• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 11:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

камен чочев

Рибата можеш да я имаш още утре  :-D

Коле99

Цитат на: камен чочев - 04.03.2012 18:24
Има много добро зрение и виждайки плячка, започва да мята "въдица". Въдицата представлява примамка на израстък с дебелината на косъм, който излиза от предния край на главата и който по принцип стои прибран до главата.
Камене, този пагур  има на антенката си червено водорасло за примамка. Много странно, не съм забелязъл при други пагури такова приспособление за улавяне на плячка *CRAZY*
Aу, ау

камен чочев

Да Коле, нещо подобно е. Готин е тоя рак. Но дали тая примамка му върши работа!?

goro

Като гледам, колко отзиви има след една снимка, чак започвам да се чудя, дали да не си отворим една тема "Без дом". *DRINK*

Hrupas

Браво аквариума наистина е чудесен,а за рибката нямам думи!!! :-)

камен чочев

И опит за ретроспекция в снимки
Стартът...
март, 2011

април

май

юли

септември

октомври

ноември

декември

януари, 2012

февруари

: 02.04.2012г 23:11ч

март

и днес...

trupai

Страхотно развитие! Невероятен аквариум! Доказателство, че и в България може да се случи!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

vankata_032_pld

Nikiengi

Сигурно е страхотно удоволствие да ги гледа човек на живо!  *BRAVO*

камен чочев

Цитат на: akitaka - 03.04.2012 13:17
Страхотно развитие! Невероятен аквариум! Доказателство, че и в България може да се случи!
Може, може и съвсем скоро ще има и други рифове  :-) от към източна България  ;-) се задават сериозни литражи

Цитат на: Nikiengi - 03.04.2012 15:26
Сигурно е страхотно удоволствие да ги гледа човек на живо!  *BRAVO*
Ами за година не ми омръзна. И на жена ми също-все още първата работа като се приберем е сядането пред аквариума

M_I_T_A_K_A

Голяма мания е наистина. И ние така като се приберем, първо се лепваме на аквариума.

П.П.  *spam И от северна България се задават прилични литражи... (преди малко го удължихме с още 10 см. аквариума и както е тръгнало, докато стане стаята.....) :-P
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

камен чочев

Добре де - и в северна България.  :-)

Vannkata

Може ли да те попитам на колко ти стъпва това удоволствие.. или те е страх да го смяташ  :-D

камен чочев

Можеш да питаш всичко, въпросът е дали някой може да ти отговори!  ;-)
От месец аквариумът е оставен в ръцете на жена ми и нямам никакво време за него. Като за съжаление има и загуби. Отново не случих с Челмон - вместо да изяде аиптазиите, изяде една много красива електрическа мида, тормози и голямата тридакна, а за капак  все още не е проял. В интерес на истината изяде аиптазиите, но едва след третирането им с Аиптазия Х. Освен мидата имам загуба две акропори - унищожени от цианобактерии, с които се боря от както смених осветлението. Показателно, че и при мен спектъра не е от най-подходящите за момента е и наличието на малки колонии от bryopsis, които за съжаление никой не иска да яде. Но да се върнем на въпроса - в момента разходите са : за сол 4 кг/месец х 8лв = 32 лв; за балинг системата - около 20лв/месец; храна за риби и корали - около 30 лв; ток - около 20 лв или тотал около 100 лв/месец

камен чочев

След всички промени и проблеми нещата започнаха да се връщат към предишното състояние. Коралите отчитат добър растеж и цвят, цианото изчезна, алгите също. Ето и малко снимки:

: 09.06.2012г 22:10ч

Similar topics (5)

42364

Публикации: 86
Прегледи: 30364

57637

Публикации: 72
Прегледи: 55025

41259

Публикации: 50
Прегледи: 19335

44187