• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 04:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

geniusloci

А, ти си купувай скимери по ~2000 лева, не намирам особен смисъл, има и по-достъпни с читави помпи. Уейвмейкърите може и да не са вортек/тунзе, не, че не ги препоръчвам...

За камъните мисълта ми е, че ако не бърза, може да чака да се съживят, иначе ще трябва бая пари в тях да налее.

Осветление - 2000 лева е ATI Powermodule 10x54 Watt... вярно, без контроли.

Стоян Михов

Цитат на: pathfinderrr - 16.11.2012 12:31
Здравей Стояне, възхищавам се на труда ти и на това, което си постигнал със соленоводния аквариум. Аз сам замислям да се пробвам в дебрите на "солената" акваристика, но все още съм на етап финансово планиране. В тази връзка бих искал да те помоля за малко помощ. Може ли да споделиш колко горе долу струва една система като твойта - пълно оборудване и пълнене с риби, корали и т.н. и колко струва ежемесечната поддръжка? Благодаря за това, че споделяш тайни от "кухнята" с нас! Поздрави!
Колегата pathfinder просто обърка имената ни :). Иначе нямам нищо против този хубав аквариум да е мой  ;-) (ако може без разходите обаче  *JOKINGLY*)
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

камен чочев

Geniosloci, момчето пита колко струва системата ми  и не виждам защо трябва да влизаме в спорове. А това ти какво мислиш и какви предпочитания имаш си е абсолютно твое право да не си съгласен с моите , но не мисля, че е тук мястото да ги изказваш.

pathfinderrr

Цитат на: Octopus - 17.11.2012 11:52
Колегата pathfinder просто обърка имената ни :). Иначе нямам нищо против този хубав аквариум да е мой  ;-) (ако може без разходите обаче  *JOKINGLY*)

Точно така, благодаря за корекцията!
<O(((((<{

geniusloci

Цитат на: камен чочев - 17.11.2012 12:01
Geniosloci, момчето пита колко струва системата ми  и не виждам защо трябва да влизаме в спорове. А това ти какво мислиш и какви предпочитания имаш си е абсолютно твое право да не си съгласен с моите , но не мисля, че е тук мястото да ги изказваш.
Увличаш се, човекът пита за система като твоята - написал съм му минимума. Прав си, не му е мястото за спорове тук.

камен чочев

Целта на предишният ми пост беше това:
Цитат на: geniusloci - 17.11.2012 16:58
Увличаш се, човекът пита за система като твоята - написал съм му минимума. Прав си, не му е мястото за спорове тук.
да липсва. От тази тема. Съжалявам, че не разбра.

Стоян Михов

Цитат на: камен чочев - 16.11.2012 20:04
Всекидневно-  с ротифери и циклопс, както и с бактерии от гъбата, намираща се отзад, в съмпа.
Замразени ли? Ти нали беше правил опит да вкараш живи ротифери?
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

камен чочев

Със замразени. За съжаление живите бяха много малко и не успях да ги размножа. Отделно от тях от време на време слагам и една храна на Фауна марин, която е за горгонии, гониопори и др филтриращи организми (според мен е същата  като за спс корали, но е по-едра).

tonino

18.11.2012 14:13 #533 Last Edit: 19.02.2018 20:10 by tonino
...

камен чочев

В началото имах малко жив фитопланктон, след това с концентриран. Но не продължи дълго...

камен чочев

Цитат на: tonino - 14.11.2012 18:19
Как на 12-тия...каква е температурата? Трябва до 7-8 дена да се излюпи.
Хайверът бе положен миналата събота и днес по някое време се е излюпил, което ще рече около 10 дни.

изгубеният рай

Камене,без никакви лоши чувства: аквариумът ти за мен е постижим за всеки със една торба пари в повече.Което пък от своя страна не го прави чак толкова уникален за МЕН.Никого не ангажирам с моето мнение, но се възползвам от правото си да го изкажа .
END!!!

камен чочев

Не бе.  Ти просто си живееш в собствен свят. Остани си там

vankata_032_pld

Ха ха ха хаааааа  *ROFL*
Голям кеф ама и го каза баш как си триааа :-P

изгубеният рай

Цитат на: камен чочев - 22.11.2012 23:39
Не бе.  Ти просто си живееш в собствен свят. Остани си там

Не бе.Просто съм откровенна :-)
END!!!

Similar topics (5)