• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 22:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Как се вкоренява Кабомба?

Започната от pechoto, 23.01.2009 10:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pechoto

Имам няколко стръка Кабомба червена.Хиляди пъти се отитвах да ги закрепя към дъното с:леко затисняти с камъче,кордичка към камъче,заровен край в грунда....и не след дълдо,отново изплуват егати.Изгнива им всяка част до която има допир нещо.Сега станаха наполовина къси и си плуват дразнещо на повърхността егати.Кажете как да я загванапоне да не изплува тази гад...

yanki1

Като всяко стеблено растение. При теб проблема е ,че  кабомбата не иска да расте нещо и липсва,ама трябват по конкретни данни за аквариумът, защото с гадаене препоръките могат да наврядят. :-)
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

igenov

При мен беше същото, но мисля, че е от твърдата плевенска вода.

Ant0n86

Самото растение е трудно и капризно. От там то не се развива както трябва и затова не иска и да пуска корени. Дай ни параметри за водата, СО2 и осветление да видим как е положението.

Ningaloo

Моят начин е:увивам коренчетата с вата,в която е завито също и камъче(корена да не допира камъчето),връзвам с облечена телчица или кабелче и готово.
Мalawi Mbuna :
Labidochromis caeruleus
Metriaclima esterae ,,Albino,,
Metriaclima esterae ,,Red Zebra,,
Metriaclima lombardoi
Melanochromis auratus
Lobster's Tanks:
Procambarus Alleni
Cherax quadricarinatus

Лора

Странно, аз не съм имала такива проблеми с Кабомбата. Тук водата също е твърда...
За семица най много и се вкореняваше. Но по дъното имаше доста л**на.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Ant0n86

Цитат на: Лора - 23.01.2009 17:26
Странно, аз не съм имала такива проблеми с Кабомбата. Тук водата също е твърда...
За семица най много и се вкореняваше. Но по дъното имаше доста л**на.

A CO2 подаваше ли? Защото точно за кабомбата мисля, че това е доста важно.  :-)

yanki1

Камобомбата действително обича меката вода, но не по малко РН от 6. Другото което е че има разновидност, която не вирее без СО2 и не обича чести подрязвания.
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

Лора

23.01.2009 18:32 #8 Last Edit: 23.01.2009 18:47 by Лора
Цитат на: Ant0n86 - 23.01.2009 17:52
A CO2 подаваше ли? Защото точно за кабомбата мисля, че това е доста важно.  :-)
Тц, абсолютно нищо. Закрепи се, всичко точно и като пуснах златни рибки... разказаха й играта.
Но наистина не съм имала проблем с нея.

EDIT:  Извинявам се, сега забелязах, че става въпрос за червена кабомба. Моята беше зелена- Cabomba aquatica.

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

S_Y_N_C

Имам същото растение купих си го преди 2 дена и го засях в един кокосов орех но въпроса ми е как се размножава високо е около 20 сантиметра а няма издънки или трябва да му режа върха и да го засадя и него.Благодаря предварително и наистена ли е капризно мн защото имам криптокорина и си расте като луда мн съм доволен мислех ,че и това е такова лесно за отглеждане:)

igenov

Ако върви добре, щом стигне повърхността го отрязваш ( не по-малко от 10 см) и засаждаш.

onyxman

И моята Кабомба вече 3 месеца не ще да се вкоренява.Поне като е добре заровена не се отскубва и си седи на мястото.

MoOnCe®

моята я резнах още когато я купих,защото стигаше повърхността и върховете които отрязах, и засадих бяха супер яки за 4-5 дена, и после укапаха всичките.А старите кото останаха без връх избиха по едно ново стръгче. Иначе подавам co2,стръгчетата само ги зарявам в грунда 2-3 са пуснали корени останалите 6 7 не са , но не изплуват седят си така, това е от мен относно кабомбата  :-)

Similar topics (5)

21085

Започната от Ant0n86

Публикации: 3
Прегледи: 3620

35856

Започната от go6kod

Публикации: 1
Прегледи: 3375

10240

Публикации: 21
Прегледи: 11077