• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
27.04.2024 10:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

въпрос за вода

Започната от мити_79, 13.06.2011 22:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

M_I_T_A_K_A

Както казах и аз съм на твоето мнение и точно заради това преди да стартирам моя аквариум инвестирах в система за обратна осмоза. И при мен се получи това да е една от малките инвестиций а и се купува само веднъж. Подмяната на предфилтрите е смешни пари а и се сменят веднъж на 3-4 месеца а не всеки месец така че 20 лева за предфилтри като се разхвърлят на 4 месеца е смешно. А примера за показателите на TDS метъра го дадох в доказателство на това до каква степем може да е гадна водата от чешмата. На 50 загива какво остава за 400... Затова и доста хора дадохме съвет на колегата, най малкото за да получи точните стойности дадени от производителя на солта при растварянето и, ако трябва да забави с няколко дни стартирането и да си го пусне с осмозна вода но както разбрахме вече го е пуснал.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

изгубеният рай

Цитат на: камен чочев - 18.06.2011 00:04
Ами да ти кажа, че в София е с обща твърдост около 50 и пак не става. Точно затова единствения SPS, който видях в магазина с чешмяната вода беше на 90 % загинал. Нали това коментираме - може ли да се създаде рифов аквариум с вода от чешмата или не. Тезата, която отстоявам аз е защитена в цял свят с не една или две публикации, покрепени с факти. И наистина е недопустимо хората, които имат претенции, да показват такова невежество и некомпетентност. Знам, че клиентите на такива магазини се броят на пръсти и затова и нивото им не е високо. Но да ти говорят глупости не го приемам. В София също няма кой знае какво разнообразие и има магазини, в които хората са абсолютно некомпетентни, но има и три - четири, които се налагат с принципност, с добро обслужване и доста добри познания по темата.



Ами ела в моя и ще видиш друго(ако има налично)имам клиенти(някой от тях регистрирани и в този форум) които са купували от мен твърди корали в перфектно състояние и то след престой в аквариумите без осмозна вода.Няма да коментирам личните ти нападки относно това  колко и какви клиенти имам защото ми е под нивото.
И незнам какъв ви е проблема при все че не дадох съвет а споделих опит какъвто повечето пишещи тук нямат.


Колкото до това какви аквариуми съм създала за клиентите си...такива които да им доставят удоволствие и достатъчно добри за да няма отрицателни отзиви.
END!!!

камен чочев

Цитат на: камен чочев - 18.06.2011 00:04
.... Знам, че клиентите на такива (със соленоводни аквариуми) магазини се броят на пръсти и затова и нивото им не е високо. ...
Не коментирам твоя.
Цитат на: изгубеният рай - 18.06.2011 01:08


...относно това  колко и какви клиенти имам защото ми е под нивото.
Ама изобщо не ме интересува.

изгубеният рай

Ми като не те интересува не го коментирай, че почваш да простееш.
END!!!

камен чочев

Относно простеенето  *ROFL*

изгубеният рай

Цитат на: камен чочев - 18.06.2011 01:24
Относно простеенето  *ROFL*


В подкрепа на това  8-)
END!!!

M_I_T_A_K_A

Успокойте се бе хора... ще се избиете за една вода.... всеки да си гледа рибите и коралите в каквото иска не се палете чак толкова. Загубите са си за сметка на собственика така че.....
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Coral Master

Цитат на: M_I_T_A_K_A - 18.06.2011 01:54
Успокойте се бе хора... ще се избиете за една вода.... всеки да си гледа рибите и коралите в каквото иска, не се палете чак толкова. Загубите са си за сметка на собственика, така че.....
Мдаа, и аз мисля, че е вече прекалено! Всеки повтаря по няколко пъти една и съща теза, но това - последното на MITAKA, ми харесва за финал!
Някой може да няма пари и да икономисва от осмозата, но може би има достатъчно пари, за да си позволи да му умират коралите ... Всеки сам си решава и си носи последствията от решенията!
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

изгубеният рай

Аз съм спокойна колега,просто си споделх опита...и незнайно или знайно защо някой колеги решиха че могат да ме нападат лично(включително и ти при все че си ми отнемал доста от времето)е няма как да позволя някой дето онзи ден се е осолил да си драска каквото му дойде наум.

Колега  Coral Master ако кажеш че не са ти умирали риби и корали независимо от неспестяването за обурудване ще ме изненадаш.
Повечето рифови аквариуми са такива защото собственниците имат пари да покриват загубите които със или без осмоза са факт.
END!!!

камен чочев

Никога не бих си позволил да ви нападам лично, защото изобщо не ме касаете. Нападам некомпетентното ви мнение. Единствено. И ако бях на мястото на мити 79, веднага бих подменил 100% от водата с осмозна. Защо? Ами не дай си боже водата да е с високи нива на мед. Или желязо, или нещо друго. Докато се разбере от какво умират коралите после, може да минат години.

изгубеният рай

Цитат на: камен чочев - 18.06.2011 10:26
Никога не бих си позволил да ви нападам лично, защото изобщо не ме касаете. Нападам некомпетентното ви мнение. Единствено. И ако бях на мястото на мити 79, веднага бих подменил 100% от водата с осмозна. Защо? Ами не дай си боже водата да е с високи нива на мед. Или желязо, или нещо друго. Докато се разбере от какво умират коралите после, може да минат години.
[/quote

Ами то мнението е на личноста(в случая моята)Или нещо не си си доспал или е неуспешен опит на игра с думи 8-)
Ако проследим логиката ти стигаме до следния извод :след като заселването на аквариума ти е против писаните правила които сам си цитирал(без значение кои какви съвети ...добавки....просто е не по првилата)и се занимаваш с това от 3месеца значи си компетентен да даваш съвети и определяш кои колко разбира?

А аз че съм  споделила опита си(не дала съвет)за нещо което и други колеги правят и то в магазин уважавани от теб(няма да конкретизирам)пък и от колеги акваристи, съм некомпетентна...  *JOKINGLY*не сте вие човека който ще определя компетентно или не е мнението на личноста ми при все че не съм го споделяла.....за неразбралите ще го напиша още веднъж :споделих опита си,не съм давала съвет или мнение по въпроса.
END!!!

MeTogu

Камене пак има леки раминавания в това което говориш.Мити пита дали може да стартира аквариума си с изворна вода (която не е задължително да е с високи нива на метали) а не да си гледа рифовия аквариум без осмоза.Много изопачаваш нещата ми се струва.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

изгубеният рай

"Смяна на водата - веднъж седмично, 10% от обема.
Морската вода се получава като обратноосмозна вода се смесва със специална сол.  Разбира се използва се обратноосмозна вода с цел да се избегнат вредни вещества които могат да се съдържат в чешмяната вода.  Но моят познат смело ползва чешмяна вода с което напълно ме обърква тъй като съм споменавал и преди чешмяната вода в Америка може да е чиста но съдържа огромно количество различни химикали. "

Мога още цитати да намеря за това как и други колеги и то не от БГ исползват чешмяна вода и си имат истински рифови аквариуми...
END!!!

NO CARRIER

И тази тема заключвам.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (5)

55807

Публикации: 28
Прегледи: 28564

18030

Започната от kamenov


Публикации: 6
Прегледи: 4667

37461

Публикации: 3
Прегледи: 5512

26793

Започната от marrio31


Публикации: 21
Прегледи: 11846