• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

улов на скариди

Започната от almaren, 24.12.2008 14:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

almaren

момчета ако хвана ще има за всички.от самоков съм така че ще мога да пратя по автобуса.до софия ще пътуват един час.три лева ми взимат за колетче шофьорите.но това ще стане към 4-5 ти януари.стирката е вече готова така че само ми пожелайте наслука.малко се съмнявам зимата да хвана каквото и да е ,но ще опитам.миди поне ще има :-D

botan

26.12.2008 08:15 #16 Last Edit: 26.12.2008 09:46 by botan
Имам един приятел, който го изнудих преди време да ми донесе скариди и той каза, че за да ги поддържа живи в едно половин литрово шише ги е разтръсквал яко, иначе унивали.
Не знам колко е сполучлив улова със стирка, но когато бях лятото в Балчик видях как един местен рибар с един огромен кеп замахна два - три пъти и извади две шепи скариди. И друго да ти кажа, освен скаридите може да има и едно друго ракообарзно същество, оцветено като със ситен камуфлаж, 2-3 см. Намерих такива във водораслите на варненския плаж. Приличаше на мокрица. Водораслояди са, не ги хвърляй.:)
Блягодаря ти много, разходите аз ще си ги поема! :-)

peugeot_fan

Дали няма да стане с един парашут(където го използват бракониерите по сладководните ни басейни  *MODERATOR*)
По 2.50-3.00 лева са на магазините за лов и риболов. Ама проблема е ,че трябва да се внимава с камъните дан се оплете  ;-)

Наслука със скаридите и най-вече приятно прекарване!  ;-)
Не случайно от древни времена ЛЪВЪТ е бил символ на сила и мощ. След тигъра този хищник е най-едрия представител на семейство КОТКИ.---- PEUGEOT forever !

gipsa77

Колега по това време едва ли ще хванеш скариди,по-добре отиди на рибната борса във Варна там продават живи за 2лв ще вземеш доста.

almaren

е това май е най-добрия съвет засега колега.а горе долу къде се намира тази борса?

botan

26.12.2008 12:29 #20 Last Edit: 26.12.2008 12:34 by botan
Но на борсата има такива за ядене (Upogebia)...не съм сигурен че ще има Palaemon elegans, или пък друга по-шаренка. *mislia*
Нищо не пречи да провериш де. :)

almaren

ще я потърся тази борса и дано има нещо по интересно

kamos

Черноморските скариди ги ползвам като барометър за водата. Почнат ли да мрат значи е време за голямо опресняване. Много по капризни са от рибите. Храниш със суха храна, може и с лиофизиран тубифекс. Ядат почти всичко. И нищо да не им даваш те пак ще си намерят. Проблема е както каза Ботан в температурната разлика. Там трябва да е постепенен прехода.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

zambo

Лятото ловях скариди с кепче . Търсиш петно от водорасли и ги загребваш с кепчето . Вътре има много животинки , включително и скариди .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

gipsa77

Рибната борса е на ъгъла на битака(или кооперативния пазар).

torsade

Няма ли да разкажете какво стана със скаридите?
Охлювът не ни е враг!

almaren

за съжаление имаше само мъртви. :-(