• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 21:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

275+50 соленоводен на Ilianidis

Започната от Ilianidis, 15.02.2012 19:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

diabolique

Цитат на: Стоян Михов - 17.04.2016 11:52


И аз се замислям за помпа, защото мембраните ми "живеят" около година само, сега ще видя и тази ако сдаде багажа за една година ще се оборудвам с помпа, налягането при мен често е под 2 бара.
А как разбираш кога е свършила мембраната?

Публикациите са слети: 17.04.2016 23:07

Цитат на: tonino - 16.04.2016 10:05
Чета от известно време и не мога да разбера - Уаййй ??? след като имате проблем с нещо не се консултирате с хора, които разбират от това и си изкарват хляба от тази материя. Форума е хубаво нещо, но понякога трябва да се отиде при специалист и то при такъв, който да не е с "форумно" образование :)

пп. Не използвайте филтъра или подобни филтри от снимката по-горе.
*offtopic Антоне, отговора е много лесен! Вярвам че ще ме разбереш, защото и за теб в началото е било просто хоби. Ако се обадя на теб, на Камен или Мишо, за дреболии, се губи красотата на хобито, емоцията не е същата. Друго си е когато ти остани време, да се поровиш малко в нета, да пишеш във форума за проблема, да дискутирате по темата, да се опиташ сам да се справиш с проблема, да си поровиш в аквариума, да си кажеш "абе това сега защо така си получава, ами ако го сложа на обратно!?!"...Когато правиш всичко това, значи имаш хоби! За хората които само се радват пред аквариума, и не знаят какво се случва под него, си е глезотия за богати, поне на този етап а и предполагам и на вас няма да ви е много добре ако форумджиите ви звънят за не-толкова сериозни проблеми (да не забравяме че са безкрайни в морската акваристика), трябва да имате по 2 телефонни секретаря  :-)

Стоян Михов

Цитат на: diabolique - 17.04.2016 22:21
А как разбираш кога е свършила мембраната?
Като сменя предфилтрите, и въпреки това TDS пак се вдигне над 010,  значи си е заминала.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Ilianidis

Търся спешно керамична ос за помпата на скимера.Помпата е ATMAN PH2500 оста е 4мм дебела и 9см дълга.Тамън си оправих водата с новата смола и аз да видя показание 000 и ето ти нова беля.Сега пуснах аераторна помпа за кислород,но без скимер не знам колко време ще издържа.От ибей поне 20 дена закъснение.

Иво D

Отиваш в специализиран магазин за заваръчна техника / в Пазарджик има / и си купуваш един електрод 4 мм неръждаем. Изчукваш обмазката, почистваш, режеш нужната дължина и си готов. Не я мисли оста , че ще ръждяса - в един момент ще забравиш, че трябва да я подмениш / личен опит :-)/.

камен чочев

Цитат на: Ilianidis - 18.04.2016 16:14
Търся спешно керамична ос за помпата на скимера.Помпата е ATMAN PH2500 оста е 4мм дебела и 9см дълга.Тамън си оправих водата с новата смола и аз да видя показание 000 и ето ти нова беля.Сега пуснах аераторна помпа за кислород,но без скимер не знам колко време ще издържа.От ибей поне 20 дена закъснение.
Илияне, понеже в къщи съм с "мерцедеса" на скимерите, на втората година взе, че изгоря статора на помпата (прехваления Ред драгън). Докато си намеря такъв (на цената на две нормални помпи за скимер), стоях без скимер (и не съм слагал помпички за въздух) около месец. Нитрата се беше повишил до около 15 ппм, фосфата не беше мръднал. Само увеличих течението вътре и на повърхността на аквариума. Не е толкова страшно, мисля. Успех в търсенето

Ilianidis

Да успокоим напрежението,намерих ос в местния магазин за хайлея,същия размер дебелина,но ще трябва само да се реже.Тоя път имах късмет.Карал съм по 3 дена без скимер,но повече дни не съм имал случай.Благодаря за предложението с електрода,ще се има предвид за друг случай.

zx9r

 Това с електрода работи! Тествано е...

tishovsx

Иляне, до къде го докара!
Нещо форума съвсем замря....
:-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

До никъде,половин кофа сол отиде,а оправяне няма.И по 20% вода сменях и тва е,ще се блъска антибиотик.В крайна сметка заминаха поне 10 вида акропори ,а останалите са в окаяно състояние.Тая гад се развива чудесно под корал лампите и може би продуцира некви токсини,защото коралите се чувстват добре след смяна на вода за много кратко време.

Ilianidis

Имам питане към вносителите на корали.Колко дена коралите са подложени на пълен мрак?Пробвах преди време затъмнение за 3 цели денонощия и макар и живи коралите бяха много зле.Искам да повторя процедурата,но по-кратко примерно две денонощия.Не мога да се отърва от тая гад в морския.Ако трясна антибиотик ще загубя любимата зелена фавия.Дали два дни мрак ще убият тая фотосинтезираща гад? Оправих си осмозната вода,но и това не я спира.Ползвам два вида бактерии ,едните ускоряващи азотния цикъл,понеже отдавна премахнах пелетите и другия вид изяждащи органиката от камъните.Целта бе да се конкурират с тая гад и да я затрият,но не става.Нитрати под 1;фосфати с редсий тест под 0,02.Изсмуках голяма част от пясъка,но и на голо дъно се развива.

tonino

18.05.2016 23:19 #325 Last Edit: 18.02.2018 15:08 by tonino
...

Ilianidis

От последното третиране с антибиотик преди 3 месеца нищо не се пипа .Осветявам с 2 блу + ,което си е мрак и съсипва системата.През това време залагам на естествена биологична борба,но не става.

Ilianidis

В предишните ми постове отбелязвах,че е невъзможно да пусна друг вид лампи или да усиля по някакъв начин.Това ставаше само след третиране с антибиотика.Но явно и той не изкорени заразата,затова премахвам пясъка.Тая гад види ли дневна светлина цъфти,пък при акваблу направо ще върже.По едно време залиня,но пак си започна.И аз си казах като тебе,че загиват от липса на светлина и им трябва малко да я усиля,но макар и много внимателно да ги адаптирвам става зле.Коментирах това с колега от форума,имал е същото нещо и едвам се е отървал  със затъмняване на аквариума.Аз исках без антибиотик и без затъмняване да го преодолея,чрез зануляване на нитратите с пуриген,който засега действа успешно.Бактериите ,които добавям трябваше да надвият и до някъде положението е овладяно,но не и излекувано.Освен пуригена за нитрати и фосгард за фосфати и силикати друг препарат не е добавян,нито пък трейси.Просто търпението ми е много голямо,но на привършване.Ще стане половин година без промяна,даже не помня първия си пост с тоя проблем от кога е.

vesko_aa

Я пусни по нормална снимка на тая гад да я видя

Ilianidis

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi259.photobucket.com%2Falbums%2Fhh296%2FIlianidis%2F20160520_161529_zpswc6i10jp.jpg&hash=9a7b8654ca105c65017fcf23d5c2f05ae9b96705


Първата снимка е под сините лампи само,за втората включих светкавица за да се види цвета.Третата е на фрагче,което при втория опит за адаптация под повече светлина се появиха тея петна,иначе ги нямаше.
Сякаш има цикъл на новостартиран аквариум,само дето параметрите перфектни и аквариума стар ,а цикъла не минава.Имал съм няколко различни по цвят циано (от виолетово до жълтозелено),но това не е такова,а и цианото го овладявах бързо.Четох една тема в РЦ с подобен проблем на един колега от Македония,трябва да потърся линка,та той приложи снимка,на която се виждаше абсолютно същата колония и той се оплакваше от загуба на корали.Предположенията бяха за динофлагелати.

Similar topics (5)

21525

Публикации: 103
Прегледи: 36846

51061

Публикации: 20
Прегледи: 9456

26406

Публикации: 22
Прегледи: 13168

9693

Публикации: 47
Прегледи: 27111

34937

Публикации: 58
Прегледи: 23662