• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 18:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво е това растение? Всички питанки - тук!

Започната от abaro, 19.02.2005 20:51

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

alleyesonme

Дам, за това в дясно питах :-) Благодаря :-)

hugostaff

Здравейте,
имам питане за двете разтения на снимката  едното е с леко червеникави вълнообразни листа - размножава се с издънки и прави нещо като грудка.Предполагам,че е това Aponogeton rigidifolius ама може и да е някоя ?криптокорина напр. Cryptocoryne wendtii var. "Brown"

Другото от ляво с издължените зелени листа и дълго стебло също нямам идея какво е

http://s1262.photobucket.com/albums/ii620/Hugostaff/?action=view&current=c4d99567.jpg
Искаме да обърнем специално внимание на начинаещите акваристи, че рибките никога не спят по гръб!

evgeni200

Aponogeton undulatus
В ляво Limnophila sessiliflora
Между двете е Hygrophila corymbosa "Angustifolia"
Не знам точно за кое питаш :-)

hugostaff

Цитат на: evgeni200 - 06.07.2012 15:20
Aponogeton undulatus
В ляво Limnophila sessiliflora
Между двете е Hygrophila corymbosa "Angustifolia"
Не знам точно за кое питаш :-)

Aponogeton undulatus, Hygrophila corymbosa "Angustifolia" За  тези 2 те питах, благодааря ти много:)
Искаме да обърнем специално внимание на начинаещите акваристи, че рибките никога не спят по гръб!

Sandro

Колеги дайте малко предположения какво е това растение.

Малко е във лошо състояние поради факта , че няколко пъти му се разваляха условията.
Дадоха ми го за лудвигия реперанс , но не мисля , че е такова.

Marinela

Цитат на: hugostaff - 06.07.2012 15:14
Здравейте,
имам питане за двете разтения на снимката  едното е с леко червеникави вълнообразни листа - размножава се с издънки и прави нещо като грудка.Предполагам,че е това Aponogeton rigidifolius ама може и да е някоя ?криптокорина напр. Cryptocoryne wendtii var. "Brown"

Другото от ляво с издължените зелени листа и дълго стебло също нямам идея какво е

http://s1262.photobucket.com/albums/ii620/Hugostaff/?action=view&current=c4d99567.jpg
Едното от ляво със сигурност е Цератоптерис (Ceratopteris thalictroides) а другото в дясно ако не се лъжа е Апоногетон (aponogrton crispus)

Цитат на: Sandro - 28.07.2012 13:48
Колеги дайте малко предположения какво е това растение.

Малко е във лошо състояние поради факта , че няколко пъти му се разваляха условията.
Дадоха ми го за лудвигия реперанс , но не мисля , че е такова.
Аз мисля че това растение е Ludwigia palustris но може и да греша.
:-)

buchkata

Мисля,че растението е Shinnersia rivularis.Супер бързорастящо е.

Sandro

Прегледах растенията , но не прилича на никое от тях.
Като го взех растеше при човека на слаба светлина.
Каза , че било лудвигия реперанс , но при него расте зелена , заради слабото осветление.
При мен е вече 6 месеца , но 3 пъти се скапва осветлението и му спира развитието.
И скаларите много го похапват , чакам куовач да ги махна и да потръгне добре да се види какво е точно.

Marinela

Незнам дали греша и се извинявам ако е така но съм сигурна че това растение е Ludwigia palustris  *THUMBS UP* и мога да кажа за него че е бързорастящо и може да се гледа на много светлина :-).
:-)

evgeni200

Снимай по от близо.Аз залагам на Hygrophila polysperma :-)

svetlio359

Здравейте! Купих си това растение днес ,но му забравих името,  :-| и не го намерих в раздела с растенията. Някой знае ли какво е то?

Shot at 2012-08-04

Shot at 2012-08-04

Nikiengi

evgeni200

Sandro

Цитат на: buchkata - 28.07.2012 17:13
Мисля,че растението е Shinnersia rivularis.Супер бързорастящо е.
Точно такова е колега.
Сега си показа листата потръгна.

Nikiengi

Цитат на: evgeni200 - 20.08.2012 20:13
От ляво е Rotala rotundifolia .От дясно  :coffee:

Да не е Ротала Индика! ;-)

Similar topics (5)

9201

Публикации: 2
Прегледи: 2670

1453

Започната от 77