• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 13:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Размножаване на Анциструси

Започната от Стамен, 20.06.2005 13:17

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Betta_98


TiratroN

Какво се случва ако имам само женски Анцитрус? Дали ще има хайвер? Питам защото корема и никога не съм го видял закръглен.
На времето имах женска и мъжки , които редовно хвърляха хайвер и се виждаше когато корема на женската наедрява.Сега обаче виждам че нямам мъжки , а само две женски. Коремите им обаче са си нормални.
А дали не трябва да ги поохраня малко та да се стимулират да направят хайвер?
Сещам се че на времето се случваше в продължение на месеци да храня с тубифекс - вадех го от реката.

kokolqja

Здравейте!При каква температура се "мътят"яйцата на анциструсите?

Bolta

При мен е в диапазон от 25 - 27 градуса. Отгледал съм 2 поколения до сега и в момента пак има хайвер, а температурата е 25.

Vili_Mitko

искам да попитам по един проблем имам два анцитруса в 20литров имат и тръба а така и не искат да влизат в нея.

marta

Може да не са полово зрели! Честата смяна на вода и разнообразната храна ги стимулира за разможаване!

vanko77777

колеги сега забелязах че моите анцитруси си имат малки във общия аквариум, малките са около 1см. и аз изобщо не очаквах защото мъжкия и женската ги купих преди 4 месеца тогава бяха около 2см. а сега са около 6см.и сега какво да правя и да искам не мога да ги извадя защото гнездото им е под един голям камък към 15кг.мъжкия все още ги пази имат ли шанс да оцелеят, и след колко време да очаквам ново поколение за да се подготвя
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.


20l.-Скаридарник
40 l., 207 l., 462 l.
462l.-Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

Boromir

Цитат на: vanko77777 - 20.11.2011 21:06
колеги сега забелязах че моите анцитруси си имат малки във общия аквариум, малките са около 1см. и аз изобщо не очаквах защото мъжкия и женската ги купих преди 4 месеца тогава бяха около 2см. а сега са около 6см.и сега какво да правя и да искам не мога да ги извадя защото гнездото им е под един голям камък към 15кг.мъжкия все още ги пази имат ли шанс да оцелеят, и след колко време да очаквам ново поколение за да се подготвя
Щеше да е по-добре да отвориш нова тема, защото този е била активна последно преди 4 години.
Иначе,ако малките са на 1см размер няма какво да ги мислиш. Най-страшното е минало, а относно подготовката ти за следващото хвърляне...просто ги отдели в друг съд с подходящите условия за стимулиране на чефтосването и не след дълго резултата ще е на лице!
Shrimp Breeding Lover

mupk0

Да попитам и аз сега в темата.От 1 ден в аквариума ми има голям мъжки анцитрус(албинос).На размер е 7-8см,че дори и 10.Имам и 1 женска на 5-6месеца около 5-6см.Също така и едно супер мъниче(1-2см) не го знам какво е още.Та откакто снощи сложих албиноса се случи нещо странно.Анцитруса влезна в раковината(от глина) която има в аквариума и я вкопа леко.Зари леко входа и нахвърли грунд отстрани около нея.Женската все се навърта около него.Имам и една дълга глинена тръбичка...и нея зари и вкопа отдолу като мост.Да го отдавам на това ,че искат да се чифтосват или ? Днес сутринта храних,а мъжкият стоя на входа на раковината и маха с перките.Доста красноречиво за хайвер.Мисля след ден/два да надигна раковината да видя.

Mirobg

Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

mupk0

Благодаря :) Направи ми впечатление,защото водата беше леко замътена пак.понеже грунда го чистих,но след като сипах вода в аквата в началото леко се замъти.Избистри се водата и пак се помътни.Като видях как е изорал всичко направо  *BRAVO* :) Днес смених и вода в аквата и сифонирах надълбоко,за да изчистя утайката.Още 2-3смени и всичката утайка ще изчезне :) Ще очаквам малки.Освен Четвъртък ще надигна раковината.Дано не му стане нещо,защото ще гладува доколкото знам.






mupk0

Не ми дава да си редактирам мнението.Ето на какво попаднах в интернет




Тази седмица ще запукя една чашка за саксия и ще го направя така :) Даже може да ги отделя в отделен аквариум

radoslav_dqkov


ivan66661

С този размер ме съмнява да са анцитруси.

radoslav_dqkov


Similar topics (5)

56361

Публикации: 6
Прегледи: 4384

51477

Публикации: 11
Прегледи: 6370

6143

Публикации: 78
Прегледи: 46706

56677

Публикации: 8
Прегледи: 5046

12438

Публикации: 8
Прегледи: 14036