• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 16:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Категории и награди за конкурса "Коледа 2005"

Започната от niky, 29.11.2005 11:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Цитат на: "Тони"Четвъртък трябва да върна апарата. Та, до тогава , каквото стане, това е :D    Така че най-късно до петък - пращам (ако има какво :lol: )
От една седмица снимам и с всеки изминал ден снимките стават все по-добри.  :D  За жалост, им трябва още... доста  :bash
И от това има полза - все едно е съкратен курс по фотография!  :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

WOLF

А дали ще може някой да ни насоче снимките които ще пращаме с каква големина да са приблизително (с каква компресия). В смисъл към колко kb  да се стремим.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

Boby_

Както вече отбелязах, ако гласуваш в категорията, в която участваш, проблемът не се състои само в това дали ще сложиш своя аквариум на първо място или ще го пропуснеш, а и как ще подредиш останалите участници. Ясно е, че ако поставиш най-прекия си конкурент на последно място, ще спечелиш от това.
Според мен има морално противоречие да участваш в един конкурс и да имаш право да гласуваш в него.
Longanlon, ако участваш и в четирите категории, няма да имаш право да гласуваш - няма нищо абсурдно в това. Напротив - това е нормалното положение на нещата.

dido

Tака, де, при каквото и да е гласуване не пречи да пре**ш конкуренцията. Само че нещата с гласовете сега ще се виждат ;-)

Иначе само жури спасява конкурса от такива номера.

Longanlon

Принципно съм съгласен, Боби - само с негласуване може да се елиминира възможността да преебеш конкуренцията. Обаче при условие, че общо взето всички по-активни юзъри ще участват в конкурса (а занапред идеята е участниците да се увеличават) кой остава да гласува все пак? Wolf май го каза - тия дето питат как да гледат 5 златни рибки в буркан ли? Пък и  като участник, за мен гласовете на преките ми конкуренти (ако гласуват по съвест, разбира се) в категорията са най-ценния коректив - щом са добри, значи мнението им би ми било от най-голяма полза, а оценката им - най-адекватна. Все пак наградите са си награди, обаче основната цел нали е да ставаме все по-добри?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

веско

Аз съм за това или да не гласуваш за своите снимки или да ги поставиш на последно място и в двата случая няма да се вадят точки,докато ако ги поставиш на първо място ще трябва да се вадят.

WOLF

Цитат на: "веско"Аз съм за това или да не гласуваш за своите снимки или да ги поставиш на последно място и в двата случая няма да се вадят точки,докато ако ги поставиш на първо място ще трябва да се вадят.
Вижте просто трябва да се реши или всички се пишат на 1 място (защо да се вадят точки щом всички участници си имат по 1 парво място) или всички да се пишат на последно. Невиждам нищо сложно и нереално в това, просто трябва да се реши и да се впише в правилата за да няма неразбрали.
Това е страшно елементасрно и логично, но трябва да се реши навреме, ако самите участници немогат да гласуват, то тогава ще ни оценяват хора, който едва ли имат прадстава за акваскейпинг и едва ли са виждали конкурсите на AGA и ADA. И май следващите конкурси ще трява да се организират без награди, щом те представляват такъв интерес и биха могли да накарат участниците да гласуват против конкурентите си с цел да станат първи.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

dido

OK. Пиша го в правилата. Всеки е длъжен да гласува за себе си, като сложи своя аквариум на последно място в съответната категория.

dyzyz

А ако са 20 човека в дадена категория с по 4-5 снимки, мислите ли, че ще отворя приблизително 100 прозореца със снимки и ще щракам по 100 пъти с мишката за да избера най-хубавата снимка??? Малко ми се струва, че неможахте да организирате гласуването по най-добрия начин hacker

Longanlon

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

Tова е пробно гласуване (само за този конкурс засега.)
Ако е успешно, ще го затвърдим, ако не...ще го променим.

Със сигурност за следващия конкурс (ако има :))) всеки сам ще попълва данните си във форма на сайта.

Stas

Цитат на: "dido"OK. Пиша го в правилата. Всеки е длъжен да гласува за себе си, като сложи своя аквариум на последно място в съответната категория.

Нали вече се бяхме разбрали, че всеки си слага своя на I място. Така ако някой все пак е сбъркал и "по погрешка" си го класира пръв, то се прецаква работата. Значи в случая ще трябва контрольор, а иначе не беше необходим...

miTko

Цитат на: "niky"

Със сигурност за следващия конкурс (ако има :))) всеки сам ще попълва данните си във форма на сайта.

Това вече е новина! Тогава ще съм на линия! :wink:
Разни мои АКВАРИУМИ 

Тони

Цитат на: "Boby_"........ Ясно е, че ако поставиш най-прекия си конкурент на последно място, ще спечелиш от това.
Според мен има морално противоречие да участваш в един конкурс и да имаш право да гласуваш в него.
Longanlon, ако участваш и в четирите категории, няма да имаш право да гласуваш - няма нищо абсурдно в това. Напротив - това е нормалното положение на нещата.
Не вярвам, да са много хората, които ще гласуват по този  начин (да пре..т конкуренцията) Първо, защото предполагам, че с това хоби се занимават интелигентни и културни хора , а не злобни материалисти. И второ: нали при обявяване на резултатите, ще се види кой как е гласувал.

И в този ред на мисли: Може ли при гласуването да има и кратък коментар, за оценката която се дава, защото смятам, че повечето аквариуми ще бъдат лишени от всякакъв коментар след конкурса.

Разбира се,  коментарите ще се четът след гласуването !
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

niky

Гледайки пристигащите кандидатури, искам да ви попитам:

Имаше толкова желаещи да има отделна категория за Цихлиди. Обаче тия които имат цихлиди (поне засега) участват в Снимки :cranky

Разбира се, за мен е най-лесно да я махна, но...вие я пожелахте. Така че....участвайте!