• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 17:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

СКИМЕРИ

Започната от Коле99, 10.01.2012 14:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

magnit

Цитат на: камен чочев - 16.10.2014 23:53
В разговор с двамата братя, собственици на компанията изтъкнаха, че скимера е 100% немски и помпата е Eheim. Прилика с Бъбъл магус не виждам в нито един от компонентите, освен може би падащото дъно. Нито камерата, нито пропелера, нито приспособлението за завихряне, нито във формата на конуса, нито в закрепването на чашата има някакви прилики.

http://www.nyos.info/en/produkte/products.php?prid=quantum220
Извинявам се, ако съм подвел някого, но имах предвид, че няма нищо революционно в конструкцията му. Ясно се вижда дюзата и игления пелер, бутилкообразния конус и извеждането на обработената вода - едва ли е нищо общо... Да завихрянето е по-различно, но не и уникално, а закрепянето на чашата повярвайте няма голям ефект за за скимирането. Иначе Бъбъ-лите за мен са доста прехвалени и е възможно да бъркам моделите.
Nyos-а, за когото си мисля, че говорим не е с помпа Eheim, което се вижда и на снимката. Забелязал съм, че прототипите, демонстрирани на изложения, не са точно същите, като тези в масовото предлагане.
Не задължавам никой с мнението си, но искам да провокирам разсъждения и в двете посоки.


Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

vesko_aa

Ох,колеги не искам да споря с вас относно Ати и неговите стари мотори,но повярвайте те са ехайм освен, ако и него не го прави Сиче :-D.Аз лично съм подменил няколко дефектирали мотора на Ати с ехайми и са 1към 1.Проблема е в лошото захранване в БГ.Затова гори електронния блок за стартиране на мотора,ако при проблем го махнете и включите мотора директно в ел.мрежата той неможе да стартира сам поради тежкия ротор констроиран от Ати ,но ако духнете с уста през шлауха за засмукване на въздоха мотора ще тръгне на максимална мощност.http://fish.aquaristic.net/EHEIM-pump-compact-3000-1101220-compact-3000.html,a това е вече старият мотор.Относно новите мотори ги видях на изложението е Нюнберг,разговаряхме с собственика на Ати и техният инжинер и те казаха,че е добър заместител на старият мотор, макар и количеството въздух да е малко по-малко.Другата седмица идва новият палет от Ати с няколко нови скимера и като ги пробваме как работят пак ще пиша. *privet*

камен чочев

Стояне, така е помпите са Еден - писах на техния търговец. В бъдеще (незнайно кога) ще са Ехайм. За приликите и разликите не ми се спори - човек, който разбира сам ще ги види. За АТИ-то с Веско сто пъти сме коментирали - във Варна е лошо електрозахранването (не от вчера) и скимерите правят проблем, в София (и не само) проблеми няма. АТИ -то има още един малък недостатък - пропелера няма почистване, решетката му е толкова гъста, че няма как да бъде почистена от механични замърсители. Ако аз трябва да избирам - ще взема АТИ- то със старата помпа или Ниос-а, ако АТИ е с новата (имайки предвид, че на Джебао помпите, дебита намалява с времето и ще е кофти, ако това се случи и с помпата на скимера). Бяхме на щанда и на сингапурците от Skimz и ако преди Ниос са работили с тях, то това вече е история. Скимерите им не са нищо особено, но предполагам са с добра цена. За съжаление май никой не ги предлага в Европа (поне не официално). Интересното беше, че разпродаваха много евтино помпите, с които участваха на изложението. Друга марка, която прави впечатление със скимера си е Vertex. Преди две години са се разделили с Роял Ексклузив и предлагат своя линия скимери - точно копие на Ексклузива (Оmega серията им), поне по това, което видях. Като гледам и цената им доближава, тая на "кралете". Много добри отзиви на запад има за Reef Octopus, а и цената им е добра, но не съм ги виждал да работят.

Стоян Михов

14.11.2014 17:54 #93 Last Edit: 14.11.2014 22:08 by Стоян Михов
Някой ще сподели ли нещо за новите АТИ с джебао-то? Гледам цените им по немските магазини взеха да падат, стигнаха до 375 евро с ДДС (преди малко го видях за 363 евро!), явно се поусетиха, че няма как да продаваш скимер с китайска помпа на същата цена, като с (вероятно) немска. Освен това скимера вече няма дигитален флоу метър за въздуха, който се продава сега отделно за 80 евро пари, преди май си влизаше в цената?
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Стоян Михов

Да добавя един линк в немски форум, където пичагата сравнява новото ATI  Jebao помпата (Явно вече ще се казва ATI PowerCone 200/250 is DC) с  Royal Exclusiv SuperMarin 300 !!! =-O доста се позабавлявах, защото в крайна сметка пича си продаде "Краля" и си остави ATI-то, в разговора дори се намеси Оливър Прецел, собственика на ATI,  явно е усетил възможността за реклама, доста неща обяснява там. Интересно е, но е на немски, при това на рифаджийски жаргон :). Който иска да помъчи гугъл преводача ето линк: http://nanoriffe.de/board13-allgemeiner-bereich/board17-technik/board130-absch%C3%A4umer/11785-test-neuer-powercone-250i-jebao/
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonino

17.11.2014 14:20 #95 Last Edit: 18.02.2018 17:38 by tonino
...

Стоян Михов

Благодаря за ревюто, дано ти служи още дълго и безаварийно. То и Делтек са с байонетно свързване и съотвенто не винаги от първия път успяваш да го нагласиш, тъй че да не пропуска водица. Някои от моделите на Royal Exclusiv  са на резба, но не знам кое е по-удобното всъщност.


https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

iivs

Здравейте има ли някой от вас впечатления от deltec apf 600 протеин скимер.Ще бъде ползван в система от 125 литра дисплей и съмп, най вероятно заден поради няколко съображения.Бях се спрял на bubble magus curve 5 най вече заради добрата цена на която се предлагаше в българия но уви вече не се предлага.delteca за който питам е втора употреба и попада в зеновия ми диапазон който максимум 350 лева.Става въпрос за този скимер:
http://www.ebay.co.uk/itm/161563597674?_trksid=p2060778.m1438.l2661&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Стоян Михов

Аз мислех, че имам опит  *JOKINGLY*. Шегата настрана, този скимер е безмислено ненужно голям за система от 125 литра. Той е за системи до 1000-1200 литра. Освен това е стар и като гледам цвета на плексигласа е по-стар и от моя, помпата е от старите модели, което значи че скимера е отпреди 2006-та, така че очаквай проблеми с помпата, новата струва бая пари и освен това върви с нови тръби и ново вентури, което ти обезсмисля покупката.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

камен чочев

+1 за Стоян
Това е може би бащата на скимерите с Вентури дюза :) Нещо друго търси. Поздрави

Стоян Михов

Или направо дядото :). Иначе скимера си е много добър и продължават да го произвеждат с леки модификации, моят е по-малкият модел за системи до 500 л и си е корава машина. Сигурно това е скимера, който е от най-дълго време на пазара (може би с на корален зухт скимера).
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg


камен чочев

Аз бих си взел Делтека, без да се колебая.

tonino

03.02.2015 22:41 #103 Last Edit: 18.02.2018 17:38 by tonino
...

iivs

Със здраве да се ползва и безавариино каране на S класата