• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.03.2024 03:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отглеждане на тритони

Започната от DirtyHarryRock, 28.01.2013 18:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bohemeood

Малко е аз съм 250см на 65 ширина и съм взел 150 кг днес го мия и почвам да пълня

DirtyHarryRock

Могат ли тритоните, и по-специално Cynops Orientalis, да живуркат с някакви рибки? Не визирам испанските тритони, защото, доколкото разбрах, са по-топлолюбиви и няма проблем при тях, освен размера на рибките. Но повечето тритони са студенолюбиви...

bohemeood

ПО смело :) могат разбира се .
Аз си поръчах в Аквамания Варна  чакам с нетърпение да го пусна при рибите в 1000 литровия.

Vivarium Center

Над 23 градуса, започват да се появяват кожни заболявания, губят маса и рядко издържат дълго. Затова ако ще се отглеждат с риби трябва да са студенолюбиви. И не забравяйте най-важното, плътно затворен капак с уплътнения покрай всички маркучи и кабели, за да не търсите тритоните из цялото жилище.

Karaboevi

Цитат на: Vivarium Center - 07.03.2013 21:55
Над 23 градуса, започват да се появяват кожни заболявания, губят маса и рядко издържат дълго. Затова ако ще се отглеждат с риби трябва да са студенолюбиви. И не забравяйте най-важното, плътно затворен капак с уплътнения покрай всички маркучи и кабели, за да не търсите тритоните из цялото жилище.
При 28  градуса ги гледам проблем няма, даже лятото и до 32!?!(говоря за Испанските) Явно моите са изключение, но не е така. Просто се приспособяват към темтературата. Трябва  им голяма аква, при мен на 450л., бяха добре, но като пораснаха (около 15см, даже и кожата си смениха) и се почна: Постоянно се дъвчат един друг, силно териториални са(при мен са три засега)! И що се отнася до въпроса за съжителство няма проблем просто рибите да са колкото или по големи от тях.

Vivarium Center

Няма такова нещо, като приспособяване. Ако беше така, щеше да ги има навсякъде. Просто плеуроделите са от малкото опашати земноводни, които издържат по високи температури. Но при постоянно отглеждане на подобни температури им се скъсява животът, унищожават репродукционните функции... Явно имате мъжки, мъжките тритони не могат да се понасят един друг, затова се отглеждат на двойки или хареми, другият вариант е а се отделят "излишните" мъжкари през размножителния сезон. Специално мъжките плеуродели са сравнително толерантни един към друг, дори понякога се опитват да се чифтосат един с друг и се разнасят, като раници.

Маги_И.

08.06.2014 23:20 #36 Last Edit: 09.06.2014 22:25 by Маги_И.
Аз имам няколко въпроса...
Моят аквариум е 40 или 45 литра и в него гледам 3 гупи ,1 златна рибка,1 женски трихогастер ,1 сом и един саламандър(не знам какъв пол е)Той е черен,а цветът на корема му е червен.Температурата е 25 градуса.Не съм запозната много със саламандрите(тритоните)
По-студена ли трябва е да водата?Всичко е във вода ,само горната част на помпата е извън водата и тритончето често се качва там.Трябва ли му още него ,на което да се качва ,за да е на суша?Как мога да разбера какъв е полът му?
Съжалявам за всичките въпроси...

crazzzy

Дали един тритон би хапвал скаридки, ако живеят заедно?

andreydemon

Цитат на: crazzzy - 09.06.2014 20:37
Дали един тритон би хапвал скаридки, ако живеят заедно?
С удоволствие!!! *DRINK*
Да бъдеш втори означава да си пръв от загубилите...А.Сена!!!

DirtyHarryRock

Над 23 градуса не трябва да става водата! Прочети по-нагоре какво е писано. И да, сушата трябва да е повече от една помпа, която леко се подава на повърхността. И подбора на животните в този сравнително малък съд е доста зле. Първо, гупите са топлолюбиви видове. Второ, златната рибка и тритона са студенолюбиви. Трето, този литраж е достатъчен само за златната рибка. Моя съвет е, ако искаш тритона ти да оживее, направи му отделен съд с по-ниска темепратура на водата и повече суша естествено (за предпочитане големи обли камъни) и гледай да не са струпани паянтово един върху друг, за да не се затисне тритона и да се удави.

Маги_И.

Мерси за отоговора!!!! *YES*
Ще му взема ново аквариумче ,но тритоните могат ли да живеят без помпа или не?И освен камъни може ли да има пясък или за предпочитане да няма.  *dontknow*

DirtyHarryRock

Тритоните могат да живеят без помпа, защото дишат с бял дроб. Но е добре да има помпа, за да поддържа качеството на водата. Освен това, водата ще е по-обогатена с кислород, а те дишат малко или много и чрез кожата си. Сложи едно мангрово дърво да стърчи наполовина от водата, полегато, за да може животното да си излиза без проблеми. Пясък и ситен чакъл на дъното не слагай! Тритоните ядат под вода чрез засмукване и с плячката може да погълне някоя частица или камъче и да му заседне и да умре. Някакви обли камъчета, полирани на машина, от тези дето продават по зоомагазините за грунт, само че едри горе долу колкото животното или по-големи, но не и по-малки. А може и голо дъно да оставиш, естетически ако ти харесва. :) Ако се сетя нещо, пак ще пиша.

бай Онзи

Здравейте,
съвсем отскоро се регистрирах в сайта и още не съм съвсем наясно с порядките, но искам да споделя нещо по темата. Имам излюпени тритони на 1 месец. Животинчетата са китайски тритон Cynops Orientalis (и са все още в ларвен стадий). Ако някой се интересува от тях - нека драсне някой ред или да ми дадете съвет къде във форума се намират обявите за предлагани животни? Метнах няколко снимки в галерия Амфибии (в моя профил), но още не се ориентирам в сайта - кое какво е и кой може да вижда публикуваното.
Благодаря предварително!
Поздрави

Публикациите са слети: 18.06.2015 16:29

Здравейте,
съвсем отскоро се регистрирах в сайта и още не съм съвсем наясно с реда тук, но искам да споделя нещо по темата. Имам излюпени тритони на 1 месец. Животинчетата са китайски тритон Cynops Orientalis (и са все още в ларвен стадий). Ако някой се интересува от тях - нека драсне някой ред или да ми дадете съвет къде във форума се намират обявите за предлагани животни? Метнах няколко снимки в галерия Амфибии (в моя профил), но още не се ориентирам в сайта - кое какво е и кой може да вижда публикуваното. Също така не мога да разбера как се прикачва снимка по темата.  :-|
Благодаря предварително!
Поздрави

Similar topics (4)

21603

Публикации: 5
Прегледи: 9413

54473

Публикации: 8
Прегледи: 5719

45781

Започната от mmincho


Публикации: 3
Прегледи: 3968