• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.11.2024 04:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Първи опит за растителен аквариум

Започната от Lightning_boy, 17.04.2024 15:12

« назад - напред »

0 Потребители и 24 Гости преглежда(т) тази тема.

VassetZ

Ще използваш Masterline I и II и Profito едбовременно или?

Lightning_boy

Цитат на: VassetZ - 06.11.2024 22:00Ще използваш Masterline I и II и Profito едбовременно или?

Не, просто всичко беше скупчено на едно място като ги свалях в гаража. Забравил съм да го махна.
Микрото и макрото на MasterLine-a + таблетките за торенето в корените и CO-то.
За момента сякаш не виждам нужда от друго, но то ще си покаже като го набуча с растения.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

bunzip2

Хард скейпа не е лош, но аз лично бих махнал двата камъка в ляво. Някак си не ми се връзват, или поне бих помислил как да ги разместя.
Двата камъка до "7", след кратко време ще спреш изобщо да ги виждаш. Прекалено са ниски, за да стоят на заден план и растенията ще ги прикрият доста бързо. Същото важи и за камъка до "2".
На място "7", може да сложил лимонфила ароматика, според мен би стояла добре.
На място "6", може да набучиш staurogyne repens, а на 5, може да разгледаш glossostigma elatinoides.
На място "3", не мисля, че имаш много възможност да сееш там. Иначе алтернатера раосанервиг, която си избрал, за там би паснала, но аз лично бих я сложил зад десния корен, за да не е толкова близо до другата алтернатера, която също е червена и според мен "долепени" двете алтернатери, не е добре. На място "3", където си намислил да набучиш росанервиг-а, аз бих сложил blyxa japonica.

Нещо такова ...

mushroom

Както се казва, някой хора и това нямат. : - )
И аз съм голямо държо в тези работи, затова ще се въздържа от мнение.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

bunzip2

А, то както си го направи колегата. Като цяло, винаги си представяш едно, то накрая излиза друго, ама като си е твоето - харесва ти  ;-)

Lightning_boy

Не се впрягам въобще пичове. В крайна сметка е 1-ви опит, ако не стане - бутаме и на ново.
Тези дни май ще се огледам за растения в България и това ще е.
Вади си вода от новия кладенец, но не плюй в стария.

Similar topics (5)

52210

Започната от aquafan

Публикации: 15
Прегледи: 6343

9360

Започната от heler

Публикации: 7
Прегледи: 3268

22453

Публикации: 4
Прегледи: 2777