• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2026 05:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Какво е това растение? Всички питанки - тук! II част

Започната от NO CARRIER, 08.12.2012 22:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Lightning_boy

Цитат на: trifon81 - 29.07.2026 11:30И аз мисля, че е такъв поне единия. Тоя едрия при мен расте та се къса, но и на двата им загни ризомата и ги махам. Поръчах едни, дано да са подобни.  *thanks

Стискам палци.
Ако нещо се обърка след време, може да ти клъцна от моите. Да видим дали ще вървят при тебе.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

trifon81

Мерси утре ще видим, ти с какво ги закрепваш, лепило или с корда? Някъде четох, че може би лепилото да ги поразява, а кордата ако е стегната също вредяла.

Lightning_boy

Цитат на: trifon81 - 29.07.2026 17:16Мерси утре ще видим, ти с какво ги закрепваш, лепило или с корда? Някъде четох, че може би лепилото да ги поразява, а кордата ако е стегната също вредяла.

Преди време го правих с корда. Доста неприятно преживяване, честно казано :D
Сега съм ги закрепил с ластици. Даже гледам, че вече са започнали да се понакъсват, явно са остарели, но пък растението си стои на корена ; )

trifon81

Lightning_boy

Цитат на: trifon81 - 30.07.2026 17:36Аз свинска опашка тоя път сложих.  :-D

:D :D :D :D :D Викаш м*мка им и ризомни  :-D  :-D  *bg*

_Kirilov

Мисля ,че аквадрийм има , но опиши точно какво имаш в предвид под загниване ?
Аз съм и лепил и връзвал и затискал... не ми се е случвало нещо да им става от това - напоследък просто им затискам корените с някакво малко камъче , или ако са се отчупили някакви хептен малки бебета - пак на камъчета с малки ластичета силиконови  ;-)

trifon81

Е аз не стягам яко ризомата, все пак уж нали трябва да надебелее с времето.. И най-вече за корените гледах да завържа.

Цитат на: _Kirilov - Вчера в 09:31Мисля ,че аквадрийм има , но опиши точно какво имаш в предвид под загниване ?
Аз съм и лепил и връзвал и затискал... не ми се е случвало нещо да им става от това - напоследък просто им затискам корените с някакво малко камъче , или ако са се отчупили някакви хептен малки бебета - пак на камъчета с малки ластичета силиконови  ;-)
Ни Дрийм имат, ни aquaspace, или поне не едри. На мен ми се искаше по-едър, за да не започвам от нулата. Намерих един човек със страница във фейсбук, взех от него два, не че се оказаха особено големи, а и единия уж беше като моя, а се оказа друг, ама дано тръгнат. Иначе загниването си е буквално загнива ризомата, като я пипнеш е мека кашава и кафява. Според мен е от това, че ги местих в друг аквариум. Да не разводняваме темата :)

Similar topics (5)

27664

Публикации: 4
Прегледи: 6827

2042

Започната от Тони

Публикации: 29
Прегледи: 19043

51504

Публикации: 9
Прегледи: 10240

9201