• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Направи си сам система за СО2

Започната от Longanlon, 15.04.2004 13:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

WOLF

tishovsx - Твоя реактор е перфектен, спор няма, но този и има една голямо предимство - стои извън аквариума и не се вижда, а нали целта е колкото може по-малко хардуеар при рибите и марулите.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

tishovsx

WOLF, съгласен съм със теб, но ще ми падне дебита на канистъра, аз съм си правил такъв и дебита ужасно пада, но сега като почна със цихлидите джуджета, проблема със марулите отпада :D
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

NikolaV

Цитат на: "tishovsx"WOLF, съгласен съм със теб, но ще ми падне дебита на канистъра, аз съм си правил такъв и дебита ужасно пада, но сега като почна със цихлидите джуджета, проблема със марулите отпада :D
A, aко почнеш с цихлиди не-джуджета проблема с марулите ептен ще отпадне  :P

Longanlon

ни съ увличъйти в разгувур, щот бай брадър дебне

77

Цитат на: "tishovsx"Хубави чертежи, спор няма, но се чудя защо човек тръгва да прави нещо твърде сложно, като има доста по лесни реактори за реализация...
тишо твоят реактор е подходящт за по малки аквариуми,но аз не виждам как ще разтвори 4-5 балончета в секунда :wink: може би ако се направи доста по голям ,но тогава пък ще стане грозно :wink:

tishovsx

Разтваря и по повече, няма проблем, а че е грозно спор няма, за сега го махам, бат Тишо ще се пробва със едно биотопче-разчупено и доста зеленичко :D
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

FLEXX

Сетих се за още един предпазен вентил - игличка като за автомобилна гума. Мисля, че е най-удачно.

Може и да се ползва като обратен клапан, но като се махне пружинката на игличката. Все пак ако някой се е заинтересувал от модела с предпазния клапан.... :roll:

dido

Предпазен клапан е необходим само ако спираш СО2-то на изхода на бутилката с кранче, примерно нощем. Иначе е абсолютно, ама абсолютно безсмислен ако подаването на въгледвуокис е постоянно, т.е. не се спира. И правенето на такъв клапан си е чесане на езиците ;-)

NikolaV

Хора!!!
Предпазния клапан е абсолютно безмислен в случая (нали за мая говориме). Единствения вариант да гръмне шишето е ако го затворите. От подобен клапан няма да има никакъв положителен ефект. Просто добявате 1 допълнително място, от където може да изтича газ... :wink:

penchod

Искам да споделя интересен факт- монтирах маркуча по пласмасовата бутилка, като го разширих в края и пробих дупка с диаметъра на маркуча, след това сгънах края на маркуча прекарах го през дупкатанавътре след това издърпах и уширената част оплатни дупката, монтирах системата и след няколко часа вече бълбукаше усилено и тогава ми дойде гениялната идя да уплатня с Канаколит- е тука е интересното малко след като намазах връзката с лепилото налягането с бутилката падна, ес тествено реших че са колебания нормални за система с мая и изчаках един ден, след това проверих системата за течове оказа се, че тече от връзката, по някакъв начин лепилото явно беше разрушило връзката и трябваше да приложа първия вариянт на нова бутилка. Щ съм благодарен да споделите други начини на уплатнение.

WOLF

penchod - Аз си измислих един друг начин, който според мен е много удачен.

Взимаш капачката, дупката аз пробивам с нагорещена глава на пирон, нагорещява се на газовия котлон и на 2-3 пати става дупка. Важното е да оцелиш размера и. Аз я правя доста малка, така че като прегъна маркучето (от тези който се използват за аератори в аквариумите) то едвам да влиза в нея. Вкарвам го, така че да стърчи отвътре около 4-5мм. След това взимам една спринцовка която няма да използвам и от нея изрязвам тази час на която се надява иглара, заедна с час от долната основа на спринцовката (долната цилиндрична основа), така че тя да може да влезе от вътрешната страна на капачката. След това с малко усилия вкарвам частта от спринцовката на която се слега иглата, в маркучето и едновременно в дупката на капачката. По този начин се получава много стегната и здрава връзка и няма нужда от използването на лепила.

И още нещо, незнам какъв реактор ползваш, но при някой реактори това помага. Открих че като сложиш на крайната част на маркучето (вкарва се в него) от което ти излиза СО2, една предварително счупена или отрязана в основата игла, въглеродния двуокис излиза на струя от много дребни мехурчета, като по този начин мисля, по лесно ще се разтваря, но само мисля не сум сигурен :D
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

tishovsx

абе купете си маркова система, и 77 ще го потвърди!
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

penchod

А бе аз много работи мисля да си купя, ама тия от ТОТО2 са гейове недолюбени...

Stas

Пробвай с Еврофутбол тогава! :):):)

nik_kin

Що бе tishovsx какво имаш против доброто старо движение "направи си сам" ... освен динамит  :D , тук има такъв раздел и даже темата си е за там.