• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 18:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Анциструси - общи въпроси

Започната от веско, 26.11.2004 12:53

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

MeTogu

Може просто тези да не са залепнали добре и като аерира да се излетели от гнездото.Зърната поне на мен ми изглеждат доста добре.Може да ги събереш и да си се излюпят.Аз имам няколко мъжката които си похапват хажвера и напоследък го люпя без тяхна помощ.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Joro Vn

Аbaro, какво стана, не те ли пуснаха в "Риби"?!  :-)
     Хайверът си е оплоден, зародишът се развива, личи си кръвоносна система. Можеш да ги събереш, ако желаеш, за излюпване.  Ако други не са ги "събрали" вече.  ;-)     

abaro

Хайвера го няма вече както можеше да се очаква. Странното в случая беше мястото на което го намерих, иначе просто нямаше от коя друга риба да е в моя аквариум.
А, благодаря на този, който е сменил заглавието, щото предното неволно предизвика няколко недоразумения.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Stupid_boy

не успях да избегна рестарта, вече от 3 седмици рибите са в намален състав в рестартиран аквариум. няма водорасли, няма гадории по дъното, храната е ограничена на веднъж вечер. от няколко дена забелязвам нетипично агресивно поведение от страна на анцитрусите. първоначално нападах наред ампулариите ( ново попълнение при мен ), от днес забелязвам че хапят зверски коридорасите и са доста превъзбудени. нападат и другите риби, но определено предпочитат да тормозят коридорасите. дори вчера имах напълно изядена молинезия, която сега свързвам с тея гадове. според мен са още малки за да водят териториални битки или да са полово зрели, но може и да греша. около 3.5см са открай докрай.

дайте акъл, това им поведение на глад ли се дължи, на друго ли? да им взема ли таблетки храна 'за дънни риби' или по друг начин да ги 'лекувам'?

Деян

Не се бой, имам същия размер и си се бият.Явно започват да проявяват характер.

magutta

Аз също имам подобен проблем... Имах анцисртус, мъжки, полово зрял и той така беше почнал да закача всичко, което мърда... беше някъде към 6-7см голям... та го размених за мъничък (към 3см е сега) и се надявах с това да се реши въпросът. И да, първите дни всичко си беше наред... после ме нямаше 10 дни (в които рибите са хранени редовно); в резултат ми се губи една женска гупа и гледам че и този анциструс е станал агресивен...
(btw, от септември насам съм изгубила 4 гупи от тази "партида" и все като отсъствам се случва; трупове не намирам, а рибките не мога да кажа, че са били болни... само едната беше прегърбена и стара).

Някакви идеи? Може ли да се "превъзпита" анциструс? Не го ли храня както трябва (tetra wafermix и sera vipan покрай гупите)?

Аквариум 37л(вода), температура 26 градуса;
Риби: 1 малък анциструс, 5 полово зрели гупи + 15ина бебета, 2 коридораса, 1 ампулария.
Много растения, малък корен, камъни.
Сера Fishtamin (4 капки) при всяка смяна на водата (7л веднъж седмично с престояла няколко дни вода, със стайна температура).

Благодаря!

Kochev

Истината е, че всяка риба е донякъде агресивна когато е най-силна в аквариума. Знаете ли как са се крили и бягали и фусилиси и скаларии и риба нож и всякакви гадове още, когато имах астронатуси... Само 2-ката папагали се справяха с агресорите. Магута, мъжки ли беше анциструса, който ти дадох... нямаш късмет явно. Според мен ако имаш 1 женска няма да имаш такива проблеми. Ела го виж твоя като живее в съседство на лабео :) тихо и мирно си се храни и си се прибира в укритието.

rollon

Да при мен доста тормозеше коридорасите и единия май е гушнал букета.Също така гони и хелерите,но само ако му се изпречат на пътя.Днеска си взех един нов анцитрус и станаха 2 моите.Не са полово зряли и все са един до друг,но не виждам признаци на агресия.Иначе пуснах в аквариума една буба на гасеница(преварена с корен от лоза там беше скрита) и познайте кой и се лепна да я яде-обичайнте заподозряни.

Stupid_boy

моите не ги знам какви са по пол, не съм се интересувал да ги разпознавам.
преди малко бях свидетел на нещо, дето ако някой ми го беше казал, нямаше да повярвам: единия си седеше уж кротко в един ъгъл на дъното, изтреля се и удари лошо данио до повърхността по диагонал.
нещо полудяха.
ако това е един вид 'пубертет', ще ги сменям за малки. стига ми подивялата женска бета, дето яде опашки наред и бие жестоко мъжкия.

Kochev

сменяй ги за женски и нямаш проблем

magutta

Kochev, много се радвам че се е усмирил мъжкаря :) Явно компанията е от значение!
А този, който ми даде, още не мога да го разпозная - няма мустаци за сега... Ще го позяпам още няколко дена и ако не се усмири, ще му търся компания преди празниците... или заместител?
Какво ще ме посъветвате като за моя аквариум?

chaykov

подарък на някой и вземаш нови... :)
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!

https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

S_Y_N_C

Първо да се извиня за поста о неможах да определя анциструсите към коя група спадат нов съм още затова пиша тука.
Искам да попитам имам 3 анциструса малки по 2 сантиметра два жълти и един обикновен в аквариум 30 литра компания им прави още един анциструс но е малко по голям 5 сантиметра има ли вероятност да ги убие, или да не остава храна за тях. Има достатачно укрития за всички иначе

миа

Ако се пуска достатъчно храна,няма да останат гладни.По-големия има ли мустаци,може ли да се определи пола му?

Лора

Под подразделите се намира главната тема Рибки. За сега пускайте темите там.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Similar topics (5)

51517

Публикации: 10
Прегледи: 4647

35998

Публикации: 6
Прегледи: 6105

57450

Публикации: 6
Прегледи: 5290

53038

Публикации: 10