• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

14.07.2025 06:42

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

камен чочев

Аха, похапва си полипчетата на коралите. А иначе и аз си харесвам по-"изродските" рибоци, но за съжаление повечето не са reef-safe.

камен чочев

След всичките премеждия, които преживя системата, мога да направя един извод: високите нива на калий, освен, че са смъртоносни за някои ракообразни, увеличават апетита при други  :-D . Тази сутрин Арлекина отвлече поредната пясъчна звезда ( храна ). Майтапа настрана - ако не си внушавам ( и жена ми ), синият цвят на коралите, като че ли е доста по-наситен. Иначе всичко друго за сега е ок.

subsa

Лелем това ли ти е аквариума, страхотен е!
Защо така обричаш морската взезда, хръвли му една цаца на този полу рак полу скарида храненик.
http://forum.zahranvane.com/ - електроника

Nikiengi

А това съм го виждал на живо и определено е много интересно, ама мисля, че с цаца няма да стане!  :-)

камен чочев

За съжаление си похапва само морски звезди - по една на около месец. И знаете ли кое е интересното - хапва си крайник по крайник, поддържайки звездата жива  през това време *CRAZY* .  И мерси, но има още какво да се желае  ;-)

VeL

Цитат на: камен чочев - 21.09.2011 23:25
За съжаление си похапва само морски звезди - по една на около месец. И знаете ли кое е интересното - хапва си крайник по крайник, поддържайки звездата жива  през това време *CRAZY* .  И мерси, но има още какво да се желае  ;-)

Камене, наистина страхотни риби и корали, поздравления! Дано скоро се съвземат от гредата с калия. А аз се надавям скоро и моят празничък аквариум да запрлича на риф.
А иначе не те ли е жал за морските звезди. И аз сериозно се замислям да взема един арлекин, може би розов, но някак си не ме блазни идеята да виждам агонозираща морска звезда в аквариума, която бива изяждана парче по парче в продължение на месец (как само прозвуча  :-D). Може би, ако намеря по-малки замразени звезди... ще е по-приемливо поне за мен.

subsa

Ако имаш 10 звезди, и го обучиш от всяка да гризе по един крайник, няма да умре нито една. Докато ги започне отначало на първата ще и е изникнал нов.
http://forum.zahranvane.com/ - електроника

камен чочев

Цитат на: VeL - 22.09.2011 00:33
Камене, наистина страхотни риби и корали, поздравления! Дано скоро се съвземат от гредата с калия. А аз се надавям скоро и моят празничък аквариум да запрлича на риф.

Благодаря. Наистина се развива добре ( да не се хваля много ). Ами може би, стреса за останалите обитатели не беше голям, защото видима промяна няма.
Пожелавам ти да създадеш риф, който истински да те радва  *THUMBS UP* .И като започваш с коралите, започни с корали от видовете сериатопора, хелиопора, поцилопора, монтипора, стилопора и след това акропорите. Те (акропорите) са по-капризни и към качеството на водата и към осветлението.
Цитат на: VeL - 22.09.2011 00:33
А иначе не те ли е жал за морските звезди. И аз сериозно се замислям да взема един арлекин, може би розов, но някак си не ме блазни идеята да виждам агонозираща морска звезда в аквариума, която бива изяждана парче по парче в продължение на месец (как само прозвуча  :-D). Може би, ако намеря по-малки замразени звезди... ще е по-приемливо поне за мен.

Абе гадно е, но се свиква. Има вариант с малките звезди Астреа, но трябва да имаш достатъчно количество, което пък е рисково. Ако не ги яде, няма изчистване. А да видя как звездата агонизира, няма начин. Скаридата ги отвлича зад камъните и там си ги папка. Вел, най-добре е арлекините да са двойка.
Цитат на: subsa - 22.09.2011 09:48
Ако имаш 10 звезди, и го обучиш от всяка да гризе по един крайник, няма да умре нито една. Докато ги започне отначало на първата ще и е изникнал нов.
Търся си дресьор. На добро заплащане, за дресиране на Баба Яга.  :-D

камен чочев

Аквата  към момента. За съжаление пак се опитват да се появят алги, може би в следствие на почти 50 % смяна на водата за една седмица.

камен чочев

Най-вероятно благодарение на по-доброто осветление коралите продължават да се оцветяват. Малко опити за потвърждение  ;-)

: 05.10.2011г 23:11ч

И едно уникално създание:

ludiqdoctor

Гууд гууд фор ю мистър Чочев.
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

камен чочев

Тенк ю, Боби, тенк ю!
Един наистина син корал:

VeL

Чуден е! Би ли споделил името му за такива като мене, които все още ги опознават  :-D

камен чочев

Името и е acropora hoeksemai.  :-)

камен чочев

Да споделя малко интересни снимки  ;-)

Аз съм Немо

И аз съм... черен Немо

А аз съм на делавера

Аз пък съм хубавец

А аз малко да се премеря...

Ние сме на точки

Аз си хапвам всичко... без аиптазии

Ами аз май съм син