• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.05.2024 16:55

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Кой/ какво ми прави растенията такива :)?

Започната от NeLyTo, 14.12.2015 20:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NeLyTo

Здравей, Bunzip :)

Доста си грубичък . Мисля, че форума и имала правила, и може би не ми е натежало, но питам конкретно нещо. Явно си имате теми, в които си обсъждате това, което тук, така че с оглед на различното естество на проблема, мисля че е коректно да си го правите там. Специално ти не си дал никакви съвети, всичките ти коментари + този включително са офтопик :) 

И не , не съм станала с гъза на горе, за разлика явно от теб ! Деня ми е повече от прекрасен и такъв ще си остане,
с разлика, че ще си спазя добрия тон .

Хубав ден и на теб ! :)

iuli

Имам желание да изтрия всичките си мнения, но не виждам начин. Ако искаш помоли модератора, да ги  изтрие. 

fam

По повод:
Цитат на: NeLyTo - 16.12.2015 11:45
Здравей, Bunzip :)

Доста си грубичък ..... Специално ти не си дал никакви съвети, всичките ти коментари + този включително са офтопик :) 
Всъщност е помогнал със споделянето на доста широкоизвестно упражнение в практиката:
Цитат на: bunzip2 - 15.12.2015 15:19
....
Иначе по темата - превържи растението за средно по големина камъче, и го зарови.
На мене ми се вижда, просто да е излязло, защото не е добре вкоренено. Като се застои малко повече, ще си пусне корени и няма да изплува повече.

*offtopic
ПОнякога изолзвайи доста мили думи изразяващи дбро познание на езика и  стройната им подредба в дълги и  на пръв поглед не груби изречения, може да бъде също проява на недружелюбен тон.  Той и  Джъстин Бийбър в новата си песен казва "Go Love your self" ..но всички знаем, че има предвид думичката с F....  *JOKINGLY*

Идеята на форума е взаимнопомощ. Понякога в  опита си да помогне човек докача не толкова приятни  факти, но важно е да има резултат на края. Целенасоченото недоглеждане може да успокои нечия съвест, и да послужи за оправдание,  но пък едва ли би било от полза на рибките и растенията в аквариума..
Понякога питащия е един, но и други четящи намират отгоовор в темата..така темите не са само наши, то не е като вещ да го заключиш и чисто егоистично да си го ползваш.

*privet*
Ние имаме подобен проблем в наия аквариум с една паричка. понеже растението така и така не иска да се развива добре и имам 4- 5 стръкчета...всяка сутрин ги засаждам и през ноща лепящото сомче вади  някое...на сутринта съм аз с пинсетите да го засадя и вечерта същия филм...и предложението на bunzip2 е приложимо с камъчето защото така си вкорених и валиснерията...

Успех :)




NeLyTo

Здравейте, господине :)

Впечатлена съм от познанията ви относно творчеството на Джъстин Бийбър. Както съм казала, а и друг съфорумец е споменал - растението не е извадено, а е изгнило и е останало само основната жилка :) Това, че вие и колегата не сте прочели ...  не е оправдание. :)

Та, аз оправдание не търся, просто всяко мнение отклонение от темата се нарича офтопик, от който нямам нужда.

Благодаря за вниманието.

fam

Цитат на: NeLyTo - 16.12.2015 14:01
Здравейте, господине :)

Впечатлена съм от познанията ви относно творчеството на Джъстин Бийбър. Както съм казала, а и друг съфорумец е споменал - растението не е извадено, а е изгнило и е останало само основната жилка :) Това, че вие и колегата не сте прочели ...  не е оправдание. :)

Та, аз оправдание не търся, просто всяко мнение отклонение от темата се нарича офтопик, от който нямам нужда.

Благодаря за вниманието.
8-) Твърде лесното  впечатляване, не говори добре за стандартите на личността, пък иронията като средство за поддържане на добрия тон е абсолютно не на място освен ако не е сред себеподобни със същата чувствителност към  словесните похвати. Понеже се съмнявам, че познавате основно пишещите тук, може би е по- подходящо и изкзлючително лесно да спазвате добрия тон... Но ако  скалата ви на общуване е изместена е напълно обяснимо, трудното намиране на неутрално и положително= добро отношение.

Това, че някои от желаещите да помогнат изразяват различно виждане по въпроса не отразява "неппрочитане". А търсенето  на отговори близки до нашите съждения ни лишава от възможността да погледнем от друг ъгъл на проблема.
Няма форум, който да ви гарантира само и единствено  верни отговори, или такива, които  желаете, особено при положение, че информацията е преразказана, а не пряко наблюдавана.

С такова отношение, не е никак чудно, че пишещите тук стават все по- малко и  помагащите- все по- рядко.
Ако всеки път след като изразя мнение  е нужно да се защитавам с пледоарии като в съдебна зала, определено растенията ви ще си продължават да гният.





bunzip2

От лошото качество, и изкривената на 90 градуса снимка, човек трудно може да разбере в същност растението дали е загнило, или просто е излязло.
Имайки предвид вида на растението (визирам най-долната част), за мен следи от загниване няма. Корена който се подава, а и състоянието на излязлото стебло, нямат вид на загниващо растение!
Съдейки по разстоянието от първото листо мерено от долу на горе, до края на долната част на растението, аз лично го определям на 2-3 см. гола пръчка.
При така засято растение, съвсем нормално е да изплува и да не може да се вкорени.
Така го виждам аз.

Извинявай, ако горното ти се вижда офтопик, и няма нищо полезно за теб.
Успех желая с растенията :)

NeLyTo

За съжаление е загнило, а не извадено :( Снимката се е завъртяла така сама, когато се ъплоудва. И други хора имаха същия проблем при качването.

Благодаря ти за добрия тон :) *privet*

Similar topics (5)

6234

Публикации: 0
Прегледи: 2027

1351

Започната от tishovsx


Публикации: 13
Прегледи: 5696

24726

Публикации: 4
Прегледи: 3526

34331

Публикации: 39
Прегледи: 14199