• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 02.12.2012 21:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tonik99

Само ти си мислиш че се гавря нищо подобно няма аз се оптивма да им създам най-добрите условия да се чустват добре на мене не ми прилича на гаврене защо си мисилш така не знам.

Ilianidis

Цитат на: tonik99 - 10.12.2013 10:24
Да не съм споменавл че е със вода от чешмата.
Тук не разбрах,запетая след "да" има ли,защото ако е така,ползваш чешмяна,ако няма е отрицание.Затова са важни препинателните знаци.Ще вкараш в затвора човек.  "Да се помилва не да се убие"
Както и да е,макар софийската вода да е мека,не значи ,че няма фосфати и силикати.С нея не става.Отделно аз смятам ,че ти куца биофилтрацията сериозно.Трябва много медия да сложиш в съмпа за развитие на бактериите.Няма лошо от повечко живинки,но трябва да се следи капацитета на пречиствателната станция.Не случайно големи рифове имат цяло помещение с оборудване.

Ilianidis

Водата има свойството да се самосъживява,ако не беше така,океана отдавна да е загинал.Работи ли му биофилтрацията,силикатите и фосфатите ще бъдат усвоени,токсините премахнати от карбона и водата облагородена.Ако не натоварва системата, доливане и частични смени ще оправят положението и без рестарт.

tonik99

Това ще се опитваме да направим.

камен чочев

Според мен, обаче смяна на вода не е необходима в момента, даже бих казал, че е противопоказна. За какво да сменя? Има три-четири рибки в 500 л (почти) вода, стартирана преди не повече от месец. Цианото идва от лоша биофилтрация, то е ясно, но със смяна на вода, тя няма да се подобри, даже напротив. За съжаление и пурите на лампата сигурно са за смяна. Най-добре е аквариумът да се остави за два-три месеца без никакви намеси (и при възможност, добавяне на бактерии - ако някой има излишни може да му даде), за да може да се посъживят камъните и пооправи филтрацията, както и редовни смени на активен въглен . За този период да се намали светоденя до максимум 3-4 часа и разбира се никакви нови работи през това време.
*offtopic
Мисля, че е недопустимо за всеки от нас, да толерира такава неграмотност у когото и да било, независимо от причините за нейното съществуване. Мисля, че всичките ни забележки на тази тема са от полза за Тони, а както се вижда имат и резултат

Публикациите са слети: 10.12.2013 14:17

П.П. Лично съм мерил и параметрите му. И Фосфати и Нитрати са 0.

tonik99

Не съм сменял вода  защото нали ти така каза.

камен чочев

По спомен, правих тестове на водата му преди около две седмици. Тогава фосфатите му бяха 0. Ако в действителност в момента са 3 (Трекс, не се съмнявам в измерването ти), то този аквариум, в този си вид няма бъдеще. Но такъв ръст, за толкова кратко време, не мислех, че е възможен изобщо  =-O . Тони, колко храна слагаш дневно?

vesko_aa

Здревей,това с магнезия сигурно е грешка, пх е ниско сигурно заради натрупаната органика ,кх колко е.Тук подкрепям Камен,ако не сменяш вода по-бързо ще се отървеш от цианото .Доливай осмозна вода ,неразбирам, защо трябва да долива солена нещо с солеността ли не е наред.П>П имам една мембрана 90л.на денонощие готов съм да му я подаря ,ако някой има корпос дето не му трябва и той да му услужи ще се реши проблема.

tonik99

Храня сутрин малко суха храна и вечер половин кубче артемия но те го изяждат.

spark

Тони, някакви бактерии слагал ли си във водата, до колкото съм чел и макар да нямам опит със соленоводни аквариуми мисля, че може с препарати да коригира стойностите.

tonik99

Не никакви бактерии не съм слагал това окето имало във старата вода това е вкарано аз нали солжих водата от стария аквариум.

VeL

Цитат на: камен чочев - 10.12.2013 14:04
*offtopic
Мисля, че е недопустимо за всеки от нас, да толерира такава неграмотност у когото и да било, независимо от причините за нейното съществуване. Мисля, че всичките ни забележки на тази тема са от полза за Тони, а както се вижда имат и резултат
*offtopic
Камене, въобще не става въпрос за толериране тук. Адвокат съм по професия и призвание и като такъв за мен грамотността и в частност правописът са от огромно значение. Смятам, че е задължително като българи да можем да изразяваме себе си писмено и говоримо на родния си език, защото това е основният фактор, който ни определя като нация. Не ми се нрави обаче начинът, по който се критикува Тони - винаги с подигравателен тон и ирония, а това определено не е правилно. Надявам се, че Тони ще усети сам нуждата и ще потърси из интернет помагала за правопис - такива има много.
*offtopic
Знам, че съветвах да не се добавя химия, но пх-то е доста ниско и предполагам, че пада още по-надолу след като загаснат лампите. ПХ под 7.9 за дълги периоди от време може да бъде основание за притеснение. Предполагам, че това се дължи на ниската алкалност - тогава пх варира в големи граници. В зависимост от това колко точно е алкалността, може да се добавя БАВНО и по малко кх буфер или дори сода бикарбонат, за да се достигне 7-8 dkh алкалност. Но всъщност, ако нямаш тест за алкалност, не се захващай с това, защото може да стане по-лошо.

spark

Цитат на: tonik99 - 10.12.2013 22:22
Не никакви бактерии не съм слагал това окето имало във старата вода това е вкарано аз нали солжих водата от стария аквариум.
Колко рибки имаш в момента в аквариума? Нитратите приемам, че са 30мг/литър, так ли е или не съм разбрал правилно?

vesko_aa

Гледах назад в темата, но не видях скимера какъв е ,настрои го така ,че да вади по половин чаша на денонощие и слагаи водка по схема ,ще я намериш във форума, ако стойностите на фосфата са реални добави още фосфатремувър *privet*

tonik99

Имам 7 риби и една скарида и един рак.

Similar topics (5)

25187

Публикации: 55
Прегледи: 24613

49138

Публикации: 8
Прегледи: 5391

45140

Публикации: 2
Прегледи: 3311