• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 15:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

коледен конкурс "AQUARIUMBG.COM - 2005"

Започната от 77, 04.10.2005 21:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zariio

Надявам на конкурса да участвам с  новия 400литров цихлидарник :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

Stas

Цитат на: "NO CARRIER"
Цитат на: "Stas"1. На предишния конкурс в тази категория имаше доста снимки, но качеството им... Не искам сега да го коментирам.
Съжалявам, не всички сме собственици на фирми...  soska

Това конструктивно предложение ли е или е критика? Boby_ и abaro собственици на фирми ли са? Ако не са интересно как имаха толкова хубави снимки...

Ежемесечни конкурси има и в двата форума, в които Aquasaur праща снимки. В единия и Boby_ взима успешно участие.
Когато се участва с по една снимка, то обемът на работата не би бил много голям (мисля). А и системата за оценяване може да е максимално опростена. Срокове за подаване на снимки и за гласуване може да се взаимствуват от Aquatic Photography Forum.

По повод снимките и конкурсите - да, това не е конкурс за фотографи, но фотографията в случая е задължителна част от представянето. Вижте качеството на снимките в Цихлид-форума.

offtopic  На времето ходех на състезания и олимпиади по математика. Те бяха за математици. Но, решенията на задачите трябваше да бъдат описани по правилен и ясен начин. Е, въпреки че не бяха състезания по краснопис, който не умееше да пише четливо, чисто и подредено получаваше едва половината от точките. И то в най-добрия случай, ако му разберат какво е писал.

cihlidi_fan

Това за провеждането на такъв конкурс(за снимки)всеки месец е наистина много добро предложение...  :lol:  Обаче така като гледам май след въпроса на Ники:"кой ще се занимава с това" до сега не съм видял отговор :?  :oops:

П.С:Аз мога да помагам в оценяването,но естествено бих искал и помощ,смисъл да има поне още 1 или 2-ма които също да се заемат с това :roll:
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

WOLF

Цитат на: "Stas"

offtopic  На времето ходех на състезания и олимпиади по математика. Те бяха за математици. Но, решенията на задачите трябваше да бъдат описани по правилен и ясен начин. Е, въпреки че не бяха състезания по краснопис, който не умееше да пише четливо, чисто и подредено получаваше едва половината от точките. И то в най-добрия случай, ако му разберат какво е писал.

Принципно съм съгласен с теб, но сравнението ти е неуместно, защото докато това да пишеш красиво зависи изцяло от теб (не ти е необходим химикал марка "Canon 350D" на средна цена 2000лв.) за правенето на добри снимки е необходима и доста скъпа техника.

А относно ежемесечния конкурс, мисля че няма да има достатъчно участници. А и да има то интереса ще е минимален, защото борбата за първото място ще се води между 3-4 от вас който притежавате апарати от по-висок клас. И навярно ще има 1-2 абонирани за първото място което ще направи конкурс безинтересен. Не мисля че тук имаме "почва за такива конкурси", по-голямата част от хората който се занимават с акваристика немогат да си позволят скупите и качествени апрати, а и неразбират от фотография.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

dido

Идеята е хубава. Ако Стас се навие да я разработи в подорбности...  :lol:

abaro

Съгласен съм с Волф за месечния конкурс. Сигурен съм че бързо ще ни се охлади ентусиазма и то не заради липсата на скъпа техника а заради липсата на свободно време. Едва ли има тука повече от 5 човека които са толкова запалени и по фотографията че всеки месец да отделят по 20-30 часа за да изкарат по една хубава снимка.
А пък за темата за снимки в конкурса смятам че непременно трябва да остане. То и за да направиш перфектен аквариум пак са необходими 2000 лв. но всеки се стреми да изкара максималното със средствата с които разполага. И се вижда че при добро желание и малко късмет се получават доста добри резултати.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Longanlon

По повод спора за хубавите и скъпи апарати мога да кажа следното: категорията в конкурса се казва "Снимки на аквариумни растения и обитатели" т.е. оценяват се снимките и това как те представят съответното нещо. И нормално - имаме категория Акваскейпинг, в който се оценява подреждането на елементите в аквариума за най-добър естетичен вид, имаме обща категория, където се оценяват самите аквариуми и обитателите им - подбор, развитие, здраве и външен вид и накрая тази, за която се спори - за снимки.

По повод предложението за ежемесечен конкурс за снимки обаче подкрепям мнението, че много бързо той ще се превърне в шоу на 3-4 човека не само с хубави апарати, но и с опит във фотографията. Аз примерно мога да си намеря апарат и да си снимам аквариума веднъж на няколко месеца, но за по-често ще трябва да си купя. Все пак може да се направи нещо като галерия на сайта, в която да влизат направени от членовете снимки - да се гласува примерно за всяка нова дали да влезе в галерията или не.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

abaro

Тази идея за галерията много ми харесва. Сега наистина сполучливи снимки се загубват из темите.
Не знам има ли проблем с мястото на сайта но ако е необходимо за пореден път предлагам да се даде възможност да се дотира сайта и форума. На съвсем доброволни начала. Ако 500 човека дадат по 1 лв. годишно това мисля ще стигне за доста обем и трафик. Аз лично бих дал и много повече защото е ясно че не всички ще се включат. По всички чужди форуми и сайтове виждам че така е решен въпроса с финансирането. Така ще има пари и за конкурсите. Разбира се това трябва да става става съвсем даброволно и без никаква връзка с правата върху сайта и форума.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

radika

Цитат на: "Longanlon"
Все пак може да се направи нещо като галерия на сайта, в която да влизат направени от членовете снимки - да се гласува примерно за всяка нова дали да влезе в галерията или не.

ООО, това за галерията е супер!
Защо снимките от миналия конкурс да не са началото на галерията в този форум! Идеята страшно ми хареса.  8)

penchod

Не, че е тука мястото, ама да ппитам, темите от миналия конкурс изтрити ли са, защото нещо не ги откривам?

radika

Цитат на: "penchod"Не, че е тука мястото, ама да ппитам, темите от миналия конкурс изтрити ли са, защото нещо не ги откривам?

И аз не ги откривам, свалила съм си на компа само няколко, а бих искала да преглеждам, така, за вдъхновение  :)

dave

Цитат на: "Longanlon"Все пак може да се направи нещо като галерия на сайта, в която да влизат направени от членовете снимки - да се гласува примерно за всяка нова дали да влезе в галерията или не.

Галерията е добра идея. Мога да помогна с хостинг, канали и подобни, ако има нужда :D

agop

Смятам и аз да участвам макар че съм начинаещ.Поне с тези конкурси човек научава нещо.

dido

Това е идеята - конкурса дава някакъв стимул на човек да направи нещо ново и по-добро.

Ако ви прави впечатление след първия конкурс имаше доста сериозно раздвижване сред хората във форума - нови аквариуми, нови идеи за акваскейпинг и т.н. В този смисъл подобен ежемесечен конкурс за снимка от рода на този в цихлиди-форума ще бъде само за добро.

chandler

Цитат на: "dido"Това е идеята - конкурса дава някакъв стимул на човек да направи нещо ново и по-добро.

Ако ви прави впечатление след първия конкурс имаше доста сериозно раздвижване сред хората във форума - нови аквариуми, нови идеи за акваскейпинг и т.н. В този смисъл подобен ежемесечен конкурс за снимка от рода на този в цихлиди-форума ще бъде само за добро.

така е. факт е, че аз след конкурса си направих по-големия аквариум. а съм сигурен, че е имало много други като мен.
chandler