• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 02.12.2012 21:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

M_I_T_A_K_A

Не се успокоявай с това, че отвора ти е по голям от тръбата.... при мен преливната колона ми с дължина 23 см. или 230 мм. а тръбата ми е 32 мм. Пак зависи и колко голяма помпа ще ползваш но... дано нямаш главоболия с това стъкло и да не направи някоя беля след като е започнало да се цепи. Просто не знам как ще спиш спокойно след като ъгъла направо си е отчупен и аз не бих рискувал този аквариум да го пълня до горе, но..... Успех наистина и дано няма наводнения ;-)
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

tonik99

Дано и аз се надявам да нямама проблеми,подкачващата помпа ми е 600 литра в час.Аз лично не мисля че стана добре не ми харесва обаче дано ми върши работа.

M_I_T_A_K_A

Да не те разочаровам, но според мен няма да ти върши работа. За да я върши, трябва да е по широк и по дълбок прореза, защото както е направен сега, за да прелива нормално нивото ще се вдигне до самия ръб на аквариума а това също си е опасно. Във връзка с това, пак ще ти дам моя аквариум за пример. Преливника ми е на 5 сантиметра от горния ръб на аквариума, а нивото на водата ми е на 2,8 сантиметра от ръба на аквариума. Дефакто водата се вдига с 2,2 сантиметра над преливника за да може да прелива. В твоя случай, не знам колко е дълбок този прорез, който сте направили, но има голяма вероятност първо да не е достатъчно широк и второ достатъчно дълбок (да не говорим, че може да стане мазало като напълниш аквариума до горе)
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

tonik99

Аз нали имам облицована лента стъкло във горния и долния край и та нали е да прикрива нивото на водата на мен ми беше мисълта тя пак да си го прикрива затова така го изрязах тя е 4см а прореза е 2см дълъг и 3 см дълбок утре като засъхне хубавво силикона ще пробвам да вида какво ще стане и ще пиша ако не стане ще се наложи да я разширявам.  :duvar:
: 26.02.2013г 23:11ч
Направих го горе долу преливника наистина бяхте прави дупката беше прекалено малка и плитка разширихя и я направих по дълбока нo искам още да падне нивото такаче още по дълбока ще я направя.Когато всичко е готово ще кача снимки.
: 27.02.2013г 20:08ч

: 27.02.2013г 23:11ч

Толкова успях да го разширя зва чесе се мъчих а и волфрамовата нишка се изхаби и беше голяма мъка още ще разширявам утре обаче много се изморих днес и ще  хода първо да си купя нова нишка тази за нищо вече не става още искам да го разширя защото нивото на водата още е доста високо но сега работи лека полека стават нещата и нова което съм го лепил пукнатото не тече . *YAHOO*

tonik99

Извинявам се, за неудобството.

изгубеният рай

Пoздравявам те за упоритоста :-)
END!!!

tonik99

Благодаря много.
: 28.02.2013г 15:03ч

: 28.02.2013г 16:04ч

Ето това направих,според вас добре ли е водата във съмпа или още надолу трябва да го разширя според вас как е всичко като цяло.
Направих отвора още по дълбок и във съмпа при помпата вече има повече вода даже, повече от половината и вече нивото във аквариума не е до ръба а е с някъде 2 см надолу може и по малко да е доволен съм вече добре работи няма проблем със цепката,от никъде не тече а и аз залепих преливника на половина на цепката и на половина на здравото да не го избута водата но за радост за сега всичко  е напред и нормално.Утре ще направя тест на водата и ще пиша резултатите. *YAHOO*

kamos

От личен опит там където ти е възвратната помпа отбелязваш с маркер три позиции.
Първата е като системата е спряна и имитираме спиране на тока - това е максималната позиция при спряна система. При смяната на водата спираш възвратната помпа и сифонираш в съмпа, където би трябвало да са ти детрита и другите отпадъци, след което доливаш до първото ниво!
Втората черта е тази при която е нормалното ниво на водата 5 минути след като пуснеш системата.
И третата черта е минималното количество вода за да работи помпата/ ще ти подсказва ако нямаш автоматично доливане, че е време да добавиш сладка вода на мястото на изпарената. :-)
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

tonik99

Ясно моного благодаря за информацията на мене доста ми се изпарява преди като бях с другия преливник не се изпаряваше толкова защо сега е така и нямам система за доливане мисля да си направя но по нътатък.
: 01.03.2013г 10:10ч
Привет не бях казал нищо за скимера ми скимера ми е този модел и марка Wave Skimmer Nano Scum 100 според вас  добър ли е какво ще кажете взех го вотра ръка от мишо каза че е даста скъп аз го взех много евтино за 35 лв.Вие кажете дали е добър.

tonik99

Вчера смених пясъка смених го със 6 кг коралов и махнах рапаните.

tonik99

Имам проблем рака постояно се катери и ми събаря коралчето слагам го  и на следващия ден пак е долу,помогне те моля.

vankata_032_pld

Кажи на Мишо да ти даде лепило за корали.

tonik99

Ама корала е върхо едно малко камъче и рака него го бута заедно със корала как да го отлепя корала.и да го сложа на голям камък или как да залепя камъка за по големия камък.

diabolique

Със същото лепило за корали. С него ще залепиш камъчето за някой голям камък...

tonik99

Благодаря не бях сигурен дали става и за камъни.а да попитам нужни ли са ми биопелети мишо ми каза как да си направя реактор и той си е направил каза и ми каза как и един ден си направих ама не със биопелети във момента напълних го със камъчета.

Similar topics (5)

17718

Публикации: 27
Прегледи: 19053

53938

Публикации: 23
Прегледи: 20356

48007

Публикации: 10
Прегледи: 5185

53002

Публикации: 0