• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 00:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Съвет за торене

Започната от Pac, 28.03.2006 21:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido

Изборът е твой  :beer

NO CARRIER

Аз пък мисля, че сега, когато е сезонът на салата и марулята, трябва поне през ден да им даваш на добитъка, попарена.  :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Живко

Цитат на: "Longanlon"Червените растения се гледат обикновено при доста силна светлина, иначе си стават зелени. А засилването на светлината е свързано с много други работи (СО2, торене...) в които не знам дали искаш да се забъркваш засега :).  От моя опит мога да посоча едно изключение - Cryptocoryne wendtii brown, чиито листа са ръждивокафяви и си расте добре при слаба светлина.

много се надявам, след месец два да опровергая тези твои твърдения :D
само да довърша поредния експеримент - ....
Никой не се е родил научен.

Pac

Аз все пак реших да си купя Sera Florena. Да помогна малко на растенията поне на първо време. Иначе намалих осветлението от 10 на 7 часа. Вижда ми се силничко, а и тези водорасли... Исках да попитам за флорената. Как да я слагам във водата? Директно в аквариума, или да я разредя предварително в някакво количество вода?

Жоро

Аз го сипвам директно с помоща на спринцовка и досега не съм имал проблеми(стриктно спазвам предписамата дазировка 5ml на 20 л вода един път седмично)

Pac

Цитат на: "NO CARRIER"Аз пък мисля, че сега, когато е сезонът на салата и марулята, трябва поне през ден да им даваш на добитъка, попарена.  :wink:
Ами днес пробвах със салатата. Изобщо не я приемат като храна. Лапат и плюят. Явно си предпочитат хигрофилата :(. Странното е, че преди изобщо не я закачаха. Всичко започна малко след рестарта на аквариума. Може би появата на водорасли по листата е проблема. Абе изобщо много неща се промениха и сега не знам кое точно е накарало скалариите да решат да ядат горките растения. Преди хранех с чернодробна и тубифекс, което повечето хора тук смятат за отвратително. Сега след като прочетох туй онуй, храня основно със Сера Випагран. Но ми се струва че това е много вероятно да е причината. Дайте някакви съвети как да опазя хигрофилата. От водорасли някак ще я избавя, ама от скалариите... ???

blindpew

Spirolina- пич пробваи с нея - аз така ги отказах

Pac

Смятате ли че на 100% скалариите ще ядат Spirulina? Да не взема да си дам парите напразно?

NO CARRIER

Ако те не я ядат, анциструсите няма да и се мръщят със сигурност. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Pac

Ами ядат я спирулината, ама остават много неизядени ситни частици: голяма мътилка с други думи. Говоря за Sera Spirulina Tabs. Може би има спирулина в друга форма, която няма да ми прави такива проблеми. Иначе след като сложих флорената, растенията видимо се пооправиха и то само за 3 дни. Новите листа на сагитарията са зелени (а не бели като досега). Новите листа на валиснерията и хигрофилата също изглеждат по-свежи. Дано нещата продължават в същия дух.

n0_name

дозата която дават е голяма раздели я на две после можеш седмичната доза да я разделиш на 7 и ще си получиш дневната сипваи направо вътре със спринцовка

n0_name

водораслите с по честа смяна на вода ще ги махнеш и вэеми си смени филтъра  :D

Pac

Около седмица след като започнах да торя, всички растения кипят. Водорасли все още поимва, но не е толкова зле. Скалариите обаче не оставят хигрофилата на мира и почти са я унищожили. Препоръчайте с какви растения да я сменя. Иска ми се пак да са стеблени, но с по-твърди листа. Кажете какво би ви изглеждало добре на мястото на хигрофилата в аквариума от подписа? И да е такова, което може да се намери все пак.

dido

Ludwigia repens и всичките и вариации е дългостеблено с по-твърди от хигрофилата листа.

Longanlon

Тая валиснерия гигантея ако знаеш колко ГОЛЯМА става  :D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

Similar topics (5)

3299

Публикации: 55
Прегледи: 24641

51826

Публикации: 22
Прегледи: 15847

43308

Започната от pqko


Публикации: 10
Прегледи: 5887

24166

Започната от ivan_251


Публикации: 30
Прегледи: 13382

18868

Публикации: 33
Прегледи: 29966