• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

275+50 соленоводен на Ilianidis

Започната от Ilianidis, 15.02.2012 22:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

trupai

Лаууууу! Страхотна е!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Ilianidis

Някой има ли астерини и забелязвал ли е да имат апетит освен към коралин и към стилофори и поцилопори?Акропори не закачат,но бая пощипват поцилопорите специално.Преди малко махнах една от поцилопората и в пипалата и беше останала плътта на корала.Откак ги имам и дадените корали при мен не вървят,загинаха цели корали бавно.Върха жив,покрая постепенно белези от крачетата на звездите и бавно бива изядено.Преди това стилофорите растяха до грамадни корали без проблем,не вярвам да има друга причина.

Ilianidis

След горе долу 3г клоуните решиха да хвърлят хайвер,два пъти ги изяждат рибите в общия аквариум,но на третия реших да ги отделя преди излюпването им и успях да изкарам 30-на бройки.Все още има неизлюпени в хайверните балончета,но гледам има доста,които не пробиха сами и са загинали .Хвърлят през десетина дни и ги отглеждат доста успешно до излюпването им.Всички яйца са на 100% оплодени и на брой са над 100-на.Ето едно не-много качествено видео.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi259.photobucket.com%2Falbums%2Fhh296%2FIlianidis%2Fth_VID_20151004_120640_zpswcpcafaa.mp4&hash=6b3272e98ccaec96d74b6738b152ff7b953b8be2
Преди дни дамсели от различни видове също хвърлиха хайвер,но резултат не видях.

vankata_032_pld

Ilianidis

Не знам дали ще имам успех,защото не разполагам с жива култура,но са заградени в едно шише с дъно от чорапогащник,развиват се в общия дисплей,ако се забелязва от видеото и засега са живи и май се и хранят.Храня ги с храна за корали и финна материя от морски микс.Ми каквото стане,не ми е цел да ги развъждам,но бих се зарадвал на малка група шаренки манъци.

ZIRO

Супер, дано ти се получи.
Надявам се и моите някой ден да хвърлят хайвер, кефа ще е ОГРОМЕН!
*DRINK*

pl86

Супер, аз стискам палци, дано оцелеят ;)
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

Ilianidis

Кратка ми бе радостта.Дали преминаха през мрежата или загинаха,просто изчезнаха.Вчера плуваха много жизнени,днес ги няма.Е не е лесно,макар и да имам известен опит със сладководните.

sano-pets

3-4 дни живеят без храна и толкоз!  :(

Ilianidis

22.12.2015 20:24 #234 Last Edit: 23.03.2025 00:11 by Ilianidis
.

Стоян Михов

А какво е сегашното ти осветление? По едно време споменаваше металхалогени, лед, сега си на т5 така ли? Колко вата е осветлението, какви пури, какво тяло - за да можем да кажем нещо повече.

А иначе содата бикарбонат като стои по-дълго време отделя СО2 и се превръща бавно в карбонат, затова ти помътнява водата след дозиране, но това не е причина за изгаряне на върховете на акропорите, аз дозирам само чист карбонат.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Ilianidis

Стояне,сега е само 4х54 две пури блу плюс и две коралстар. Има и още,но ще са към новия проект.Засега светят 8часа всички и 12часа само сините.Тялото е временна сглобка,рефлекторите са прекрасни,от 4пури получих повече лумени от над 300 вата ледове.Допълвам по време на изгарянето не е променяно нищо ,не съм местил или усилвал осветлението.Затова то не е първопричината.Когато ги стартирах март месец бяха по-силни и на същата височина и изгаряне нямаше.

sano-pets

Три въпроса имам:
1.Колко ти е алкалността  - казваш че не се колебае? Калция:Магнезии?
2. Дали не е грешка , че не добавяш трейс елементи?
3. Подменял ли си пурите от март ?

Ilianidis

Алкалност 7,5-8,калции 400-410,магнезия 1280 в момента на случката,но те са си все такива,моята система не понася алкалност над 8 по наблюдения.Нитрати  постоянни на 2,за кратко се бяха вдигнали на 4.Фосфатите винаги 0,04.При тези нитрати и фосфати напоследък ме обзеха повечко от бабъл алгите,иначе винаги ги е имало,но бум не.Органичен въглероден източник само 100гр пелети.Друго не.Две от пурите смених преди два дни,само за диагностика на проблема.Замервайки лумените се оказа,че интензитета не е намалял много.Но изгарянето е и бавното белене по върховете е от 3седмици вече.Храненето също бях занемарил.Веднъж на ден по принцип,като често пропускам по два дена неволно,често отсъствам.Трейси и желязо от моята практика не съм добавял повече от два месеца.Бяха си цветни коралите и без тях.Изгарянето е при едни и същи корали,може би по-капризните.Не всички.Като се почва от идващата вода от съмпа,първо дясната част.На мене ми е доста загадъчно всичко това.Засенчените части на коралите не са изгорени,но за да изгорят от светлина отгоре има нещо друго,за което нямам обяснение.

Стоян Михов

Не вярвам да е от светлината, моят аквариум е с почти същите размери и съм с 6 пури АТИ, т.е. с 110 вата повече и тялото е на АТИ, така че осветлението ти е по-скоро слабо, но и от това не вярвам да е, макар че е възможно.
Мерил ли си калий? макар че при хроничен недостиг започва RTN от основата на акропорите.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Similar topics (5)

26406

Публикации: 22
Прегледи: 14602

9693

Публикации: 47
Прегледи: 29144

34937

Публикации: 58
Прегледи: 25884

17718