• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.08.2025 22:56

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво е това растение? Всички питанки - тук!

Започната от abaro, 19.02.2005 20:51

« назад - напред »

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

botan

Цитат на: hartt - 27.03.2010 00:39
И ги наблюдавай много внимателно, усетиш ли, че загиват, ги вади веднага.
Защо?

San Giovanni

Цитат на: botan - 26.03.2010 18:24
Лош съвет!
Растенията трябва да се адаптират към условията в аквариума ти, като им предлагаш същите условия както в рекичката няма как да стане това.
Мерси за бележката мислех ,че се подразбира ....имах предвид в началото на адаптирането условията да са близки до естествените и постепенно да се пригодят до такива каквито ти изискват рибките в акариума
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

botan

Не се подразбира, в интернет комуникацията е по-различна, не всеки може да схване какво си искал да кажеш.
Шока за растението тъй или иначе си го има без значение дали ще го сложиш на 10-15 градуса или на 25 след като е расло на 5 примерно. Това не са рибки. ;)

Дида 78

Някой да сподели мнение отглеждали ли сте ги във ваши аквариуми за да знам какво ме чака за напред?
Мажът ми така се смя, че от рекичката ги наместих в аквариумите и в момента ми гледа сеира отдалече  *ROFL*

botan

Берулата съм отглеждал отдавна и имам смътни спомени, които едва ли ще са ти от полза, а мъха щом расте, значи му е добре.  :-)
Не им се кахъри много. :)

San Giovanni

аз взех от езеро растения и отначало вървяха но после загинаха....и затова мисля ,че е от рязката смяна на условията и недостатъчното време за адаптация на растението

Дида 78

БлагодаряВи, всяко мнение ще ми е от полза!
Мъхът не и мръднал да расте, но и не загива а берулата расте нагоре като луда като се има предвид че наблюденията ми са от една седмица.

botan

Загинаха или си хвърлиха листата и ти реши че са загинали?
Някои растения изискват много чисти води, други твърди, трети богат грунд, причини много. Щом са умрели значи не си могъл да им осигуриш нещо важно за тях, а няма да си променяш аквариума заради 2 растения я, ще си избереш други, които виреят. :)
Експеримента му е майката.

San Giovanni

Определено нещо не съм им догодил ,но си загинаха, първо листата после и стеблата и допоследно им държах коренчетата и... нищо..

botan

San Giovanni

ludiqdoctor

тва вирее само в силно замърсени дори бих казал заблатени води, но не и в аквариум. Пробвал съм над 20 пъти да си ги хвана. тва от некой язовир си го извадил нали?
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

barabata

San Giovanni,
първото растение е Мирофулум (Myriophyllum)
ето го в добро състояние :

Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

ludiqdoctor

да де аз за това с широките листа говорех
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

San Giovanni

като ходя пак ще извадя и ще пробвам пак *privet*

Similar topics (5)

7539

Публикации: 1
Прегледи: 3579

59102

Прегледи: 4056

19119

Публикации: 7
Прегледи: 9076

37839