калихта и ме спечели завинаги


Все повече се оформя първата идея, с парите да се купи аквариум и оборудване и да се подари на дом за деца.

Темата е все още отворена за още идеи.

danielm

Здравейте,
аз това го мислих, ама се сетих, че като им умрат рибките и ще стане рагедия!   

Bobby_D

Цитат на: danielm - 07.04.2013 19:04
Здравейте,
аз това го мислих, ама се сетих, че като им умрат рибките и ще стане трагедия!  

Рибките на който повече деца се радват умират не от радване,че ги гледат през стъклото,а от нередовното сменяне на вода и грижи за растенията в аквариума.За тази цел трябва да се ангажира човек,който да се грижи за тях.Имам племеница на която подарих стария ми 20 литров аквариум с когото започнах в хобито.Започна се едно купуване на рибки,подарявах растения аранжировки на същите,както и инструкции с какво и как да се грижат за растенията със сестра ми.Уви,всичко се скапа с течение на времето,а на едно растение не е нужно само сменяне на вода,но и хранителни вещества с който да съществува в бъдещето.Всичко е до време с децата.Но нека направим някой дом за деца щастлив с някой аквариум нямам нищо против.На този етап мога да помогна с растения за аквариума за този дом за деца.Мисля,че и другите колеги който отглеждат растения ще се включат в инициативата.

tomatomov197

    Няма да се прави високотехнологичен аквариум .  Среден размер с умерено осветление , няколко криптокорини , 2-3 ехинодоруса и анубиас , гупи и молинезии примерно .  Само вода да сменят . 
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

_Kirilov

Нека се разберем какво ще се прави  - дарения пари ли? дарения техника ли? - включвам се и аз

tonino


borislav

Харесва ми идеята и ще я подкрепя с каквото мога. Като гледам, като плод на всеобщите усилия ,ще се получат няколко аквариумчета .Хубаво е добре е да се помисли къде да се дадат. Това за детски дом е добре и е ясно, че там ще се даде ,но само там ли има бедни деца ? Сигурен съм,че има и на други места, в обикновени български семейства. Добре е и тази инициатива да е ежегодна.
Снимки на аквариумите :                                                          
https://picasaweb.google.com/100568025807081987532/qzfXwC?authuser=0&feat=directlink

niky

Цитат на: tonino - 07.04.2013 22:20
Извинявам се за това, което ще напиша, но ми се струва, че пак слагате каруцата пред коня.
Започвате с набирането на средства, но за какво? Предусещам, че на финала ще се получи нещо, като след конкурсите - ще има доста недоволни. Дано не съм прав.
Дайте ясна кауза и цел.
Искаме да направим това и това...еди къде си (ако не сте решили нещо конкретно го обявете за обсъждане)
Трябват тези средства и/ или неща...
Кой ще отговаря...кой ще събира пари...Кой ще следи за тези средства...
И още ред такива малки нещица...но в крайна сметка да бъде ясно на всеки един съфорумец, къде ще му замине левчето (или по-точно за какво ще се похарчи).


Аз ли неясно пиша, вие ли не ме разбирате. Целта е ясна - с парите, които нашите съфорумници искаха да дадат за да продължи конкурса за акваскейп, да направим нещо за благотворителност.

Идея както точно очаквам от вас, засега първата е да се направи аквариум и да се подари на дом за деца.
Как съм написал в началото, темата е отворена за обсъждане.

Парите ще се събират в банкова сметка на един от администраторите, като тук ще се обявява колко пари има - няма. За да не чудят хората къде ми отидоха парите. Засега не сме получили нищо, така с това проблеми няма.
Като решим да правим нещо конкретно, ще питам всички дали пари дали са съгласни, Който не е, неговите пари ще бъдат изключени от общата сума. Сега по ясно ли е?

Tonino, кажи ни как моля те да ги провеждаме тия конкурси, че се оказа че има много специалисти по провеждането, пък никой не прави такива! Казвам го добронамерено. Кажи ми с какво нашият конкурс се отличава с този на Амано, да се поправим навреме :-) - имаме отделен сайт, на който се попълва форма за участие, пращат се снимки. След изтичане на срока за приемане, съдиите си казват думата, опитвайки се да следят критериите. Е недоволни винаги има, ама аз какво да направя...Та покажи ми къде грешим, стига всеки е подхвърлял нещо, 77 също.


tonino