• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Любителска система 2000+ от Варна

Започната от Gorgonas, 19.07.2012 01:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стоян Михов

Браво! Очите ми останаха в един корал, ама няма да казвам кой, че да не го урочасам. Като гледам жълтуркото как е надул шкембето, скоро ще реши съдбата на алгите.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

defilers

Един финансов въпрос. Колко струва това чудо цялото ? И евентуално колко се очаква да струва с нещата които ще вкараш вътре. Питам понеже с морски аквариуми не се занимавам и нямам ни най-малка представа за цените, но скоро ходих в София в магазина на дискус и ми заявиха, че тяхната локвичка (приблизително 100 литра, която не се продава) им е струвала на тях 6000 лв. Като гледам колко неща са вързани тук плюс колко могат да влязат вътре само мога да гадая за цената.

Доста ми е интересно да видя целия аквариум с новите неща. Преполагам и на много хора също  :-) Ще чакаме ново клипче с новодомците.

Ilianidis

Тъй като имаме една слабост с колегата октопода,предполагам става въпрос за фавията,ако е такъв де.Я кажи от къде го взе,че и аз да се надявам на него :-) А тоя зеления за какъв го водиш,че го имам и аз но с предполагаеми няколко имена.Най-вероятно да е А.тенуис?

sig84

Добре е системата но се чудя прелижната колона защо не си е направил изван аквариума и ми се струва че с това осветление ще закъсаш след време ако си решил да наблегнеш на корали.Но с времето ще си покаже със сигурнос ще ти трябва LED.

Gorgonas

Цитат на: sig84 - 25.11.2012 13:16
и ми се струва че с това осветление ще закъсаш след време ако си решил да наблегнеш на корали.Но с времето ще си покаже със сигурнос ще ти трябва LED.

...засега светя с това и мисля, че се справя не зле но времето ще покаже http://www.sewatec.de/bulbs-t5hqiled/blv/blv-nepturion-aquawhite-14000k-e40-hit-t-400w.html

Цитат на: Ilianidis - 25.11.2012 11:56
Тъй като имаме една слабост с колегата октопода,предполагам става въпрос за фавията,ако е такъв де.Я кажи от къде го взе,че и аз да се надявам на него :-) А тоя зеления за какъв го водиш,че го имам и аз но с предполагаеми няколко имена.Най-вероятно да е А.тенуис?

....зеления е Acropora tumida поне за такъв съм го купил , не притендирам че все още мога точно да определям вида все още се доверявам на търговците, това не е точно фавиа  ;-) или поне аз съм го купил за Oulophyllia bennettae http://www.ultimatereef.net/forums/showthread.php?t=193134

Цитат на: defilers - 25.11.2012 03:31

Един финансов въпрос. Колко струва това чудо цялото ? И евентуално колко се очаква да струва с нещата които ще вкараш вътре.

Морския аквариум може да струва и 1000лв  и 100 000лв има един изискуем минимум за стъкла, шкаф, осветление и малко друг хардуер, и останалото всеки според това колко му е голяма чергата,
изобщо не съм си правил труда да смятам колко ми излиза колкото толкова... както се казва кефа цена няма

Цитат на: Octopus - 25.11.2012 01:41
Като гледам жълтуркото как е надул шкембето, скоро ще реши съдбата на алгите.
май ще ми трябва цяла армия жълтурковци , единственото нещо което ме мъчи са пустите алги, при условие че нитрати-0,0   фосвати 0,0  поне според салиферт,  силикати не съм мерил защото нямам с какво  *CRAZY*  
Цитат на: камен чочев - 25.11.2012 01:05
Направо ти завиждам  8-) .  

.... надявам се благородно. Ти на мен за размера, аз на теб за това как върви системата ти , остава моята да тръгне по пътя на твоята , а ти да поръчаш по големи стъкла  *DRINK*

sig84

Тези лампи ще ти струват колкото Лед а тока който ще плащаш на месец за около 6 месеца и ще равностойна на цената за направа на нова.

Nikiengi

Цитат на: sig84 - 27.11.2012 02:29
Тези лампи ще ти струват колкото Лед а тока който ще плащаш на месец за около 6 месеца и ще равностойна на цената за направа на нова.
Абе не е точно така!  ;-)

Ilianidis

Едно предимство е много добрия спектър ,който ще отдават и необходимата силна светлина за сериозен растеж на акропорите,това което и многото ледове мисля няма да осигурят на голям риф.Американците когато правят големи и сериозни рифове не се будалкат с ледчета.

Gorgonas

Осветлението като проект и покупка на трафове и отражатели е от 2008г тогава ледовете бяха със статут по скоро на допълнително от колкото на основно осветление.
Грехота беше да захвърля всичко и да инвистирам наново, реших да опитам и времето да покаже, а и климатик купих за пустите халогени дето толкова греят нали трябваше да го пробвам дали работи  :-D.
  Искам също да изкажа приятните впечатления от онлайн търговията с германски аква сайтове, и колко облагодетелствани сте софианци Бремен-София 15ч доставка на риби. *privet*

Status vom Mi, 21.11.2012 20:26 Uhr     Sendung wurde zugestellt
    Detaillierte Empfangerinformationen anzeigen
    Detaillierter Verlauf Ihrer Sendung
Datum/Uhrzeit   Ort   Status
Di, 20.11.2012 17:34 Uhr     Deutschland     Sendung wurde abgeholt in
Di, 20.11.2012 17:34 Uhr     BREMEN, Deutschland                           Sendung wurde abgeholt in BREMEN
Di, 20.11.2012 18:47 Uhr     Bremen, Deutschland                           Sendung ist in den Abholstandort eingegangen
Di, 20.11.2012 18:55 Uhr     Bremen, Deutschland     --
Di, 20.11.2012 18:55 Uhr     BREMEN, Deutschland                           Sendung verla?t Abgangsstation in BREMEN
Di, 20.11.2012 18:58 Uhr     BREMEN, Deutschland                           Sendung sortiert in BREMEN
Di, 20.11.2012 20:01 Uhr     BREMEN, Deutschland                           Sendung hat die DHL-Station in BREMEN verlassen
Di, 20.11.2012 23:40 Uhr     SCHKEUDITZ, Deutschland             Ankunft im DHL Verteilzentrum in SCHKEUDITZ
Mi, 21.11.2012 06:47 Uhr  BRATISLAVA, Slowakei                           Sendung im Transit durch BRATISLAVA
Mi, 21.11.2012 06:49 Uhr  BRATISLAVA, Slowakei                           Sendung hat die DHL-Station in BRATISLAVA verlassen
Mi, 21.11.2012 09:32 Uhr  SOFIA, Bulgarien                           Ankunft im DHL Verteilzentrum in SOFIA
Mi, 21.11.2012 09:40 Uhr  SOFIA, Bulgarien                           Sendung sortiert in SOFIA
Mi, 21.11.2012 16:50 Uhr  VELIKO TARNOVO, Bulgarien             Ankunft im DHL Verteilzentrum in VELIKO TARNOVO
Mi, 21.11.2012 16:51 Uhr  VELIKO TARNOVO, Bulgarien             Sendung hat die DHL-Station in VELIKO TARNOVO verlassen
Mi, 21.11.2012 16:51 Uhr  VELIKO TARNOVO, Bulgarien             Sendung sortiert in VELIKO TARNOV
Mi, 21.11.2012 20:00 Uhr  VARNA, Bulgarien                           Selbstabholung vereinbart
Mi, 21.11.2012 20:26 Uhr  VARNA, Bulgarien                           Sendung wurde zugestellt

geniusloci

Това от кой сайт? Понеже досега от два съм пазарил, единият не е с куриер и е малко досадно (Transmarine.de, пристигат с Луфтханза карго и на летището чакаш, чакаш, и ти вземат още пари, освен и без това скъпото изпращане), другият... Mrutzek (shop-meeresaquaristik.de) - не ви препоръчвам оттам да купувате нещо повече от скарида или рачета, рибите им са трагични като състояние.

Gorgonas

....още няколко "убавци" приюти моя аквариум  :popcorn:

Niikii

Искаме и някоя снимка в цял план :)

Gorgonas

Все още не е готов за снимка в цял план, все пак е млада система. Надявам се, обаче скоро това да се промени и веднага ще го споделя с вас  *DRINK*

DISCUSBG

Да са ти живи и здрави! И да почерпиш, ей..... *DRINK*
Не знам!

Gorgonas

...Макар позакъснял, понеже Атанасов ден мина, реших да приютя и един Насо в моята "къщичка"

Similar topics (5)

46391

Публикации: 16
Прегледи: 9458

31409

Публикации: 566
Прегледи: 178191

57637

Публикации: 72
Прегледи: 56012

39767

Публикации: 77