• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 01:43

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 12:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanislav89

При мен е 22-25 и се въдят успешно

protel111

е айде стига де много компетентни станахме stanislav89 спри се малко

Rainbow sid

Цитат на: kokolqja - 27.10.2011 20:30
Каква трябва да е температурата на водата в аквариума когато има положен хайвер от анциструси.Моята последните дни беше малко непостоянна защото забравих нагревателя изключен.Благодаря!

И в момента ги вадя на 20градуса.При по висока температура се излюпват бързо.Не се притеснявай, нищо им няма, стига мъжкия да е при хайвера.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

stoio0 xD

09.02.2012 00:41 #453 Last Edit: 09.02.2012 04:18 by Caxapa
Здравейте.
В аквариума ми имам скаларии,калихти,коридоруси,огнени барбуси,и анциструс.Искам да си купя един анциструс от зоо магазина(но са много малки даже май нямат 1 см) и се претеснявам че може някоя риба да го изяде (главно за скалариите се притеснявам).
Може ли да ми кажете дали ще има проблем ако си взема един?

Bolta

Цитат на: stoio0 xD - 09.02.2012 00:41
носа мноко малки даже май нямат 1 см
Колега, извинявай но имаш ли понятие от мерните единици?
Анциструсите, когато се излюпят и им изчезне жълтъчното мехурче са повече от 1см, да не кажа че гонят 1,4-1,5см. (измерени до края на опашката), а не вярвам тези в магазина да са току-що излюпени. ;-)

protel111

че, кой продава анцитрус по - малък от 1 см те са горе долу толкова като се излюпят. А на въпроса ти не си вземай риба по - малка от сантиметър особено, ако имаш калихти в аквариума. И накрая използвай re4nik.

stoio0 xD

Але вия ви интересува повече от мерните единици и правописа отколкото за рибите в сайт за риби. *CRAZY*

VDO

Е ,па много ясно  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Асен Евгениев

Цитат на: stoio0 xD - 09.02.2012 00:41
Искам да си купя един анциструс от зоо магазина(носа мноко малки ) и се претеснявам че може някоя риба да го изяда (главно за скалариите се притеснявам).
Може ли да ми кажете дали ще има проблем ако си взема един?

Няма да го изядат.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Bolta

Цитат на: stoio0 xD - 09.02.2012 01:04
Але вия ви интересува повече от мерните единици...
Мисля, че след като съм споменал за мерните единици - след това съм се обосновал и съм ти дал някакъв отговор, от който сам можеш да стигнеш до заключение! :karamse:
В такъв случай се казва благодаря, а не ..."Але вия"... не знам си какво си.
Няма как в магазина Анциструса да бъде 1см. :ranting:
Сега разбираш ли за какво говоря!?

beta61

Здравей колега,женските анцитроси достигат полова зрялост на 10-12 месеца.Когато започне да се заобля означава че вече набира хайвер.

stoio0 xD

Най-много ми хареса отговора на:akapulko
]:->

HEPOH

ЦитатАле вия ви интересува повече от мерните единици и правописа отколкото за рибите в сайт за риби.
Мен ме интересува и от къде се появи това невежо поколение след мен , но май ще става и по-страшно.
П.С. Досега имаше правописни грешки, но не и пълна липса на граматични знания .
Търся мъжки Воален Анц. Албинос

sotko80

В отговор на въпроса дали ще бие анциструса  други рибки мога да отговоря така.Анциструса е териториялна рибка ,но само  мъжкарите.Ако имаш 2 или повече мъжки анциструси тогава може да наблюдаваш агресия един спрямо друг,но не и срещу друг вид рибки.Ако пък си имаш  чифт М+Ж анциструси тогава можеш да забележиш агресия към другите видове само ако мъжкаря отглежда поколение в пещерата ,но просто ги сплашва не им се нахвърля да ги бие.

Обобщено от всичко написано:Анциструса не е агресивна рибка. :-)

sotko80

При мен е постоянна температура от 25 градуса,с изключая през много студените дни да падне най-много до 23 градуса.3-то поколение  расте без проблем и без абсолютно никакви по-специални грижи.

Similar topics (5)

35998

Публикации: 6
Прегледи: 6149

57450

Публикации: 6
Прегледи: 5387

53038

Публикации: 10
Прегледи: 5103

10720

Публикации: 64