• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 17:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 03.12.2012 00:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Giorgio_Armano

Спука ти се защото си направил грешка при направата на преливната колона.
Отвора не се прави така.
Трябваше да се досетиш че от налягането на водата щеше да се случи това.
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

tonik99

Да от там е тръгнало имало е шупла можеш ли да ми помогнеш как да го оправя имам пердвит тое ясно че ще трябва ново стъкло а как да направя преливника.Много жалко че не го предвидих добре че бях там като се счупи и успях да го източа бързо и не изтече много вода.
: 21.04.2013г 11:11ч
Рибикет вече са в стария аквариум наредих си го пак оправих го а новия трябва да се парви  но  не знам кога сигурно няма да е скоро чак след лятото.

tonik99

Здравейте вчера занесох големият аквариум да му сменят стъклото но този път ще е със дупки преливника няма да е със разрез дупките ще са 3 см по горният ръб и 5 см от страничният ръб ще има две дупки по 3 см диаметъра една до друга.Обаче излезна друг проблем като се спука аквариму ми измокри шкафа и се наду яко дъската горната върхо която се слага аквариума мога ли да сложа върхо нея стиропор или трябва да сменя дъската ако може със стиропор  ще едобре.

kamos

Има достатъчно кадърни хора в този форум, което могат да ти направят читав аквариум, не знам защо се мъчиш....
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

tonik99

Да и аз го забелязах  че  не е мн добре залепен ама каво  да се прави правил е аквариуми преди но знам че има много добри майстори на аквариуми във форума но при него   ми е по близко ама следващият големият аквариум който ще е след няколко месеца не знам кога ще е обче ама няма той да го прави големият аквариум който искам да направя мисля че ще бъде 350 л но не се знае кога и как ще стане.

tonik99

Във вторник си взимам големия аквариум оправен със 3 дупки по 2 см диаметъра стъкларя нямал боргия 3 см диаметъра и затова ме попита дали сатава със 3 дупки то е същото само къде дупките са по малки и повече ще е 3 см под ръба искам да потиам уеивмекъра ми е 3300л/ч ще е достатъчен ли или ще е слабо имам и една глава 600л/ч остатък от стария съмп и две глави още по 300л/ч.

tonik99

Здравейте мисля че имам проблем с новия аквариум този моя стъклар е нещо ного не разбран човек аз му бях казал да направи 3 дупки по 2 см диаметъра
ама той е направил 3 дупки по 1 см диаметъра та
въпросат ми е дали ще са достатъчни или докато е време да го занеса да ги разшират подкачващтата помпа ми е 1200л/ч разстоянието между върха на аквариума и съмпа е 90 см а дупките са 3 см под ръба.След малко ще кача снимки.
: 06.05.2013г 18:06ч
Ето и снимките.
: 06.05.2013г 22:10ч
Извинявам се за качеството.

Giorgio_Armano

Мисля че няма да имаш проблем с тррите отвора но с тази гофра дето си я сложи след време ще имаш ядове.Преливната колона се прави с дупка,навива се фитинг с уплътнител и оттам нататък вече следват връзките (маркуч или тръба)
тел.0899007268

tonik99

да от дружаб съм 1 до борсата съм и ти ли от дружба.
: 07.05.2013г 14:02ч
Това за фитингите го знам но така ми беше по лесно и затова дано да си прав за дупките ще с8ъм много доволен ако си правд защото ще трудоемко пак да го разкарвам да му разширяват дупките.

tonik99

До тука стигнах страх ме да сипвам направо ама добре върви.Но никога няма да си правя повече от този стъклар дано да държи сега.
: 07.05.2013г 18:06ч
дупките са малки не става не слиза достатъчно вода сега каво да правя.
: 07.05.2013г 19:07ч
Оправих го сложих съмпа на земята и стана работи сега.
: 07.05.2013г 19:07ч
Ето няколко снимки нещата за сега са ок дано и за напред да са така много се надявам преместих съмпа на земята тъкмо там ще е по добре но утре други ден ще си направя по голям защото ако спре тока ще прелее малък е за този аквариум като е на земята помпата качва достатъчно и не задавя преливника.
: 07.05.2013г 22:10ч

Сложих старата глава която беше подкачваща помпа 600л/ч беше слабо течението има и още две глави по 300л/ч и вече мисля че е по добре.

Giorgio_Armano

Хубаво е да си го направиш сам аквариума но започвам да се съгласявам с колегата tonino.
До тук не знам колко средства и време си вложил ама май надхвърля средства ,финанси и време да си поръчаш нещо което да ти се направи  по твое изискване и както трябва и да не си създаваш главоболия за в бъдеще.
тел.0899007268

tonik99

Напълно  съм съгласен с  стеб  има  балончета по  силикона  проблем  ли е.

Giorgio_Armano

Цитат на: tonik99 - 08.05.2013 13:28
Напълно  съм съгласен с  стеб  има  балончета по  силикона  проблем  ли е.
И след време потенциална опасност от протичане.
тел.0899007268

tonik99

Еми не знам ще карам така и без към коледа ще си правя големия морски който ще е 350 л дано да не протече до тогава ама като го правя няма да е от този стъклар.

tonik99

Аз исках да му го върна но тоя се парви на удраен и не иска съгласи се само да го оправи нищо повече не искаше да го вземе.

Similar topics (5)

48856

Публикации: 8
Прегледи: 5063

52830

Публикации: 67
Прегледи: 22464

39219

Публикации: 14
Прегледи: 6517

60037

Публикации: 5