• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 10:59

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Официален протест :-)

Започната от dido, 02.06.2005 11:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Абе тука нещо не ми излизаха цветовете на снимките и се поразрових. Натъкнах се на нещо много странно: Снимките на 77 и моите (dido) не са същите, които изпратих на igi. Оригиналите бяха по 300-400 килобайта. Тези в темите са по 70-100 килобайта. Освен това EXIF хедъра на снимките е изрязан. Може ли модератора на конкурса да ми даде някакво обяснение за това? :-)

tishovsx

Ми Дидо...твойта снимка оригиналната - първата (знаеш, че ги имам) е 800х600 352кб, а тази от форума е 88кб и не знам как е преправяна но фокуса и цветовете НЕ са същите.... :roll:
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

discus

:twisted: мафия moral
:lol:  :lol:  :lol:

Igi

сега ще проверя защо така , но аз не съм правила промени с фотошопа на твойте и на 77, единствената обработка която съм правила на снимки на които е да е участние е била, когато някои ми прати снимки с размер примерно 2999 на 1000. Обработката се състоеше в намаляване на размера на 1024 на 768, в този случай може и да се развали качеството на снимките.
Не мога да дам обяснение защо големината файла на вашите снимки е променана, нямам компетентен отговор, не съм ги пипала изобщо.

discus

Цитат на: "Igi"сега ще проверя защо така , но аз не съм правила промени с фотошопа на твойте на 77

Проблема сигурно не е в теб Igi а в сайта дето са публикувани, така че не се връзвай, предполагам че Dido просто му е интересно къде е проблема а не че се сърди :D

dido

Е, разбира се, не се сърдя :-) Аз нямам какво толкова да покажа в края на краищата. Странното ми беше, че цветовете на снимките ми стояха някак си жълти.

Igi

http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2618&AlbumId=13182 , разгледайте  тук какви характеристики има примерно първата снимка на 77, какви са във форума и как са тук: http://bgphoto.net/photos/2618/o632530919908281250.jpg. Не разбирам много в тази област и не мога да го обясня

dido

По-големия проблем е, че примерно 77 е достоен конкурент за челните места, а влиза в контеста някак си неравностойно. Възможно е и други участници да са пострадали по този начин. Явно наистина проблема е в бгфотото. Ама за какъв чеп ще го правят това, идея си нямам.

dido

Ами да - на 77 е 107 кБ снимката. Оригинала е 570 кБ. Явно техния сайт ги пипа някак си.

tishovsx

....това е проблема, в бгфотонет се намалят снимките за да се пести място...логично, на следващия конкурс ги пуснете при мен  :wink: , аз имам достатъчно пространство...
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

dido

Много е вроятно снимките на следните участници също да са променени:

mitko
bimbargo
Атанас Казаков
Валентин Павлов (vrp)
Живко

И това е само от aquascaping контеста. На всички тези уастници снимките стоят на bgphoto. Другите, които са си качили снимките на различни от bgphoto сървъри, нямат проблем. Предполагам и в другите конкурси ще е подобно дереджето.

Това определно е доста голям проблем - ключови участници като 77, митко и живко са донякъде ощетени.

Не знам как ще възприемете идеята, но аз ви предлагам да се качат всички снимки на читав сървър и да се прегласува. Леко досадно е, но пък е най-коректно. Технически това може да стане в рамките на деня. Дори бих могъл да ви предложа място на моя сървър ако се чудите къде да ги сложите.

Stas

Аз също мога да предложа място:

http://www.photo.domainbg.com/album.php?sid=cfefa6ce123d6c2f4d93ed1995fcb65d

Направен е за лични нужди и аз определям максимални размери и количества на снимките и т.н. Няма проблем всеки от форума, който се регистрира да качи там снимките си в Лична галерия.

Сървъра не е натоварен и ще работи достатъчно бързо.

niky

Предполагам, че се шегуваш  :lol:
Чак пък да се прегласува.

dido

Е, това беше малко изхвърляне, разбира се :-) Това всъщност няма да промени досeгашните позиции. Но поне да се сложат читавите снимки. Тия на bgphoto наистина са с много кофти качество. На лек zoom си личи яко размазването от високата компресия.

niky

ОК. За другия конкурс ще има условие всеки да си качи някъде снимките сам и да прати линка!

За този...който не е доволен от качеството на снимките, да качи някъде тези които му харесват и да ми прати линковете.

Аз ще ги сменя. Не занимавайте IGI, пращайте линковете на мен.

miTko

Да, вярно, и моите са поомазани :wink: ! Основната снимка е от 250к на 150к при запазване на размера!
Обаче не аз съм си качвал снимките в бгфото, имам регистрация там и  знам, че  ги преоразмеряват, затова ги качих в собствен сайт и пратих готови линкове с профила си! Нямам обяснение защо не са използвани... :roll: Както и да е, няма да прегласуваме. 8)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Георги

Разбира се бгфото ги мачкат - всички които са там са им намалени снимките. Аз отначало даже си помислих, че ще имат банери...

miTko

Цитат на: "Георги"Разбира се бгфото ги мачкат - всички които са там са им намалени снимките. Аз отначало даже си помислих, че ще имат банери...
Ако се прати линка на самата снимка, няма печат!
Разни мои АКВАРИУМИ 

MAKAPOB

Цитат на: "dido"По-големия проблем е, че примерно 77 е достоен конкурент за челните места, а влиза в контеста някак си неравностойно. Възможно е и други участници да са пострадали по този начин. Явно наистина проблема е в бгфотото. Ама за какъв чеп ще го правят това, идея си нямам.

Поради много причини

Живко

да бе да.
сега да ги преместя,та всички да ми видите ясно брадата . :lol:
добре са си там.

на другия конкурс ще знам.

ама и тези от сървара да предупредят някакси.!!!
Никой не се е родил научен.

miTko

Ограниченията са обичайна практика за online фотоалбумите.Май само  някои  руски сайтове пускаха гювеч, но не съм сигурен.
Разни мои АКВАРИУМИ 

dido

Не предполагах, че може да свиват снимките.