• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
15.06.2021 16:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Какви са тези водорасли и как да се справя с тях?

Започната от skDn, 19.02.2012 17:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

skDn

Здравейте
от известно време се завъдиха някакви водорасли в аквариума-чисти 50 литра. В аквариума има доста растения . Светя по около 10 часа на ден с 2 по 18 вата - 840 и 865. Сменям по около 30 процента вода на седмица.От една седмица торя по метода на приблизителното дозиране с макро и микро елементи. Добавям CO2 с мая и захар 24/7. В аквариума няма рибки. Филтрирам с вътрешен филтър aqua el fan mini, който разтваря CO2-то.Ето снимки на водораслите.Пробвал съм ръчно да ги отстраня, става но не мога всички и те пак нарастват.


Няма невъзможни неща, има пропуснати възможности

danielm


dafil

Намали осветлението на 6 часа дневно и слагай само половината  от дозата си нитрат.
Koгато ториш по EI се препоръчва поне 50% смяна на вода.Идеята е да дадеш в повече,но накрая почти да занулиш стойностите,за да не се получава натрупване с времето :-)
Това отпред бликса ли е,сагитария ли е,ама му бледнеят по-новите листа-увеличи малко желязото.

skDn

Благодаря за бързите отговори. Това е ехинодорус тенелус. Зад него има засадена бликса . Тя почти се беше разпаднала преди да почна да торя(закъснях с торовете просто и още няколко растения пострадаха, но вече започнаха да се подобряват) и останаха едни малки коренчета с по 5-6 мънички листенца. Засадих я и се надявам да се съвземе, но засега никакво подобрение.Ще увелича желязото ,ще намаля на 6 часа осветлението и вече ще сменям по 50 процента .  *DRINK*
Няма невъзможни неща, има пропуснати възможности