• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.08.2025 03:13

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Старите 180 литра

Започната от _Kirilov, 06.02.2025 12:28

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

_Kirilov

Не - директно от чешмата с маркуча с малко от бойлера да не пада прекалено много температурата  , щото все пак сменям по 50%. Не се оплаквам , на мен ми харесва , но трябва още маса да се натрупа за да започне да кипи от фотосинтезата.

M14iro

29.03.2025 11:53 #31 Last Edit: 29.03.2025 19:32 by M14iro
След смяна на вода се вижда фотосинтеза... снимката с  червеното растение,тоест масата не играе роля и с малко растения може да има насищане, виждал съм го.Може и да греша...

_Kirilov

04.04.2025 12:57 #32 Last Edit: 15.04.2025 16:39 by _Kirilov
Днес прави два месеца жабарника  *YAHOO*  снощи ме изненада с тези мъници , които са буквално из целия аквариум
плъзнали , след целия апокалипсис и умиране на над 20 скариди , последните три женски оцелели са успели да отгледат хайвера си ..
https://i.postimg.cc/W3vS9mtZ/IMG-20250403-234107.jpg

Довечера ще кажа снимка на самия аквариум  *DANCE*

kinsman

Честито!
При мен постоянно се излюпват и постоянно биват изяждани, защото не са ми се разраснали растенията. Иначе популацията е стабилна - около 30-40 броя.
Забелязах че когато храня рибите, скаридите се качват до повърхността и се обръщат наобратно в очакване на храна  =-O 

_Kirilov

Явно са се научили , аз умишлено нямам на тоя етап никакви риби , първо ,че гупите измряха , второ и скаридите измряха  *NO* , сега ще купя още и от другите цветове с надеждата да се задържат .
Колкото до храна - такава почти не виждат , постоянно си чоплят нещо в аквариума . До момента съм слагал таблетки за сомове , но охлювите след два часа се роят върху тях

kinsman

Аз храня с скаридите с JBL novo shrimp. Дребни гранули които ако не докопат рибите, скаридите ги взимат с щипките и ги носят със себе си. Всичко друго бива отнемано и изяждано от охлювите и рибите.
Имах няколко цвята скариди които след като се омешиха са станали зелено-кафяви.

_Kirilov

Цитат на: kinsman - 04.04.2025 17:25Имах няколко цвята скариди които след като се омешиха са станали зелено-кафяви.

За колко време това?
Че гледам масово гледат по няколко цвята и всеки казва ,че няма проблем , а реално това не са истинскит еим цветове и съответно е редно с времето всички да станат пак еднакъв цвят - въпроса е обаче след какво време се случва ?

kinsman

Не мога да ти кажа със сигурност. Имам скариди от Август миналата година. Купих си червени и сини. Спрях да ги виждам след около 3-4 месеца.

mushroom

Ако са неокардина може да се мешат... бях чел някъде и бях свалил една много яка графика как се развиват цветовете. На единия колега по едно време му бяха излезли жълти (не че няма, но той ги е нямал в аквата). Та това с цвета е относително.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

mushroom

Изнамерих я.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

_Kirilov

Благодаря - не се бях сещал да търся подобна картинка за тях ! *privet*
На края върти го , сучи го - на зелени отиват . Не съм виждал за момента чисто зелена такава, но ще видим , решил съм да си взема все пак и сини освен червените и останалите 4-5 мъжки жълти .
П.П. преди около месец като взех мъжките от Аквариумбг - от мераци за тях въобще не се загледах , че има само мъжки .... та 10 броя мъжкижълти имах само в аквариума .
Сега след като 1-2 от скаридите излюпиха малките имма съмнения ,че между тях има бебета жълти , но може и да се бъркам - да са почти безцветни мъжки просто .

_Kirilov

На два месеца развитието.
Карлото се засили последните две седмици за щастие .
Леохариса мини нещо спря да се сгъстява , докато другия елеохарис превзема аквариума на тоя етап .
Смяна веднъж седмично около 50% на вода , ежеднов нитрат и фостат , последните две седмици е без макро ,че го бях предрусал  *NO*
https://i.postimg.cc/qMLs0BV3/IMG-20250407-WA0007.jpg
Един безстрашен войн от женски пол , от който в момента щъкат из аквариума сигурно 30-40 бебета
https://i.postimg.cc/GhqyVMGP/IMG-20250404-200556.jpg

mushroom

И аз редовно бърках да се качат и да почнат да ти чоплят ръката.
Ама това като имах една аква за майтап с гупи и скариди, а те гадовете станаха стотици.

_Kirilov

Аз отначало виждах зор със скаридите , докато не направи 2 месеца аквариума уморих сигурно над 20 ... Просто всеки едн като по часовник умираше по една . В един момент последните 3 женски бяха напълнили коремите и в рамките на два дни из целия аквариум плъзнаха буквално десетки малки. Тези мъници вече са по 4-5мм и се вижда с какви темпове растати за щастие не виждам жертви вече.

kinsman

14.04.2025 18:01 #44 Last Edit: 14.04.2025 20:15 by kinsman
изтрито

Similar topics (5)

60221

Започната от Buhoff

Публикации: 7
Прегледи: 311

17252

Започната от en4ev_v4

Публикации: 8
Прегледи: 4017