• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

И в Ямбол се заформя морски 800+ л.

Започната от diabolique, 03.12.2012 22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

камен чочев

+1
И аз сега го виждам. Смени го веднага

diabolique

Нямам идея от какъв материал е точно, някакъв каучук е, това ми сложиха от фирмата която ми го монтира. Какъв маркуч се използва? От какъв материал трябва да е?

камен чочев

Каучука старее доста бързо и започва да отделя частички. Използвай ПВЦ маркуч. Имал съм случай от един такъв маркуч, се запушиха хидравличните филтри на една машина, а 600 л хидравлично масло беше черно като катран.

diabolique


Тази зелена акропора си взех от Атина. Не искам да добавям нищо засега, защото още имам ихтио по Powder Brown Tang, който нито се подобрява нито става по зле. Не знам защо само той боледува още, всички други риби се чувстват добре.
На снимката се вижда саркопфитон които от 2 седмици е много зле, дори се чудя дали не е умрял вече. Все още не съм хранил с нищо малкото корали които имам, възможно ли е това да е причината? Показателите ми са 0,0,0.. и вероятно коралите са подложени на  ULNS което дискутирахте тези дни
: 11.03.2013г 21:09ч
Цитат на: камен чочев - 11.03.2013 21:11
Каучука старее доста бързо и започва да отделя частички. Използвай ПВЦ маркуч. Имал съм случай от един такъв маркуч, се запушиха хидравличните филтри на една машина, а 600 л хидравлично масло беше черно като катран.
Още утре ще се заема с тези маркучи. Връщащата и качващата тръба са с този каучук

Стоян Михов

Цитат на: diabolique - 11.03.2013 20:13
:-)
Незнам дали въобще ще ми потрябва калциевия реактор! Смятам да заселя с доста СПС-си но това ще стане доста бавно. Преди седмица взех първия СПС за проба, който на 3-4 ден отвори полипите си и смятам че се чувства добре засега. Относно калциевия реактор, бях решил да го монтирам чак когато започне да ми намалява осезаемо калция. Обаче батк'О  ;-) Стоян ми препоръча да си поиграя с него още преди да съм заселил с доста корали, за да му хвана цаката и ако се наложи след време да го монтирам да знам какво правя. Остана ми свободно време, взех СПС-че за да наблюдавам поведението му докато си играя с реактора  :-) Иначе с моя доста слаб опит все още, въобще не ми се правят експерименти. Тези думи на Камен обаче, направо ме накараха като се прибера по късно да врътна всички кранчета и да изтръгна всички маркучи докато не съм скапал нещо  *THUMBS UP*
Чета всеки път когато ми остане свободно време и трупам все повече знания. Ще почакам да достигна ниво в което да оспорвам с вас кое е правилно и кое не, чак тогава ще започна да си играя с него. 
Иначе работи от 2-3 дни, ПХ-то варира от 8.2 до 8 денем-вечер, КХ около 8
   

Няма лошо да си играеш с него и общо взето сега е момента докато няма какво да губиш. Когато напълниш аквариума догоре с СПС, изобщо няма да ти мине през ума да експериментираш. Сега и да ти падне пХ-то няма да стане лоша работата, най много да му минат точките на танга  :-D. Но пак казвам, може и да не ти потрябва реактора никога, така че ако ти е интересно забалявай се. Опит се трупа като се опитват разни неща, само с четене не става, а като правиш опити грешиш често, ама така се научава човек. Дано ме разбереш правилно, общо взето от моя опит знам,   че когато имаш някакво оборудване някъде,  то задължителнзапочваш да експериментираш с него в най неподходящият момент например когато всичко ти е наред с аквариума и ти се чудиш с какво да се захванеш..

Тази акропора ми изглежда малко избелена в основата или си е така? Саркофитона иска да има повечко биогени, затова се е смарангясал така.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

камен чочев

Октоподе, може ли да оставим експериментите на теб - излиза ни по-евтино  :-D .
Наистина и аз се загледах, че има обелване в основата на акропората. При теб ли се получи или така я взе?

diabolique

Няма да тръгвам "По стъпките на октопода"  :-D  ;-)
Акропората изглежда така заради лепилото, някак е омазана цялата в основата. Не се вижда добре от снимката, цъкнах я набързо с телефона.  Има съвсем леко обелване някъде там. Според продавача няма да има проблем, при мен не се е увеличило.
Мога ли да направя нещо за запазването на саркопфитона?

Ilianidis

А за какво ти е този саркофитон?Аквариума ти е с внушителни размери и обещава да стане красив риф и рано или късно за него няма място тук.

diabolique




: 28.05.2013г 00:12ч


: 28.05.2013г 00:12ч




: 28.05.2013г 01:01ч


: 28.05.2013г 01:01ч




tonik99

Браво вече имаш страхотни риби клоунчето е мн яко супер е. *BRAVO*

Ангел Христов

Прекрасни снимки :) Успех и приятни емоции  *DRINK*
Ангел
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

diabolique

Цитат на: Ангел Христов - 28.05.2013 22:01
Прекрасни снимки :) Успех и приятни емоции  *DRINK*
Ангел
Благодаря! Уча се!
Какво става с твоята по голяма система? Не е ли готова за показване?

Ангел Христов

За съжаление малко се отлага, заради пътуванията ми - на есен ще има какво да покажа :)
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Hristo Stoyanov

Рибата на последната снимка е просто скандално яка :)

Извинявам се за въпроса, но каква е?

tonik99


Similar topics (5)

44562

Публикации: 73
Прегледи: 25052

52830

Публикации: 67
Прегледи: 20161

49138

Публикации: 8
Прегледи: 4423

58405

Публикации: 1
Прегледи: 2113

27073

Публикации: 115
Прегледи: 48474