• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 22:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дунавски растения

Започната от valevbg, 09.04.2007 19:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valevbg

Сабрах си растения от р.Дунав и се питам дали ще има проблем ако ги сложа в аквариума.
Мисля да ги дезинфекцирам както ми беше казал Лонги с лимонена киселина.

Longanlon

Нема да оцелеят - пробвал съм ги всички.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Gad_Man

Цитат на: valevbg - 09.04.2007 19:21
Сабрах си растения от р.Дунав и се питам дали ще има проблем ако ги сложа в аквариума.
Мисля да ги дезинфекцирам както ми беше казал Лонги с лимонена киселина.
Според мен е по-добре да ги дезинфекцираш със слаб разтвор на калиев перманганат.А какви растения събра по това време на годината...роголистник?

valevbg

Тогава да не си губя времето с дезинфекциране а направо да ги изхвърлям.

botan

Ъ, що бе, пробвай!Току виж някое оцеляло!

Gad_Man

Цитат на: valevbg - 09.04.2007 20:08
Тогава да не си губя времето с дезинфекциране а направо да ги изхвърлям.

Незнам какви растения има в Дунав, но от един водоем в Ямбол наречен Гърлата преди години съм взимал гигантска валиснерия и живееше успешно няколко години дори и цъвтеше с едни малки бели цветчета на повърхността на водата :-)

valevbg

Аз пуснах няколко стръка роголистник и още две растения които не ги знам малко кладенчов мъх пък ще видим какво ще стане

Gad_Man

Цитат на: valevbg - 09.04.2007 20:35
Аз пуснах няколко стръка роголистник и още две растения които не ги знам малко кладенчов мъх пък ще видим какво ще стане
С какво третира растенията преди да ги пуснеш?

valevbg

Цитат на: Gad_Man - 09.04.2007 20:50
С какво третира растенията преди да ги пуснеш?
Със лимонтозу и със калиев перманганат макар че след лимонтозуто всичко беше измряло аз за всеки случай ги потопих и в калиев перманганат.

lz3cv

Преди време бях взел от един язовир два вида растения. Изкараха по-малко от месец в аквариума. Изглежда, че 25 градуса им дойде множко. Друг е въпроса дали не бяха едногодишни и дори да бяха оцелели в тази температура, наесен какво щеше да остане от тях.

LGI

А попринцип има ли начин да ги приобщим от по-студена вода в продължение на няколко седмици да повишавам температурата?
•_°

zmeq

Гледал съм в аквариума речно растение - не знам кво беше точно. Бях го взел от една локва около р. Росица в Севлиево.
Растеше без каквато и да е аклиматизация на 25 градуса.
Според мен има чалъм да се гледат.
Що някой не направи биотопен БГ аквариум, а?  *bg*
Точно за това си лафихме вчера с Аквазавъра и един еретик.  :-)

Similar topics (5)

53239

Започната от Borko_

Публикации: 8
Прегледи: 4406

24979

Публикации: 8
Прегледи: 2921

4538

Започната от AchoBG

Публикации: 4
Прегледи: 5496