• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 02:16

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

fizika01

Да попитам че темата е отгоре. Взех си 2 анцитруса бебета около 2см. Уж за дънни риби ги взех а те не слизат от страничните стъкла, и то само ш горните пластове на аквата. Дъното ли не ги кефи ,амоняк ли , така си стоят ли ?  Дъното е само кварцов пясък ,2-3мм два големи кварцови камъка и малко китки. Стартиран е преди 2 месеца.
Четох че обичат дървесината , черупки от кокосов орех ще ги свалили на дъното?

danielm

Спокойно, хранят се с водораслите по стъклата. Там най-бързо се натрупват.
Като ги изстържат ще минат и към камъчетата по грунта.

fizika01

Не се виждат видимо водорасли. Стъклата са чисти. Да не хвърлят топа от глад се безпокоя.

beta61

Когато изядат всички водорасли по стъклата ще слезат и на дъното.

djibarov

няма никаква опасност да умрат от глад. А водорасли има, дори и ти да не ги виждаш. И те си ги хапват. :-)

fizika01

10.02.2012 12:17 #470 Last Edit: 10.02.2012 12:26 by Caxapa

Благодаря за отговорите.

DJER

Люпят се и на по ниски температури(не е желателно де), в момента при мен са на най долния ред ваните с анцисруси и градуса ми е 17-18 и пак имам излюпени днес воални златни.Когато е плавен прехода става, по бавно но става и се развиват по бавно естествено.

stoio0 xD

Колеги искам да ви питам дали може ли да имам малки от анциструси (ако единият е обикновен а другият звезден)?
Благодаря ви предварително. :-)

DJER

Не, няма как да стане.

kokolqja

Те май като си паснат мъжкия с женската другото не ги интересува много.Първото поколение за което писах вече са по 1.5 см.Направи ми впечетление,че когато малките са в общия аквариум но в отделен съд родителите не искат да създават ново поколение.Когато ги преместих в друг аквариум двойката веднага се преорентира.След една две седмици мъжкият започна да почиства гърнето.

Два три дни преди да хвърлат хайвера изкарах всичките риби от аквариума,източих водата измих грунда.Рибите бяха в кофи.Наредих всичко обратно и налях около 40% нова вода.Понеже мих грунда и гъбата с гореща вода,аквариума стана като бидон с зелева чорба(побеля му водата).И когато взе да се маха мъглата видях че мъжкия си има хайвер за който да се грижи.

Сега се чудя да махам ли малките като се излюпят.Предишното поколение растеше добре в отрязана туба от минерална вода закрепена с кукички за аквариума.Имаше дупки,собствена аерация и от помпата която пречистваше големия аквариум едно малко маркуче течеше при малките (и се оттичаше от дупките)за да не е застояла водата.Обаче ми е жал за мъжкия все пак той се грижи за да се излюпят и изведнъж някой му ги взема.Направи ми впечетление че вечерта когато спра аерацията сутринта малките са залепени най горе за да вземат въздух.Ако не ги извадя те сигурно ще излязат да взимат въздух и принцесите ще ги излапат.Някой гледал ли ги е в общия и какво става?

Mitko80

при 20гр.темп.ми се излюпиха на 6 ден *dontknow* според мен 24-26 е идеалната температура

fizika01

Един бърз въпрос. Като се даде краставица след колко време трябва да се махне. Имам 2 малки ,към 3 см. Тази вечер им пуснах един резен краставица . Единия не слиза от нея, да не преяде хайвана?

Асен Евгениев

Цитат на: fizika01 - 13.03.2012 21:56
Единия не слиза от нея, да не преяде хайвана?
Точно с краставица няма да преяде. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kaliht7

да не храниш бебета.... *CRAZY*.това ме разби.. :-D

gogo9299

какво представлява оплодения хайвер на анцитрусите БЛАГОДАРЯ

Similar topics (5)

10720

Публикации: 64
Прегледи: 25735

1754

Публикации: 9
Прегледи: 10195