• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 08:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

haans

евала за усилията ти,много ми е интересно как ще се развият нещата с храненето на тези скаридки,може ли да ми кажеш колко пари е една такава скарида и една звезда и трудни ли са за гледане,за начинаещи стават ли !

mi6okalkana

И при мен се въдят малките сиви звездики с 6 крака и затова вече имаме арлекинова скаридка ама не я виждам каде се е скрила

камен чочев

Цитат на: haans - 29.06.2011 07:40
евала за усилията ти,много ми е интересно как ще се развият нещата с храненето на тези скаридки,може ли да ми кажеш колко пари е една такава скарида и една звезда и трудни ли са за гледане,за начинаещи стават ли !
Колко пари е не знам - питай някой от вносителите или в магазините където изпълняват поръчки. Изобщо не е за начинаещи според мен. Едно, че храненето им е проблем, второ са чувствителни към високи нива на нитрати и трето са чувствителни при транспортиране. При мен са влезнали 4 досега, но не съм сигурен дали в момента има някоя жива ( днес не са се появявали ).

камен чочев

Някой дали знае как да се преборя с "пловдивските алги"?

ludiqdoctor

Turbo fluctuosa, Green Bali monster hare т`ва са двата варианта.
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

marrio31

охлювите не ги ли ядът :-)

камен чочев

Имам 3 бр Turbo fluctuosa, но не смогват за момента. А и са основно около аиптазиите и там охлювите не пипат.

marrio31

съветвам те да не разчиташ на охлювите,може би само плужека дето iek споменава в някои теми ще свърши работа по естествен път,борбата е доста трудна с алгите(личен опит)

камен чочев

Green Bali monster hare, този ли? Другите алги сами се изчистват отмирайки постепенно, но тези, червените са много упорити. Ако спасението е този плужек, ще го поръчам веднага.

marrio31

ами аз имам предвид тези зелените green hear algae,със тях имах проблем..и все още има малко но нищо общо с преди,в reefcentral съм чел за развалени аквариуми и потапяне на всички камани в белина за изчистване от алгите,това е вече крайния вариянт де,странно ми е че при теб се появяват доста рано..
: 02.07.2011г 19:07ч
не знам какви червени имаш в предвид,пусни ако искаш една снимка да ги видим...такива слава богу не съм имал :-)

камен чочев

Тези си ги имам отдавна и са следствие на високите нива на нитратите от прехранване. Но проблем ми е червения мъх, който явно не умира, когато нитратите паднат.
А арлекина е невероятно създание. Това дребно създание цял ден мъкне огромната ми пясъчна звезда. Не знам дали успява да и направи нещо, но как успява да я мъкне така, направо не знам. Разликата в теглото им е поне 20 пъти, а може и повече.

камен чочев

Някой от вас знае ли какво е това? Прилича на плужек, но е сравнително твърд на пипане

hanuman

Стоматела е. Вид охлюв е и е безвреден. Имам десетки в рефюджиума и в дисплея.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

камен чочев

Благодаря, връщам го обратно. Макар, че одеве заварих безвредния Calcinus elegans да се опитва да влезе в черупката на една от тридакните и я мъкнеше из аквариума. Замина в съмпа.

камен чочев

Някои нови опити с макрото:

: 24.07.2011г 22:10ч
и още:

Similar topics (5)

56493

Публикации: 6
Прегледи: 4161

42364

Публикации: 86
Прегледи: 30351

57637