• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

108 литра от Пловдив(продължение)

Започната от iliqn66, 09.12.2011 21:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

M_I_T_A_K_A

Знам как работи хърбито и каква му е идеята ;) Ако питаш мен поиграй си с крана и помпата и ползвай колкото е възможно повече от дебита на помпата. Като е намалена едно че се товари повече а и грее повече-съответно от това товарене малко или много и се скъсява живота. Поздрави.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

iliqn66

Момчета,изчетох всичко внимателно и ви благодаря!Утре преди да монтирам осветлението ще пойзрежа гребена и ще хакна по мощната помпа и ще видим какво ще се получи!  *THUMBS UP*

Стоян Михов

Да ти дам един друг съвет, като си решил да разширяваш гребена, по-добре го направи с дрелка, разпробий с необходимия диаметър само долната част на гребена - там където ти минава водата, много по-лесно е, със сигурност ще стане  по-красиво а и по-ефективно, тъй като няма да намалиш много от здравината и има по малка опасност да счупиш някое перо. 

Иначе за оффтопика - дайте да направим една тема за преливници и циркулация, да си почешем езиците, защото аз примерно в моето нано нямам съмп, скимера е вътре, нямам и съответно и циркулационна помпа и не бих казал, че във водата се вихрят някакви отпадъци, каква е разликата? Все пак на Илиян се води нано аквариума.

Мястото на мръсотията не е в съмпа, а извън системата  и циркулационната помпа колкото и да е мощна няма да го изкара оттам, просто боклука ще се джурка и през съмпа, ако няма какво да го улови там ... ама айде стига с оффтопика  *offtopic
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

hanuman

Точно в съмпа му е мястото, където са всички елементи от филтрацията и точно това е идеята на големия дебит на възвратната помпа, всичко да бъде изведно чрез механична, биологична и химична филтрация коятосме осигурили. От там и нуждата от циркулационни помпи които да вдигат всичко и да подпомагат филтрацията и да осигуряват течението необходимо на обитателите.

ПП
Колега с какво филтрираш аквариума си?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

iliqn66

Все още нищо не съм сложил!Работи само скимера.Ще сложа в съмпа живи камъни и малко сипоракс!

камен чочев

Цитат на: Octopus - 20.12.2011 09:06
Да ти дам един друг съвет, като си решил да разширяваш гребена, по-добре го направи с дрелка, разпробий с необходимия диаметър само долната част на гребена - там където ти минава водата, много по-лесно е, със сигурност ще стане  по-красиво а и по-ефективно, тъй като няма да намалиш много от здравината и има по малка опасност да счупиш някое перо. 

Иначе за оффтопика - дайте да направим една тема за преливници и циркулация, да си почешем езиците, защото аз примерно в моето нано нямам съмп, скимера е вътре, нямам и съответно и циркулационна помпа и не бих казал, че във водата се вихрят някакви отпадъци, каква е разликата? Все пак на Илиян се води нано аквариума.

Мястото на мръсотията не е в съмпа, а извън системата  и циркулационната помпа колкото и да е мощна няма да го изкара оттам, просто боклука ще се джурка и през съмпа, ако няма какво да го улови там ... ама айде стига с оффтопика  *offtopic
Ами не ти се вихрят, защото имаш скимер  *offtopic  и разбира се, че мястото и е в съмпа. За да може цялата техника за филтриране да се справи, а каквото остане да се утаи и при смяната на вода да се сифонира.

iliqn66

Колеги,днес сложих малко камъчета! Добре се получи според мен.А според вас?На какво разтояние трябва да бъде осветителното тяло от аквариума?Сложил съм 4 т8 по15 вата. 

Ангел Христов

Браво, мен ме кефят камънаците - всичките ли са живи?
А лампата я пусни толкова, колкото да можеш свободно да си ровичкаш в аквариума, а и да не е прекалено близо до солената вода :) Мойта лампа е на около 20 см.

Успех и да ни държиш в течение  *fish
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

iliqn66

Всички са живи. Очаквам бързо да преработят азотния цикъл и да вкарвам рибоците  :-)

haans

камъните от Мишо ли са  и колко кг са ?

iliqn66

Само един камък е от Мишо! 18кг са

iliqn66

Здравейте колеги!Вчера ми престигна серпентината за климатика на аквариума!Дълго време я чаках.Тя е изработена от специална медицинска стомана,която се използва в медицината и самолетостроенето.Тя не се разгажда и не отпуска окиси в солената вода.Подготвил съм си компресор и изпарител.Остава само да ги зглобя!Ще пусна подробна информация за климатика!
Сега  искам да ми помогнете по друг въпрос. Немога да се справя със солеността.Ето снимка на соленомера.На това ниво стой!Според мен е висока,а ако е така как да я понижа?Моля за помощ! ВЕСЕЛА КОЛЕДА!Дано дядо Коледа сложи под елхата тази вечер някое друго коралче! :-D :-D :-D

Coral Master

Илияне, наистина ти е висока солеността ... ако ще правиш Черноморски аквариум.
За океанска соленост обаче си още много далеч от истината, трябва да докараш до 1.025 поне, аз поддържам и понякога даже задминавам 1.026. Меря със същия соленомер на Аква Медик.

А за Дядо Коледа не се притеснявай, той ми спомена, че има някакви коралчета за теб, но ще си ги държи в чувала, докато си нагласиш солеността ...  :-D
Весела Коледа! https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fforum.palmi.bg%2Fimages%2Fsmilies%2Fvino.gif&hash=18ef88918fff7385a8a62b0885d16703dab91ff0
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

iliqn66

Ех тоя Дядо Коледа никога не ме забравя!След малко ще източа 10 литра и ще добавя 10 литра осмозна!Може да се пооправи соленоста  :vino:  Весела Коледа

Coral Master

Абе човек, сол трябва да добавиш, не вода! Още много сол!  *JOKINGLY*
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

Similar topics (5)

26406

Публикации: 22
Прегледи: 14533

52811

Започната от nemo565

Публикации: 6
Прегледи: 5183

44187

Публикации: 12
Прегледи: 6546

46202