• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 17:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

въпрос за вода

Започната от мити_79, 13.06.2011 22:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

MeTogu

Къде отиде на самолети бе колега.Няма пари за рифов аквариум като този от снимката и за това няма такъв в България.Дай сега да не си осъществя мечтата да си направя солен аквариум.Неправилно мислиш ми се струва.Остави човека да си прави какво си иска авкариума.Писали сме може ли не може ли,правилно ли е грешно ли е.Кое колко пари струва се знае.Ако има въпроси ще ти ги задава е темата ти или на лични.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

изгубеният рай

Цитат на: камен чочев - 17.06.2011 21:48
Ами нямам пари за самолет - нямам самолет. Същото е и тук. Хобито ( в Бг повече от другаде ) е скъпо и е ясно, че не всички могат да си го позволят. Това не е грях. Но е хубаво да не се таят напразни надежди и след това разочарования. И не може да се прави рифов аквариум със вода от чешмата.



Абе колега казвам ти че може и че от 5 години е все така...това  е положението.

'Обаче тука се дискутира въпроса в каква среда ще живеят други живи същества, не някакви черупки или вкаменелости.'

Във същата колега ' Aquadream'....ти като си вкарваш един чувал химии за растенията в аквариума си  и там си пуснал и риби как ли им е на горките марсианци... *CRAZY*

END!!!

marrio31

за съжалениео  колкото и пари да се хвърлят не може да го докараме до малък океан,това е истината ,може би с много голям тонаж и техника да се доближим до реалните условия...а за водата..и аз бях с чешмяна Софииска,уж е добра,вече съм с обратна осмоза пък ще видим

M_I_T_A_K_A

Цитат на: MeTogu - 17.06.2011 21:13
Не е редно да казвате на хората да си дават парите за щяло и нещяло при положение че ги нямат.

Върти се тука и се суче, че хората ги нямат парите (да така е в повечето случаи), но в случая колегата, който задава въпроса прави 600 литров основен с 300 литра съмп и 50 килограма живи камъни.... сами си сметнете колко струва само стъклото като матерял, камъните и солта за да се осоли всичката тая вода. Според мен с даване на такива пари за камъни и за двата съда не би трябвало да е проблем да даде 150 лева за система с прилични предфилтри и поне 75 галонова мембрана. Цената наистина е такава. Другото което е както каза и корал мастара лично от момчето знае, че няма да гледа вътре 5 риби с 4 меки корала а се стреми към нещо доста по сериозно. Та смятам, че точно в тази тема с тези 900 литра съдове и 50 килограма живи камъни е излишно да говорим за спестяване на 150 лева. Ако говорехме за някое 100 литрово нано с канистър за няколко рибока по бих се съгласил да спестим на собственика му тези 150 лева, но в случая след като колегата се е захванал с доста по сериозни съдове риска си е доста по голям ако от неговата чешма тече нещо което обикновенните ни уж професионални тестове не го ловят а и като цяло мерим наличието на доста малко от елементите които може да се съдържат във водата. При него може Менделеевата таблица да е малко а може и да не е и за по сигурно си е да си върже гащите с една такава система. На фона на цялата инвестиция за проекта системата за обратна осмоза ще е един от малките разходи.
Поздрави и успех на колегата.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

MeTogu

Толкова по-зле за него.Как може да задава такива въпроси.И защо не е почнал в правилна последователност?!
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

изгубеният рай

Не се върти и суче че хората нямат пари за осмоза ...а че по някакви причини искат да стартират без осмозна ....и отговора който дадох беше споделяне на опита ми....а дали ще се вземе под внимание или не си е работа на колегата...
А това кой, колко, точно в кой момент.... съвсем не е наша работа.
END!!!

камен чочев

Колежке, нали не казваш, че имаш рифов аквариум!?

изгубеният рай

Няма как да създадеш такъв при положение че е в магазин и се продава от тях(даже във магазин които се споменава във друга тема аквариума е по БГ стандарт)....но да създала съм  такива ,а ти?
END!!!

Aquadream

Цитат на: изгубеният рай - 17.06.2011 23:15
Няма как да създадеш такъв при положение че е в магазин и се продава от тях(даже във магазин които се споменава във друга тема аквариума е по БГ стандарт)....но да създала съм  такива ,а ти?

Аз съм посещавал магазини (не в БГ), където рифовите аквариуми са по стандард далеч над БГ и се продава от тях.
Ако искаш да докажеш нещо става само със снимки. Я дай да видим нещо.

изгубеният рай

Нямам какво и на кого да доказвавм аквариумите са в магазина ми с риби и корали(твърди и меки могат да се гледат и без осмоза.А
снимки има където трябва.
END!!!

камен чочев

Бихте ли определила понятието "създала" ( с вода от чешмата ) рифов аквариум. Аз не съм създал, създавам го в момента. И този процес ще продължи повече от година, да не кажа две. И със сигурност няма да стане с вода от чешмата. Но няма да е лошо да публикувате статия  в някой от големите западни форуми за създаването на рифов аквариум с чешмяна вода, като публикувате и малко снимки на такъв. Със сигурност ще предизвика огромен интерес.

изгубеният рай

Създала според възможностите на клиентите си(само със един срив поради липса на внимание от страна на клиенте)и не си ти човека на които да давам обяснение.И в залючение на участието ми в тази тема аквариумите в магазина ми са с вода от чешмата..
Останете си със здраве знайни и незнайни акваристи.
END!!!

M_I_T_A_K_A

Камене в щатите нещата са други. От интересуването ми по темата съм стигал до някой цифри. Примерно в щатите масово от чешмите им тече вода с TDS между 120 и 160 а тук в България с колега сме мерили вода и TDS метъра показа 400. Там по може да си виреят трудните SPS на 120/160 от колкото тук на 400. Те и тук биха вирели в чешмяна вода но въпроса е колко време. На мен не ми се прави експеримент с това и предпочитам да ги дам тея 150 лева навреме пред това да ги дам след това няколкократно за да оправям грешки. И пак да кажа не е гаранция, че коралите наистина ще загинат, но ако загинат ще ми излезе доста по скъпо пред това да си взема една такава системка... успокойте се хора не говорим за 1000 лева за система, че да се нажежава толкова обстановката.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Aquadream

Май ще се наложи да се отворят две нови теми във форума за Соленоводни аквариуми. Едната ще е Рифови Аквариуми а другата Аквариуми подобни на Рифови и пълни със солена вода. *ROFL*

камен чочев

Ами да ти кажа, че в София е с обща твърдост около 50 и пак не става. Точно затова единствения SPS, който видях в магазина с чешмяната вода беше на 90 % загинал. Нали това коментираме - може ли да се създаде рифов аквариум с вода от чешмата или не. Тезата, която отстоявам аз е защитена в цял свят с не една или две публикации, покрепени с факти. И наистина е недопустимо хората, които имат претенции, да показват такова невежество и некомпетентност. Знам, че клиентите на такива (със соленоводни аквариуми) магазини се броят на пръсти и затова и нивото им не е високо. Но да ти говорят глупости не го приемам. В София също няма кой знае какво разнообразие и има магазини, в които хората са абсолютно некомпетентни, но има и три - четири, които се налагат с принципност, с добро обслужване и доста добри познания по темата.

Similar topics (5)

55807

Публикации: 28
Прегледи: 28601

18030

Започната от kamenov


Публикации: 6
Прегледи: 4667

37461

Публикации: 3
Прегледи: 5519

26793

Започната от marrio31


Публикации: 21
Прегледи: 11848