• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 22:16

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 12:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iivs

Здравейте от известно време мъжкият анцитрус стоеше на едно място и даже не се хранеше и уала днес видях няколко малки които щъкат около него в дупката а той продължава да ги охранява жлъчните им мехурчета ги няма но не знам кога са се излюпили.Намират се в общия в аквариум в които по мое мнение реална заплаха за живота им няма тъй като живородките си живеят и си раждат в него. Има плати молинезии гупи вариатуси, и няколко анцитруса два златни два обикновенни и от днес два броя звездни по около 3-4 сантиметра.Питането ми е трябва ли с нещо специално да ги храня че да оцелеят.Знам че е трудно но дано поне няколко оцелеят един даже щъкаше по стъклото. Все пак това ми е първото вадене от Хайверни риби.

beate75

Ако   оставяте  малко повече дребна чернодробна храня  по дъното  след като се нахранят  останалите риби  и сменявате   на  5  6  дни  част от  водата   в  аквариума  няма нищо  трудно.има  и специални  таблетки за   сомчета които  може да се   поставят  в  укрития  по дъното. Те винаги ги намират и са  активни  и нощем.

iivs

Чернодробна не давам а иначе храна имам тетра за дънни както и още една която е за дънни
: 20.09.2012г 23:11ч
Искам да попитам ако сложа краставичка на рибите трябва ли да вадя остатъка и кога

Mirobg

Махаш краставицата след 8-10ч. защото започва да омеква и анциструсите не я харесват.
В общия аквариум може да караш и без захранване,все ще намерят нещо за остъргване. Обикновенно възрастните/големите анциструси се дохранват с таблетки.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

iivs

Давам храна люспа на тетра някакви дражета на тропикал и пак на тетра някаква за дънни риби със спирулина днес като ходих да ги видя бяхя се пръснали из аквариума насам натам по камъни и по корените а таткото още си стои в гнездото и има няколко около него не знам колко са като бройка но мисля че са 10 - 15

Mirobg

Таткото ги пази до време,или поне тези които може.
Броя на яйцата зависи най-често от големината на майката.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

l_mutishev

Имам два обикновени анциструса (мъжки и женски) на около година и половина са. Мъжкия е доста по едър от женската с големи израстъци по муцуната. От два дена мъжкия анциструс копае дупки в грунда между големите ми камъни и самия грунт. Тази нощ на 2-3 пъти се събудих от това дълбаене в грунда! Понеже грунда е по едар (0,5-1см) и се чува много като рови и започва да ме дразни! На какво се дължи това нещо? Някой имал ли е подобен проблем?

HEPOH

Сложи една пещера или нещо подобно и няма да рови. Животинката си прави дом :-)
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

Caxapa

Нерон е прав! Мъжкаря прави място  където  женската да снесе хайвера си, поради липса на пещеричка. Разгледай с търсачката на форума и осигури на животното подходящи условия да се възпроизвеждат и да не те дразнят с "миньорските" си занимания.

l_mutishev

Ок колеги. Мерси за бързия отговор  :-)

iivs

Ето малко снимки на дребосъците

iivs

Възможно ли е в рамките на един месец анциструсите ми да хвърлят за втори път,тъй като днес под корена имаше малко с жлъчно мехурче а и таткото пак е една седмица на едно място без да мърда :-)

ogogogo

Колко женски имаш?
Мъжкия може да хвърли с няколко женски наведнъж.
Ако е хвърлил с една сега може с друга.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

iivs

По принцип имам 4 големи анциструса но не знам дали са две по две за два мъжки съм убеден че имам но дали имам две женски или още един мъжкар не знам  :-)

mirosiav

Здравеите,
нещо не мога да се ориентирам понятието обикновен анцитрус албинос едно и също ли е с златен анцитрус?
Отглеждане и развъждане на betta splendens като хоби!

Similar topics (5)

56677

Публикации: 8
Прегледи: 6538

11956

Публикации: 22
Прегледи: 14852

1472

Публикации: 854
Прегледи: 403310

51517

Публикации: 10