• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 10:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

sa6eks

Здравейте колеги !
Анциструса ми стои прав т.е с главата на горе до нагревателя, има ли му нещо ? Защото четох в една тема, че като стои така му има нещо.
А и за да не правя друга тема с какво мога да го храня, освен каквото обере от стъклата, искам да порасне по-бързо. Също така искам да си зема женски, но тука в един зоомагазин ми искат 7 лева за женски, но не ми се дават толкова. Дали знаете някой магазин в София дето са на по-тънко ? И колко анциструса мога да сложа в 100л. аквариум ?  Благодаря предварително на отзовалите се.

santah

Това,че анциструса стои с главата надолу/нагоре не е признак, че е болен!
За хранене на дънни рибки се продават храни, под формата на таблетки. Аз използвам такива на Тетра.
В 100л спокойно можеш да сложиш 4-5 анциструса.  :-)

zambo

Напълно нормално е анциструса да е неподвижен . Това не е признак за заболяване . 4-6 рибки са  достатъчни за този аквариум . 
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

sa6eks

Благодаря много за информацията, можете да заключите темата  *lock

Асен Евгениев

Цитат на: sa6eks - 08.03.2010 12:19
Здравейте колеги !
Анциструса ми стои прав т.е с главата на горе до нагревателя, има ли му нещо ? Защото четох в една тема, че като стои така му има нещо.
А и за да не правя друга тема с какво мога да го храня, освен каквото обере от стъклата, искам да порасне по-бързо. Също така искам да си зема женски, но тука в един зоомагазин ми искат 7 лева за женски, но не ми се дават толкова. Дали знаете някой магазин в София дето са на по-тънко ? И колко анциструса мога да сложа в 100л. аквариум ?  Благодаря предварително на отзовалите се.
Тая женска трябва да е доста голяма. Купи си 3-4 бебета по 1 лв. и си ги отгледай, все ще уцелиш женска. Ако не ,
ще си размениш някой мъжки. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

hanuman

Здравейте,
Имам един 54л аквариум с размери 60х30х30 в който преди няколко дни анциструсите ми хвърлиха хайвер. В аквариума няма други риби освен двойката. Очаквам днес или утре да ми се излюпят бебета. Та въпроса ми е, за да пооцветя аквата ми се иска да пусна няколко скаридки да речем ред чери, дали ще има проблем за бебетата. Да поясня аквата е с едър грунд 4-8мм, разстения, едри камъни и пещери.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

zambo

Пускай скаридите . Никакъв проблем .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

hanuman

Цитат на: zambo - 17.03.2010 00:37
Пускай скаридите . Никакъв проблем .

Благодаря колега за бързия отговор. Да те попитам друго - освен ред чери какви други ракообразни  мога да пусна в него. Разбрах, че и ти имаш  някакви за продаване(може и да греша :-[)
Ако имаш нещо пиши на ЛС.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

zambo

Цитат на: hanuman - 17.03.2010 09:23
Да те попитам друго - освен ред чери какви други ракообразни  мога да пусна в него.

Аманови скариди , атиопсиси , някоя от разновидностите на рачета  Cambarellus .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

canopus

В растителен аквариум могат ли да се гледат анциструси или ще пречат на растенията ?

valnata

Могат да се гледат. *THUMBS UP*

ivan_251

само гледай да не сложиш птеригоплихт,защото на леля ми казах да вземе анциструс,а взе,че сложи птериогоплихт и не,че нещо ама стана за няколко месеца 1 педя и изкорени растенията.

nikolaytoshev

Без проблем могат да се гледат анциструси в растителен аквариум. Тъкмо ще почистват стъклата и грунда. :-)

Асен Евгениев

Цитат на: ivan_251 - 07.06.2010 20:29
само гледай да не сложиш птеригоплихт,защото на леля ми казах да вземе анциструс,а взе,че сложи птериогоплихт и не,че нещо ама стана за няколко месеца 1 педя и изкорени растенията.
Аз имам четири и са кротки като агънца, никакви грижи с растенията. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

митко

За това дали,птерогоплихта е кротък,има значение литража.И аз си гледам един в относително малък аквариум,малко е като слон в стъкларски магазин,но засега нямам щети.Хубаво е да се подбират по яки растения,със силно развита коренова система и дебелостеблени.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

Similar topics (5)

57450

Публикации: 6
Прегледи: 5234

53038

Публикации: 10
Прегледи: 5023

10720

Публикации: 64
Прегледи: 25765

1754