• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 15:08

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 12:53

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

eraser

Анцитруса е риба за която не можеш да кажеш колко см достига. Някои максимално стават 5-6 см други стават по 15 -16 при всяка риба е различно. Но както е казал колега на година със сигурност са полово зряли.Колкото до развъждането сложи 'пещеричка' и чакай :-)

valnata

14.01.2010 01:33 #286 Last Edit: 29.01.2010 17:59 by valnata
Здарвейте колеги!

Преди два дни се сдобих с женски анциструс и сега забелязах, че са хвърлили хайвер. Знам, че има такава тема но там почти всички местят родителите.

Моят въпрос е могат ли да оцелеят малките ако не махна родителите? Аквариума е 30 литра има грунд и растения. Малко вътрешно филтърче и нагревател. Температурата е 27- гардуса.

Не целя да иазвадя максимална бройка малки, понеже не смятам да ги продавам. Има ли шанс да се запазят поне няколко при това положение? В аквариума други риби няма и занапред не смятам да добавям.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi45.tinypic.com%2Fei9sh3.jpg&hash=dcdf1125593accc8112f9bd0fb74cffe00c9e736  Това е аквариума. А хайвера мисля са го хвърлили вчера, но чак сега го забелязах.

Ивайло Гиздов

Да ще оцелеят.Женската хвърля хайвера и изчезва,а мъжкиа остава да се грижи за малките

valnata

Да женската е в кокоса, а мъжкия е в керамиката, която им взех за тази цел. С таблетки става ли да се захранят или да търся замразена артемия?

Ивайло Гиздов

Несъм захранвал с нищо,можеби са яли остатъци от храна,или какво намерат в грунда.Но повече от десетина неса ми оставали в общия аквариум

zambo

Недей да правиш нищо . В общия аквариум ще се справят и сами . Ти се грижи за родителите .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Alexfield

Родителите няма да изядат малките, а щом нямаш други риби, значи няма от какво да се притесняваш. Относно храната също няма нужда да правиш нещо специално. Може би ако чистиш от алги стъклата е добре да спреш да го правиш за известно време та да има повече зарзават за мъниците.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

dok70

Никой никого не закача, идеално за развъждане.
Коренче ако пуснеш, още по-добре./стар корен от друг аквариум/
Като се разпръснат малките из аквариума, пускай
по няколко дънни таблетки и това е!
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

valnata

Здравейте!

Днес се излюпиха малките! *YAHOO*  Отделих родителите, защото таткото много взе да шава и ме хвана страх. Сега в аквариума има около 70-100 мъника накацали навсякъде. Продължавам да сменям по 5% вода всеки ден, като се старая да обирам и боклуците от грунда.  Остава само да успея да ги захраня.  Те големи шкембета имали тези рибки.:-D

Благодаря на всички за помоща! Ще пусна снимки ако успея да ги захраня и порастнат малко.

Ивайло Гиздов

Айде големи да порастът,и да пуснеш снимки

mojiganga

Valnata, може ли да опишеш как успя да ги развъдиш малко по-подробно и да кажеш най-подходящото за това време кога е?

zambo

Напиши "Анциструс" в търсачката и ще намериш много подробно описание на въпроса си . Зимата е най- пдходящия сезон за размножаване .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

valnata

Цитат на: mojiganga - 20.01.2010 23:59
Valnata, може ли да опишеш как успя да ги развъдиш малко по-подробно и да кажеш най-подходящото за това време кога е?

Ами на 03.01. 2010 напълних един 30 литров аквариум с грунд и растения.Още със стартирането на аквариума сменях по 10% вода всеки ден. Водата беше престояла, и с температура около 18-19 градуса, а температурата в аквариума е 26-27. След 8 дни пуснах мъжкия и неговата любима.  Купих растителна храна на таблетки, и им пусках по една всеки ден, като смените на вода продължаваха. След два дни, като пуснах храна мъжкият не излезе да се храни, и като погледнах видях, че в керамичното скривалище има хайвер. При мен хвърлиха доста бързо. =-O Хайвера се излюпи след 4 дни, като през това време таткото не се отделяше от него. След като се излюпи махнах и двамата родители, защото ме хвана страх да не увредят бебетата. В момента има към 70-100 мъника които са се скупчили по ъглите на аквариума. Ще ги захранвам след като напълно се стопят жълтите им шкембета. Сега след като са се излюпили продължавам със всекидневните смени от 10% само че, предварително затоплям престоялата вода с нагревателя от големият аквариум. Всекидневната смяна на вода ще прължи докато малките станат на месец.

Цялата информация за отглеждането на малките съм събрал от колеги с опит, на които много благодаря. *DRINK*  Аз за пръв път имам такива малки и не бях запознат. Разбрах, че искат чиста вода. :-D Ще пиша за развитието на малките и ще пусна снимки. ;-) Трябва да ти кажа, че нямам никакъв опит и сигурно най-трудното сега ми предстои, но каквото науча ще го споделя тук.

ddz

Ве4е от 3-4 дни единият - мъжкият анциструс не излиза от пещерата. Дали има хайвер вътре ? Аква 60 л .Риби : 8 гупи 1 бета 2 анциструса .

zambo

Много е вероятно . До 2-3 дни ще разбереш със сигурност .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

Similar topics (5)

10720

Публикации: 64
Прегледи: 25990

1754

Публикации: 9
Прегледи: 10244

56361