• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 10:31

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 03.12.2012 00:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Giorgio_Armano

Цитат на: tonik99 - 08.05.2013 18:17
Аз исках да му го върна но тоя се парви на удраен и не иска съгласи се само да го оправи нищо повече не искаше да го вземе.
...........за това разчитай на хора които са се доказали в тази област.
Нали знаеш:
От всяко дърво свирка не става.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

tonik99

За напред ще си знам нали знаете човек се учи от грешките си.

tonik99

Здравейте вече е готов новия съмп вчера го пуснах но ако можете да ви кажете как да подредя гъбите и какво още да добавя съмпа е 25 л.
: 10.05.2013г 14:02ч

Извинявам се за качеството трябва да си настрая камерата.

_Kirilov

Човекооо направо ме изумяваш всеки път с нещата които правиш  *spam

tonik99

Заради преградите ли по лесно ми беше така не мисля че е проблем.

M_I_T_A_K_A

Един съвет от мен. Този вентилатор, го закрепи малко по сигурно, защото така вероятността да падне във водата е голяма. Тази гъба, поставена по този начин не върши почти никаква работа. За да имаш някакъв по осезаем ефект от нея, трябва да сложиш между две прегради в които водата да постъпва отгоре и преминавайки през гъбата да излиза отдолу. Предполагам, че керамиката си я наредил така, гледайки в темата на Октопода за керамиката, но има едно съществено нещо, че водата трябва да преминава през нея а при теб е наредена на дъното и това няма как да се случи. По този начин може да се събира детрит в най долните пръстени. Относно преливника и този сръчен майстор, който е правил аквариума... няма ли други хора които да се занимават със стъкло?!?!? Да ти пробият 2 (примерно 26-27мм) нормални дупки в които да се завият фитинги. Да се направи една вътрешна преливна колона, която за теб ще е далеч по сигурна и няма да имаш притеснения.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

tonik99

Първо да балгодаря за съветите утре ще оправя нещата ако занех че този майстор е толкова къдърен да знаеш нямаше да го поръчвам от мене защото не е малък литража и ако нещо стане ще е доста гадно на съседите аз разбрах чак вече като беше свършено с кавариума като беше залепен и като го пробваах иначе нямаше от него да го поръчам съжалявам вече че го зех от него защото не е много сигурен за сега държи де ама не се зане.

ogogogo

Приятелю,понеже виждам че се мъчиш а,си и съкварталец ти предлагам да си поръчаш
стъклата за по-голям аквариум с всичките отвори и преливници и аз ще ти го залепя с
DOW CORNING 881 абсолютно безплатно.
Въпреки че се поскарахме в другия форум преди време понеже не приемаше съвети
се радвам на ентусиазма и желанието ти да се развиваш в това невероятно хоби.
Хубав ден.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

tonik99

Благодаря много еми след няколко месеца ще ти звъна за 350 литровия благодаря много.

tonik99

Здравейте вече имам още два нови корала за едния обаче на съм сигурен дали ще успея да го отгледам  :-[  за сега е добре от вчера са за коралите много благодаря на     Ilianidis  *thanks взех и неговото раче което яде корали аз ще го гледам във отделен аквариум че ме е страх да го пусна във големия.
: 12.05.2013г 18:06ч
Сериатопора хистрикс.

На този не му знам името страно аз го бях сложил на един камък после отиден на стъклото седя няколко часа и се залепи сега вътре в рапана и не е мърдал от там ако можете да ми кажете името му ще съм ви благодарен.

tonik99

Та мене ми казаха на капчица ама не течното а това където е като паста аз със него го залепих твърдия а този другия е подвижен като анемона нещо такова и сам си решава къде аз го бях сложил на камъка ама той се премести.
: 12.05.2013г 20:08ч
Много лоша новина зеления ми хромис виридис е изкочил сега го анмерих между капака този аквариум е по широк от стария и има малко растоянеи между капака и стъклото и от там е еизкочил жалко  :-(  :-!

M_I_T_A_K_A

Корала, който според теб е като анемона и се мести сам е ксения и трябва да е залепен. Хистрикса обаче не изглежда никак добре. Мерил ли си някакви параметри и какво ти е осветлението?
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

tonik99

Да мерих параметрите са PH-7.2 kh-7 no2-0 no3-20 А осветлението е една пура т5 предлагаха ми някаква лампа наречена силвания за корали не знам каво представлява свети във синкав цвят.

tonik99

kamos

Тая работа с коралите няма как да стане с това осветление и с тези параметри на водата.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Similar topics (5)

59265

Публикации: 8
Прегледи: 11028

44562

Публикации: 73
Прегледи: 28047

58255

Публикации: 79
Прегледи: 59865

33616

Публикации: 5