• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 00:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Първи опит за растителен аквариум

Започната от Lightning_boy, 17.04.2024 18:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

mushroom

Сложи им парченца червена чушка. Помага за оцветяването им. ; - )
А и да не се чувстваш гузен, че не ги храниш : - D
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Lightning_boy

Добре, ще пробвам с чушката да видя какво ще се случи :D
Много благодаря за съветите!  *THUMBS UP*
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

_Kirilov

Трябва да пробвам и при мен , даже се чудя дали и точковците(L181) няма да ядат друг зарзават освен краставиците .

mushroom

Сега е момента тиквичките са пресни. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Lightning_boy

Нещо се поизгубиха тия скариди при мен.
Не знам защо, не е като да няма водорасли да ядат. Вчера им сложих червена чушка и видях, че една млада скарида около 5мм се беше качил там, но само една.
Други не виждам. Може и във филтъра да има някъде ама ...
Иначе преди време видях доста с надути кореми и с яйца по тях, но не знам защо не се развъждат.
Иначе охлювите рязко гръмнаха с поколение, докато до преди месец не се виждаше жива душа :D

_Kirilov

Ако нямаш някакв предфилтър на смукателя - всичко е във филтъра да знаеш ...
Аз докато не сложих гъба нямах помен от малки скариди.
Преди години най-доброто , което използвах няха едни "чорапчета" от ароматизатори за коли ,  нанизвах го на смукателя и така не успяваха да влизат , обаче нямаше ефект никакъв за механична филтрация за съжаление .

И в момента използвам филтърни кръгли гъби , обаче се задръстват все по-често и филтъра почти спира да работи , малко работата с тези скариди е  *NO*  *NO*  *NO*

mushroom

Да във вътр. филтър съм намирал бая скаридики. Внимателно в някаква кофа/леген поизплакни гъби, керамика и т.н.

Lightning_boy

Цитат на: mushroom - 22.07.2025 16:50Да във вътр. филтър съм намирал бая скаридики. Внимателно в някаква кофа/леген поизплакни гъби, керамика и т.н.

Днес ще отворя филтъра да видя какво се случва.
Дано да са там и да не са изпукали.
Иначе не ми пречи и да са там, просто е по-яко да са в коритото.
За тия джунджурии на смукателя, някъде бях гледал из форума пичовете слагат и някакви мрежички, по-едри.
Ама и там е филмарска работа, щото филтрацията според мен пак ще е във ...  *NO*  *NO*

mushroom

Не се занимавай... те черитата се раьдат 1-1,5мм. големи, просто отваряй филтъра от време на време ( - : което пак май си е занимавка : - D

Similar topics (5)

39787

Публикации: 1
Прегледи: 1850

24186

Публикации: 4
Прегледи: 3053

55448

Публикации: 2
Прегледи: 2083

57312

Започната от Borko_