• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 07:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Старите 180 литра

Започната от _Kirilov, 06.02.2025 09:28

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

niki_o

На мене ми прилича на липси на Макро и предозиране на Микро,но може и да е само едното от двете. Аз бих намалил Микрото и позасилил Макрото за две седмици за да видя на къде върви.

_Kirilov

Обикновенно след по-сериозно кастрене за около седмица намалям всичко с малко , след това като тръгне пак да се развива вдигам . Нищо съществено не съм променял като цяло .

Единственото ново е ,че от три седмици имам 10 пигмея вътре , които май вече са 9  :-D

kinsman

Тестовете какво показват?

_Kirilov

Не съм тествал абсолютно нищо от месеци наред вече, отделно, че им нямам вяра да моите китайски .

kinsman

Таке ще е трудно да се каже дали има излишък или недостиг.
Може нещо във водата която сменяш да се е применило.

Lightning_boy

Цитат на: kinsman - 10.06.2025 10:47Таке ще е трудно да се каже дали има излишък или недостиг.
Може нещо във водата която сменяш да се е применило.

Прав си, на теория. На практика трябва да направи 55 теста, като в момента според мен поне няма с какво да ги сравни... Т.е. няма базови данни от примерно преди 2 месеца. Съответно и да измери нещо, не се знае дали трябва да се измени или не.
Имам един кашон с тестове и ... вече не ползвам никой. Гледам растенията как се развиват и тва е.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

При положение че, малко или  много нещата вървят предполагам трябва да увелича всичко .
Скоро ще направя смяна на филтъра .
Този 407 ще замине в аквариума със скалариите, тук освен да разбива цо-то за друго няма смисъл да стои, а ще го заменя с едно 206. Ако не мога да разбивам добре с него просто ще сложа един дифузер в каната допълнително да разпрашава +дебита , колкото и малък да е на филтъра все ще става нещо.
Още се чудя само да пусна и двата да въртят за да се зароди нещо в 206 или да сменя керамиката от единия на другия. Ще падне едно въртене на филтри  :-D 

Lightning_boy

Бухай всичко в големия филтър и да върти.  *bg*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

37442

Публикации: 14
Прегледи: 7629

25886

Публикации: 10
Прегледи: 4163

22515

Публикации: 2
Прегледи: 6589

41511

Публикации: 20