• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 01:09

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Жаба в аквариум с рибки как се гледа ?

Започната от nickrang, 21.10.2013 15:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nickrang

Здравейте,  *HELP*
Ако някой е гледал или попадал на информация за жабите , много моля да сподели или да прати линк.
Потърсих из форума но не намерих информация относно жаба живееща в аквариум със сладководни аквариумни рибки .

Вчера малкия ме изнуди да му купя жаба от зоомагазина на ХИТ Люлин. ( 6 лв ).
Продавача ( много отзивчиво момче )  я извади от аквариума с гупите, но не може почти нищо да ме информира относно храненето и други проблеми свързани с жабите. Спомена да я храня със същото което и сомчетата, ( в моя случай, почти с нищо ) те си ровят  там..

Имам около 90 л аквариум с 4 молинарии ( молинезии ли бяха ? ) 3 неонки , 2 антрацистуса и охлюв.
Жабата не успях да я видя да хапне нещо , въпреки че се изхитрих да сложа под нея едно СЕРА ВИПАЧИПС (малко хапче за дънно хранене ).

Чудя се дали не и трябва някакво островче суша все пак ? Не съм я виждал на повърхността да диша  изобщо. Относително активна е и се  крие се по ъгли и зад камъни, най-често долу. Още се адаптира все пак...  Каква е тази жаба ?

Ето я и жабата: ( мащаба не може да се хване . Относително малка - общо взето не може да покрие 2 монети по 20ст една до друга , 2 х 5 ст ст ще ги скрие със съгурност )






Благодаря предварително .


*privet*

tomatomov197

  Навремето си бях взел 2 такива , казват се Xenopus Laevis . Започнаха да изчезват малки рибки , но не ги подозирах , те си ядяха храната за рибки .  Един ден видях да стърчи от устата и опашката на една плата .  Подарих ги и повече не искам да виждам жаби в аквариума :)
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

nickrang

 =-O Хмм имах една болна изгърбена и се чудих как да я убия , но изчезна не я намирам ( не съм и търсил основателно ) може да е изядена от новата жаба.
  *privet*

DirtyHarryRock

Като гледам снимките, смятам че е женски екземпляр от вида Xenopus Laevis, албиносна форма. А женска означава, по-голяма на размер, т.е. стават доста големи. Всички живородки, тетрички и всякакви други малки твари с времето ще бъдат изядени, колкото и да е храниш. Хищна е почти колкото водна костенурка. Ако грунда ти е съставен от малки камъчета и могат да се поберат в устата и, това може да бъде фатално за нея. Тъй като може да ги глътне да се запушат червата и и да умре. Лично аз имам опит с тези животинки - издръжливи са, живеят много, много цапат, много са лакоми. Всичко, което се побира в устата им ще бъде изядено, задължително капак отгоре на аквариума, тъй като могат да изскочат от него и да изсъхнат на земята, по принцип на суша на излизат, изцяло водни са. Обичат храна, която се състои от червеи всякакви - пинки, брашнени червеи, ларви на комари (bloodworms), тубифекс, торни, дъждовни и т.н. Храни ги само със замразена или жива храна. Сухата храна не може да задоволи апетита им, все пак не са гупички. *ROFL* Таблетките за сомове също не са препоръчителни, защото когато паднат на дъното и имаш грунд, които се побира в устата на жабата, тя може да го глътне, да се запуши и да умре, както споменах по-горе. Моя съвет - примамвай е на повърхността, като движиш храната, ако не е жива и да се храни там!

Ариел е мъжки

Здравейте. На животинския пазар (в София) видях жаби от това клипче. Продавачката каза, че е мини жаба и тялото й става не по-голямо от монета от 5 ст. Не закача риби, дори напротив, те може нея да закачат. Също каза, че ядяла от дъното каквато неизядена храна намери от другите риби. Можете ли да кажете нещо повече относно нея - какъв вид е, хранителни навици, как се гледа, имате ли такава?


Даиана

Здравейте!
От 3 дена имам жабка албинос. Почти през чялото време се крие и в малкото пъти, в които излезе само ходи по дъното. Виждала съм как постоянно плуват, а тази мойта.. пълна противоположност.  *SORRY* *SORRY*

Similar topics (5)

41302

Публикации: 3
Прегледи: 3096

58058

Публикации: 2
Прегледи: 3336

27456

Публикации: 6
Прегледи: 10263

58778

Публикации: 4
Прегледи: 5491

59523

Публикации: 1
Прегледи: 9996