• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.07.2025 00:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на водните растения

Започната от NO CARRIER, 11.03.2008 15:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Norek1

Блогодаря за отговора, аквариума е новостартиран и докато се стабилизира  съм заложил на бързорастящите и непретенциозни видове.

Иван Валентинов

Така и трябва да бъде,правилно си направил,но дори и така наречените бързорастящи растения имат изисквания за определена светлина.Това само като инфо. :-)

Norek1

Да чел съм темата:   
Какви растения можем да гледаме при осветление под 0,5 Вт/Л  и съм се съобразил с нея, защотот горе-долу на мен толкова ми е осветлението :)

goldstar94

Здравейте ! Ако пусна определена дълбина от дъбче на повърхността дали ще хване коренчета ?  @}->--
: 11.04.2012г 21:09ч
@}->--

serdarov

Какво имаш предвид под ''дълбина" .Дъбчето е толкова лесно за размножаване, че дори да го пуснеш през месомелачката при подходящи условия все ще се намери някоя част която да даде начало на ново растение.

goldstar94

Ми имам предвид ,че имам малко парче и съм го пуснал на повърхността.  И дали ще пусне така корен или да го засадя  @}->--

Nikiengi

Цитат на: goldstar94 - 12.04.2012 11:34
Ми имам предвид ,че имам малко парче и съм го пуснал на повърхността.  И дали ще пусне така корен или да го засадя  @}->--

Колега, дори и да го засееш в грунда няма гаранция, че дъбчето ще се закрепи, затова го остави да плува на повърхността и като пусне големи корени тогава опитай да го засееш. Но да знаеш, че дори и да има големи корени, дъбчето няма навика да седи заровено в грунда, при мен се е случвало корените да изгният и после във водата пак да пораснат! :-)

terier4o

Дъбчето си е плевел .... расте като лудо и става доста голямо растение . Изобщо не е за препоръчване за малки аквариуми . Няма никакъв проблем да го сложиш в грунда , дори и да няма корени бързо ще пусне и ще започне да се развива .
Експериментирал съм с отрязано листо без корени .. просто едно листо  засято в грунда за седмица вече става самостоятелно растение .
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

Methokill

абе приятели я кажете възможно ли е някак си да се появи ново коренче валиснерия от нищото  :-D сега се прибирам от работа и гледам зад единия камък поникнало коренче валиснерия около 4 см високо с 4 листа  *dontknow* имах само 2 коренчета засяти на около 20 см едно от друго и сега гледам на 3-4см избило коренче...много яко  :-[ за първи път ми се случва,тъй като съм начинаещ акварист..в миналото бях отровител и фен на пластмасата ,замъците и водолазите..май всички сме били такива като малки..я кажете сега по въпроса как е станало това  :-) :-) :-)

Поздрави от Бургас  *bg*
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

ivan66661

Валиснерията се размножава така пуска си едни като "мустаци"  :-D под грунда и като условията са благоприятни ги изкарва над грунда. :-)

Methokill

Браво на мен  :-D  :-D :-D Хем не мислех,че ще оцелее едното коренче..като му смених мястото в аквата явно се е изкефило...Много яко! Мерси за отговора колега  *DRINK*
: 31.05.2012г 00:12ч
Скоро Валиснерията ще завземе цялото дъно  *ROFL* 
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

phalenopsis

Здравейте, много полезна тема! Прочетох, че умират растения ако се сложат до филтъра от течението. Може ли да ми препоръчате растение, което да сложа до филтъра, което ще издържи на течение и е достатъчно голямо, че да го скрие? Става дума за 80 л аквариум със съответна мощност филтър.

anasarka

По принцип зависи и от осветлението което имаш, но подходящо растение което няма против течението е Микрозорума http://aquariumbg.com/rastenia/Microsorum%20pteropus
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

phalenopsis

Цитат на: anasarka - 15.06.2012 04:58
По принцип зависи и от осветлението което имаш, но подходящо растение което няма против течението е Микрозорума http://aquariumbg.com/rastenia/Microsorum%20pteropus

Благодаря! Растението е много симпатично, ще потърся да взема. Подходящо ли е за нов аквариум, който тепърва установява азотен цикъл? Аквариума ще е целия 80л, с камъни, субстрат и т.н. ще е по-малко водата вътре. Осветелението е 30W. Не е много силно, но мисля се води средно. Какви други растения за новосъздаден аквариум да взема?

anasarka

Растенията по принцип се сеят по време на стартирането на аквариума, колкото по-вече в началото по-добре. Не се притеснявай за азотният цикъл :-)
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Similar topics (5)

41169

Публикации: 10
Прегледи: 4742

8806

Публикации: 6
Прегледи: 4387

658

Публикации: 31
Прегледи: 16267

10316

Публикации: 38