• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.09.2022 20:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпросче тетрадоните- отглеждане

Започната от mechkarov, 24.03.2008 12:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mechkarov

Здравейте. *HELP*Искам да си купя тетрадон.  Дали е удачно да е сам в аквариума или му е нужна компания *DRINK*? И колко да бъде голям аквариума му/им *dontknow*?

zambo

Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

mechkarov

да ама не пише нищо за колко литра вода им трябва и дали може да живечт по отделно

mi6okalkana

Не се пише Тетрадон -  правилното е Тетраодон. Ти от кой вид ще си купуваш защото има много видове и по размери са различни.

iek

Най-вероятно е да си намерил Tetraodon nigroviridis http://www.thepufferforum.com/forum/library/puffers-in-focus/an-introduction-to-green-spotted-puffers/#more-27
Това е сайтът с най-достоверна информация за тетраодоните, но за съжаление секцията със снимки-http://www.thepufferforum.com/forum/ug.php/v/PufferPedia/ е down.

mechkarov

А да,вярно не съм го написал правилно!Тетраодон си е. Ами не знам какъв вид точно,иска ми се да си купя обаче само един и то в малък аквариум 10 литра.Та въпроса ми е дали ще му е добре сам?Нямам място за по-голям в моята стойка за аквариум има един голям 100 литра отгоре и един малък 10 литра отдолу.Та в него ще мога ли да гледам само един Тетраодон или трябва да мисля нещо друго?А тези линкове нещо не се отварят.Иначе мерси за вниманието!

iek

Когато пуснах мнението се отваряха, явно целият сайт е паднал, надявам се скоро да го оправят.
10л са крайно недостатъчни, освен http://www.minifische.de/tetr.html или Brachygobius sp. ,повечето тетраодони изискват бракична вода, принципно най-добре е да се отглеждат сами, тъй като са териториални.
Повечето търговци са абсолютно незапознати с тетраодоните, например мен ме убеждаваха, че три Tetraodon nigroviridis могат спокойно да се гледат в 20 литрово аквариумче, като трябвало само да добавя 2-3 лъжици готварска сол.Това ми беше една много спонтанна покупка и последна такава без да съм проучил предварително нещата.Tetraodon nigroviridis и Brachygobius sp. са единствените, които съм срещал на нашия пазар, първият нараства до 17 см и изисква поне 90л  бракична вода( такава с добавена сол за морски аквариуми за постигане на определена соленост през различните възрастови етапи).
И последно- много по-лесно е да поддържаш морски аквариум, отколкото бракичен.

mechkarov

Значи да се откажа!А толкова ми се искаше.Ако примерно го сложа в този малък аквариум пак ще си живее , но няма да порасне си мисля аз.Няма да му е много готино а?Май по-добре да не го мъча.

iek

Много правилно решаваш, но ако имаш подходящи условия в бъдеще, няма да сгрешиш с тетраодоните, защото за мен те са най-интерактивните аквариумни риби, буквално биха били домашни любимци.

Similar topics (1)

14959

Публикации: 8
Прегледи: 5444