• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 14:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Отглеждане на тритони

Започната от DirtyHarryRock, 28.01.2013 18:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

S_mo

 За агресията ще кажа само едно. Човекът който ги продава гледа 5-10 бройки на едно място. Искам да попитам, когато си купил животното, то имало ли е външни хриле? А това 1000литра + отново с дискуси ли ще бъде? *dontknow*

Karaboevi

Ами не съм забелязал да има хриле, а и жената ми го подари. Отначало мислех че няма да оцелее при такава температура, но лятото дори при 32гр. оцеля. Сега като порасна започна да ми харесва, а и гледах в "you tube" разни клипчета и видях че стават големи около 30см. А за 1000+ мисля да са с някъкви големи миролюбиви риби.

DirtyHarryRock

Вътревидова агресия при саламандрите няма, освен ако не са на различна възраст, т.е. ако има фрапираща разлика в размера, тогава са склонни към канибализъм (като при повечето риби). Но като цяло, те са много социални животни. Даже ако имаш няколко можеш да забележиш струпвания в някоя част на аквариума. Просто ги избирай приблизително еднакъв размер.  :-)

Karaboevi

Благодаря за ценните съветчета!!! Още в събота ще се опитам да се здобия поне с още един. Мераклия съм след време да ги развъдя. Прочетох че женските са по едри и по закръглени, моят явно и такъв.

Георги

Темата е събрана от двете други теми - "храна за тритони" и "тритон....".

DirtyHarryRock

Ами относно пола, знам че при жабите и тритоните винаги мъжките са по-малки, по-шарени и привличат вниманието на женската, а тя е по-невзрачна, с цел да опази поколението си живо. Нещо като при птиците и рибите. Много видове тритони, включително и тези, които се срещат в България, при мъжките екземпляри се развива гребен на гърба, когато са в размножителен период. За испанския тритон незнам дали мъжкия тритон има гребен по време на разгонването. Така, че колко ще ги развъдиш зависи от това дали няма да ги нацелиш еднакъв пол или не.

Karaboevi

Не се сдържах и още днес си взех още два тритона от този вид!!! Обаче за разлика от моя са доста мо малки, дано да нямам проблеми. Ще ги наблюдавам развитието им и ще пиша.

DirtyHarryRock

Много са готини!!!
: 31.01.2013г 15:03ч
Който има ценна информация, нека сподели. И без това по българските форуми не е писано нищо съществено за тези същества. Нека колеги споделят опита си. :-)

bohemeood

Преди години имах гледах го дълго време храних го с кайма; колбаси; храна за риби и всякакви неща от месото най- бързо растеше с невероятни темпове. Взех го 6см за 2 години стана 28-29 см !!! - между другото го гледах в общия аквариум с рибите, гупи, хелери, плати, молинезии, скаларии, барбуси, акули, анцитруси, фуцилиуси и др. Храни се с умрели риби като беше по- малък един барбус му беше откъснал 2 крака от тритона но му пораснаха нови много устойчиви животни диша с бял дроб доста мога да пиша но по късно като имам време :)

mojiganga

Колко струва това сладурче?

DirtyHarryRock

bohemeood какво стана с този тритон?

bohemeood

Преди години е историята трябваше да сменя населеното място за няколко години и всичко включително тритона на един авер разбирач. След година две и той го поохранил но сестричката му натопила някъв бг нагревател бъгав вътре и изпържила всичко живо .... нямам думи.

Karaboevi

Цитат на: DirtyHarryRock - 30.01.2013 14:13
Вътревидова агресия при саламандрите няма, освен ако не са на различна възраст, т.е. ако има фрапираща разлика в размера, тогава са склонни към канибализъм (като при повечето риби). Но като цяло, те са много социални животни. Даже ако имаш няколко можеш да забележиш струпвания в някоя част на аквариума. Просто ги избирай приблизително еднакъв размер.  :-)
Вече Няколко седмици новодомците се крият под корените!!! Когато излязат да хапват, големият тритон ги гони и хапе, става голямо меле!!! Наистина както предположих ми се оказа малка аквата за три тритона. Ще избързам малко с проекта 1000+, и пак ще пиша!!!

bohemeood

Вчера тъкмо поставих 1000 литровия на отреденото място остана да стартирам днес утре вероятно и тритон ще има  :-)

Karaboevi

Моят ще е 1260л., но ако гледащ тритони трябва да ти е много ФИН грунда, а и другите риби трябва да са бавни за да им оставят на дъното храна  (при мен за дължина 3.5м и 0.6м дъно съм се запасил с 90кг кварцов пясък)

Similar topics (4)

54473

Публикации: 8
Прегледи: 5763

45781

Започната от mmincho


Публикации: 3
Прегледи: 3987

21603

Публикации: 5
Прегледи: 9450