• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 20:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Търся: Водарасли, инфо, важно е

Започната от NiksY, 27.11.2005 12:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NiksY

Уча в немската гимназия в град Бургас и тъй като съм в един спец. клас имаме да правим проекти по немски и ние избрахме да направим за водораслите и по спец. в Черно море. Трябва ми МНОГО и ВСЕВЪЗМОЖНА информация, може да е на един от тези три езика: български, английски, немски. Трябва ми видове водорасли, особености, разлики, природни условия, при които виреят и други такива биологични работи. Трябва ми нещо като списък какви водорасли се срещат в Черно море. Трябва ми информация за водораслите като деликатес /в морските ресторанти/, за водораслите като козметично средство /ттам за кожата си нещо/, за водораслите като лекарство /имаше някакви таблетки от водорасли за имунната система/, за водораслите в екологичен аспект- че пречистват водата, дават кислород, за водораслите в географски - как се разпространяват, също така кои видове се хранят с водорасли, биотоп на какви животинки са те /т.е. какви гадинки живеят и се крият във водораслите/. Също така дали водораслите се използват рационално в България за тези цели, дали са годни за консумиране, такива неща. Изобщо всичко за водораслите и по тези отделни точки. Напълно сериозен съм, имаме към 3 месеца да го направим. Помогнете, моля ви! Благодаря предварително.

Legion

Oбърни внимание на Algae/Kelp/Seaweed for Industry. Agriculture & Nutrition

http://www.safariseeds.com/index.htm


www.marine.ie

rakim

Чакай сега ,за водорасли ли става дума или за растения?Той човека мисля че се интересува от растенията в черно море,щото аз водорасли не знам да се ядат,освен от някои рибки и други животинки заради което много ги уважавам :lol:
540л Южна Америка

Raven

флората във морето май се нарича с общо име водорасли,въпреки че повечето са висши растения.но голяма част от видимата растителност в морето и океаните всъщност са гигантски колонии водорасли,така че е трудно да се разграничат и затова се наричат с общото име водорасли.
явно във този случаи се има предвид и двете форми на растителност.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Legion

Мисля че се интересува от водорасли.Морските водорасли се ядат,колкото и шантаво да звучи най-вероятно и ти си похапвал, но не си се усетил  :lol: .Слагат ги като добавки към различни хранителни продукти.Водорасли има и в марковите храни за декоративни рибки, също и в храни за други домашни любимци.Приложенито им в хранително вкусовата промишленост постоянно нараства.Засега най-големи производители са Китай,Страните от Южна Америка,САЩ,в Европа Испания и Португалия(ако не се лъжа).Основния проблем на отрасъла е че изисква голями инвестиции и  производството е доста трудоемко,а стойността на готовата продукция е ниска,затова лидери в този отрасъл са страни в които работната ръка е ниско платена.

strandjam

Мога да предложа на вниманието ти една наскоро излязла книга за водораслите в Черно море,
"Флора на морските водорасли в България (Rhodophyta, Phaeophyta, Chlorophyta)"
Много интересна и уникална по рода си книга, издавана в България, но е написана на малко по-високо ниво(чиста ботаника).

Георги

Niksy, "водораслите като деликатеси" - е тук ни хвана натясно - предаваме се  :lol:
Иначе сериозно, аз бих отишъл в библиотеката  ppp

NiksY

Цитат на: "Георги"Niksy, "водораслите като деликатеси" - е тук ни хвана натясно - предаваме се  :lol:
Иначе сериозно, аз бих отишъл в библиотеката  ppp

Лесно е да се присмиваш... затова бих запазил на твое място подигравателната усмивка за себе си.. Колкото и странно да ти звучи, е така, говорихме с представители на четири китайски ресторанта в града, където водораслите в действителност се предлагат като деликатес... Благодаря на тези, които помогнаха по темата... Приемам разбира се на драго сърце още информация и то предимно по въпроса за използването на водораслите, приложението им в различни сфери на човешката дейност, тъй като на доста места може да се намери информация за биологичните им особености и разнообразие, но на твърде малко относно техните качества като хомеопатични средства, в кулинарното изкуство, в козметика и етцетра.. Бих бил много благодарен, ако някой помогне и по тези въпроси...

С уважение: NiksY

kraltchev

Никси,

А защо не потърсиш на гугъл разни сайтове?  Особено на немски като си в такава гимназия.  И нищо да не намериш все някоя нова немска дума или фраза може да научиш.

--Николай

Similar topics (4)

15717

Започната от kuvert


Публикации: 4
Прегледи: 3444

2241

Публикации: 46
Прегледи: 19675

45374

Публикации: 0
Прегледи: 9907

1258

Започната от stanko


Публикации: 8
Прегледи: 6412